Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mirela, ja w sumie nie wiem z czego się śmiać?

A jakby to którąś z nas spotkało? Wiecie - dorwaliśmy fajną działkę, wybudowaliśmy dom marzeń, a nagle obok coś budują nie teges :sick:.

Ja się nigdy z takich rzeczy nie śmieję - nigdy nie wiadomo co nas samych spotka. Niektórych rzeczy nie można przewidzieć :no:. Raczej można się załamać, jak niektóre sprawy są w ogóle nie uregulowane (czyli można sobie stawiać co się chce, zwłaszcza miasto może wymyślać dowolną lokalizację, np. oczyszczalnię przy ogromnym osiedlu bloków - mając za nic mieszkańców i ich protesty).

A jeszcze potem często czytam pod artykułem komentarze typu: "Dobrze im tak!" albo: "Dobrze, że nowobogackim wybudowali".

No ludzie, trochę empatii! Dopóki będziemy się na takie coś zgadzać, cieszyć z tego (że innemu się noga powinęła, mieszkanie straciło na wartości - dobrze mu, za dużo miał, niech w smrodzie żyje), dopóty możemy nie być spokojni, co nam za rogiem wypieprzą.

Święte słowa Ilonka. Znajoma x lat temu kupiła działkę przy lesie, obok mieli robić jakiś park z ławeczkami (sprawdzała w planie zagospodarowania). Wyjechała do UK zarobić na dom, budowali na odległość, a jak po 5 latach wróciła do wykończonego domu to się zdziwiła, bo za płotem zamiast parku wyrosły 4 bloki mieszkalne. Ależ była wkur...iona.

Sorki ale jak kogoś nie stać to nie buduję. A nie, ze po pierwsze nie płacę wykonawcom (nawet za duże drzewa nie zapłacili, sprawy z policją itd) a po drugie uprzykrzam życie przedsiębiorcy który firme prowadzi firmę przeszło 20 lat. Jestem ostatnią osobą która by można podejrzewac o brak empatii ... ale ten gośc przegiał ... mnie z koleii szkoda pana Stasia i Waldka którzy za robote nie dostali i nie mają z czego żyć. A wszystko dlatego, ze gośc chciał się wszystkim pochwalić jaką to on ma kasę. Widzieliście ten pałacyk ??

A jeszcze potem często czytam pod artykułem komentarze typu: "Dobrze im tak!" albo: "Dobrze, że nowobogackim wybudowali".

No ludzie, trochę empatii! Dopóki będziemy się na takie coś zgadzać, cieszyć z tego (że innemu się noga powinęła, mieszkanie straciło na wartości - dobrze mu, za dużo miał, niech w smrodzie żyje), dopóty możemy nie być spokojni, co nam za rogiem wypieprzą.

widzę, ze nie zajarzyłas o co chodzi... nie mam teraz czasu tego tłumaczyć - lecę do lekarza, nara do jura.

mirela - bo ty znasz szczegóły tej sprawy, a my niekoniecznie....mniejsza o to....

mirela, dokładnie, nie chciałam być złośliwa - nigdy nie chcę być złośliwa i nikomu źle nie życzę. Wręcz bym chciała, żeby wszystkim się w miarę powodziło, bo w fajnym kraju byśmy wtedy żyli :cool:.

Magda, pracusiu :hug: - GRATULACJE :wave::wave::wave:. To co? Będzie podwyżka? :lol2: