Ilona Agata 12.12.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 ok ok - qrka antytalent jestem kulinarny - robić to ja umiem dobrze spagetti i takie tam włosko-meksykańskie..i barszcz;) Magda, to nie lepiej jakiś sprawdzony przepis rodzinny? Ja też jestem antytalent (ale piekarniczy) i jeszcze nic nigdy z przepisów internetowych mi nie wyszło - nie mam tajemnej wiedzy, że lepiej coś po swojemu zrobić, np. biszkopt albo konkretny krem/polewę. Mam wrażenie, że aby korzystać z przepisów na ciasta, to trzeba już umieć dobrze piec (często są tam jakieś haczyki, błędy, jak ktoś jest doświadczony to od razu wypatrzy, że np. drożdże to jednak trochę inaczej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 12.12.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 :lol2: gości zaproszę to nie da rady obskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 12.12.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 się spręzysz to dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 12.12.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 mirela - ta pierwsza ładniejsza . Fajniejsze futro przy kołnierzu . Ale to trzeba zmierzyć, bo akurat Mohito różnie leży (na mnie nie leży, zawsze coś odstaje, ciągnie się, zwisa - kiepskie odszycie chyba). Przymierzę bo jak to mówią: ładnemu we wszystkim ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 12.12.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 a fuj - ubić lody to mogę każdemu ale mikserem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.12.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 miałem na myśli to, że będąc lwem oznacz to tylko że ma słońce w znaku lwa. jest to oczywiście ważne, ale wcale nie musi być czynnikiem najważniejszym. Zdarza się ze taki dajmy na to Lew ma dominujące zupełnie inne cechy niz wynika to z daty urodzenia (bo wpływy innych waznych punktów w horoskopie są bardziej odczuwalne) Hehe, ja jestem tego doskonałym przykładem To jak moja teściowa - niby też koziorożec, a ze mną niebo a ziemia. Ja jestem modelowym przykładem koziorożca. Choć w horoskopy średnio wierzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mary82 12.12.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Witam! Reni wiesz, że Twój wątek był moją pierwszą inspiracją i dzięki temu tu trafiłam:yes: Teraz przeglądam wątki typu "pokażcie swoje kuchnie czy łazienki" etc. I mam coraz większy mętlik w głowie... Dzisiaj dostaliśmy zwrot vatu budowlanego:wave: i możemy trochę zaszaleć, tylko ja jestem na etapie, że nic mi się nie podoba:bash: Głupi przycisk do kibla ten, który mi się akurat podoba 600 kosztuje:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mary82 12.12.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 adiqq widzę, że jesteś jednym z niewielu odważnych co postawili na prąd. Mój brat właśnie buduje dom grzany prądem i jak komuś o tym mówi to zawsze są miny typu:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.12.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Witam! Reni wiesz, że Twój wątek był moją pierwszą inspiracją i dzięki temu tu trafiłam:yes: Teraz przeglądam wątki typu "pokażcie swoje kuchnie czy łazienki" etc. I mam coraz większy mętlik w głowie... Dzisiaj dostaliśmy zwrot vatu budowlanego:wave: i możemy trochę zaszaleć, tylko ja jestem na etapie, że nic mi się nie podoba:bash: Głupi przycisk do kibla ten, który mi się akurat podoba 600 kosztuje:/ To zawsze tak jest . Trzeba uważać, bo czasami kupę kasy wpakuje się w pierdołę i nie starcza na najważniejsze - tam trzeba iść na kompromis. Lepiej w drugą stronę - dążyć do najlepszego przy dużych rzeczach, a spuścić z tonu przy wyborze przycisku do kibla (oj, pamiętam jakie cudeńka chciałam u nas zamontować ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 12.12.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 tak, dokładnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mary82 12.12.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Ilona racja:yes: przed nami jeszcze duuuużo wydatków, więc naprawdę wszystko trzeba przemyśleć dwa razy, jak nie trzy. Fajne jest urządzanie domu, ale często Wam zazdroszczę, że macie już to z głowy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 12.12.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 ja bym budowała drugi raz serio:)tzn na np włącznikach mogę zaoszczędzić - ale np podłogi nie będę młotkiem rozwalać .. itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 12.12.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 wyliczenia też robiłam:) i coś w tym musi być że każda sprzedaż nawet z kredytem byłaby z zyskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.12.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Ilona racja:yes: przed nami jeszcze duuuużo wydatków, więc naprawdę wszystko trzeba przemyśleć dwa razy, jak nie trzy. Fajne jest urządzanie domu, ale często Wam zazdroszczę, że macie już to z głowy:yes: Potem będziesz żałowała, że już po . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.12.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 (edytowane) wyliczenia też robiłam:) i coś w tym musi być że każda sprzedaż nawet z kredytem byłaby z zyskiem Z zyskiem? To zależy czy się nie przeinwestowało. Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 12.12.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 jak sprzedaje się z działką to zawsze z zyskiem - bo zazwyczaj więszość inwestorów miało działki dużo przed budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 12.12.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 tak, tylko sprzedac to... moja działka teraz kosztuje tyle co połowa domu... a kupiliśmy ja za ... 20 tyś (15 lat temu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 12.12.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 moja kosztowała coś poniżej 6000 zł ale jest mała niecałe 900m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.12.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Magda, to zależy. Obok mojego brata wybudowano dom 500 m2 (powierzchni mieszkalnej!), najlepsze materiały, ręcznie wykonane cegły z Niemiec, bardzo dobre okna, najlepsza dachówka, wszystko na tip-top, super projekt indywidualny, no ale w trakcie zbańczyli (nie zmierzyli sił na zamiary ) i nie mogą dokończyć budowy. Mimo że cena działki podeszła do góry (z 400 tys. na prawie milion w okolicy, bo to ponad tys. metrów), to inwestorzy nie sprzedadzą tego domu za dobrą cenę , nawet za ułamek tego, co włożyli - kto kupi 500 m2? Weź to potem ogrzej! I wykończ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 12.12.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Często ktoś "zielony" w temacie nie wexmie pod uwagę że dom jest ocieplony styropianem z niską lambdą , natomiast da sobie wmówić, że deweloperski badziew za 80% ceny naszego domu jest super. Nie każdy wie, zna się, zwraca uwagę na materiały z jakich dom został wybudowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts