Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wiecie - ja ksiegowa to kasę się rządzę :)/

Mamy wszystko wspólne. Kasę, rachunki, kredyt. P. porównuje sie do swoich znajomych, którzy zarabiająnp. połowę z tego co my. Ale nie widzi, że oni nie jeźdżą na wakacje, kobiety nie chodzą do fryzjera, na basen, na angielski, że dzieci nie widziały nigdy stoku narciarskiego (So jedzie na ferie - 1500 pln plus sprzęt - conajmniej drugie tyle). Kupujemy książki, ciuchy w szmateksach przede wszystkim, jemy dosyć spoko, ładujemy w dom (lampy, posciel itd.).

Rzadko miewamy takie tematy ... ale teraz odeszła nam kasa na wyjanęte mieszkani (teś zamieszkał w naszym mieszkaniu ktore wynajmowaliśmyi nie mamy z tego tutułu kasy) , wydatki świąteczne, ostatnio brama. A wszystko przez to, że P. chce odkładac na samochód. Ja rozumiem, że nasz jest w stanie agonalnym.... P. się bo, że pewnego dnia po prostu się rozkraczy i nie bedzie miał jak do pracy dojechać.

Ech.... liczyłam własnie wydatki i kurna same wydatki na dojazdy, mieszkanie, dodatkowe zajęcia... przeszło 4 tyś :(. Masakra :(.

Ale i tak nie iwem gdzie reszta :(

jjana - co to za gra ??

A wiecie co się P. stało ? Mamy garderobę z oknem (od południa). Powiesiliśmy jego kurtkę z Abercrombie (wolę nie przypominac sobie ile kosztowałą) i ... wyblakł/wyblaknął ... - jak się pisze ??? jeden rękaw. Zastanawiamy się tez na zafarbowaniem. tylko czy to nie jest tak, że jak się zafarbuje raz to potem ta kurtka farbuje w praniu ??

Diana dzięki. Stosowałaś którąś z nich? Równo pokryje mi te plamy?

Stosowałam Simplicol ale do farbowania białej bawełny by była w określonym kolorze, nigdy nie próbowałam na czymś na czym są plamy. ogólnie białą bawełnę pokrywa równo.

aaa... słyszałam o niej :). My w tym roku w Osadników będziemy grać. Bracik jest zapalonym graczem planszówek, kiedyś też grałam w Magię i Miecz - zajebiste to było. Osadnicy sa podobni. Bracik jak pojechał na weekend do Poznania grać na jakiś zjazd to grał bez przerwy 3 dni :).

To fajne spędzenie wspólnie czasu z dzieckiem - każdy się fajnie bawi. Polecam (ja to sie ni epotrafiłam fajnie bawić np grając z So w chińczyka).