Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ok ok - qrka antytalent jestem kulinarny - robić to ja umiem dobrze spagetti i takie tam włosko-meksykańskie..i barszcz;)

Magda, to nie lepiej jakiś sprawdzony przepis rodzinny? Ja też jestem antytalent (ale piekarniczy) i jeszcze nic nigdy z przepisów internetowych mi nie wyszło :no: - nie mam tajemnej wiedzy, że lepiej coś po swojemu zrobić, np. biszkopt albo konkretny krem/polewę. Mam wrażenie, że aby korzystać z przepisów na ciasta, to trzeba już umieć dobrze piec :yes: (często są tam jakieś haczyki, błędy, jak ktoś jest doświadczony to od razu wypatrzy, że np. drożdże to jednak trochę inaczej).

mirela - ta pierwsza ładniejsza :yes:. Fajniejsze futro przy kołnierzu :yes:.

Ale to trzeba zmierzyć, bo akurat Mohito różnie leży (na mnie nie leży, zawsze coś odstaje, ciągnie się, zwisa - kiepskie odszycie chyba).

Przymierzę bo jak to mówią: ładnemu we wszystkim ładnie :rotfl:

miałem na myśli to, że będąc lwem oznacz to tylko że ma słońce w znaku lwa. jest to oczywiście ważne, ale wcale nie musi być czynnikiem najważniejszym. Zdarza się ze taki dajmy na to Lew ma dominujące zupełnie inne cechy niz wynika to z daty urodzenia (bo wpływy innych waznych punktów w horoskopie są bardziej odczuwalne)

Hehe, ja jestem tego doskonałym przykładem :p

To jak moja teściowa - niby też koziorożec, a ze mną niebo a ziemia. Ja jestem modelowym przykładem koziorożca.

Choć w horoskopy średnio wierzę :).

Witam!

Reni wiesz, że Twój wątek był moją pierwszą inspiracją i dzięki temu tu trafiłam:yes: Teraz przeglądam wątki typu "pokażcie swoje kuchnie czy łazienki" etc. I mam coraz większy mętlik w głowie... Dzisiaj dostaliśmy zwrot vatu budowlanego:wave: i możemy trochę zaszaleć, tylko ja jestem na etapie, że nic mi się nie podoba:bash: Głupi przycisk do kibla ten, który mi się akurat podoba 600 kosztuje:/

Witam!

Reni wiesz, że Twój wątek był moją pierwszą inspiracją i dzięki temu tu trafiłam:yes: Teraz przeglądam wątki typu "pokażcie swoje kuchnie czy łazienki" etc. I mam coraz większy mętlik w głowie... Dzisiaj dostaliśmy zwrot vatu budowlanego:wave: i możemy trochę zaszaleć, tylko ja jestem na etapie, że nic mi się nie podoba:bash: Głupi przycisk do kibla ten, który mi się akurat podoba 600 kosztuje:/

To zawsze tak jest :yes:. Trzeba uważać, bo czasami kupę kasy wpakuje się w pierdołę i nie starcza na najważniejsze - tam trzeba iść na kompromis. Lepiej w drugą stronę - dążyć do najlepszego przy dużych rzeczach, a spuścić z tonu przy wyborze przycisku do kibla (oj, pamiętam jakie cudeńka chciałam u nas zamontować :yes:).

Magda, to zależy. Obok mojego brata wybudowano dom 500 m2 (powierzchni mieszkalnej!), najlepsze materiały, ręcznie wykonane cegły z Niemiec, bardzo dobre okna, najlepsza dachówka, wszystko na tip-top, super projekt indywidualny, no ale w trakcie zbańczyli (nie zmierzyli sił na zamiary ;)) i nie mogą dokończyć budowy. Mimo że cena działki podeszła do góry (z 400 tys. na prawie milion w okolicy, bo to ponad tys. metrów), to inwestorzy nie sprzedadzą tego domu za dobrą cenę , nawet za ułamek tego, co włożyli - kto kupi 500 m2? Weź to potem ogrzej! I wykończ...

Często ktoś "zielony" w temacie nie wexmie pod uwagę że dom jest ocieplony styropianem z niską lambdą , natomiast da sobie wmówić, że deweloperski badziew za 80% ceny naszego domu jest super. Nie każdy wie, zna się, zwraca uwagę na materiały z jakich dom został wybudowany.