reni1980 12.12.2013 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Ha ha przykładne żony gotują obiadki, pieką ciasta, przygotowują dom na święta i szykują się na powrót małżonka :D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 12.12.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 dzięki Reni! hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 12.12.2013 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 magda a za co mi dziękujesz? adigg oj samochód uszkodzony, niefajnie, ale mam nadzieję,że małe szkody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 12.12.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Hello!! Nadrobiłam:) Magda gratulacje:) Ja to wolę nie pisać ile za działkę dałam . Czy w Smyku jak chcę wymienić rzecz to muszę w tym co kupiłam czy mogę w innym???? Reni odnośnie fryzjera : to nie masz możliwości załatwienia sobie wizyt w domu,ja mam taką opcję ,ę jak nie mogę to laska do mnie przyjedzie:). Prezenty mam prawie wszystkie.My kupujemy i teściom i rodzeństwu, wyglada to tak ,że u nas w domu każdy losował 1 osobe i prezent kupujemy do 70 zł.U teściów wszystkie dzieci sie składaja ( 3) i kupujemy wspólnie a między sobą za 20 zł . Kasę w domu trzyma mąż ale ja jestem jego pracownikiem domowym więc wypłaty mi udziela w ratach w miarę potrzeb.Kłotnie z reguły są o kasę.My tez co miesiąc się zastanawiamy gdzie te pieniądze jak nic konkretnego się nie kupuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.12.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Ja też mieszkam w strefie chronionej - yokasta, to niestety nic nie znaczy . Taka sytuacja - już kiedyś pisałam u mnie w wątku - szukaliśmy działki, znaleźliśmy piękną, widok na zalew (piękny, bo działka na skarpie), poniżej obszar Natura 2000, no ale odczekaliśmy, i po pół roku później pod skarpą wybudowano dom . Na obszarze chronionym, tylko ścieżka rowerowa tam prowadzi, ale właściciel może wjechać samochodem , zasłonił wszystkim na skarpie ten piękny widok, a oni właśnie za widok płacili większe pieniądze od innych w głąb osiedla. Ogólnie działka na zadupiu, bez drogi, gazu, nie warta tych pieniędzy . Może inaczej: u nas znaczy . Wybudowaliśmy dom w jednej z najlepszych gmin co oczywiście widzimy dopiero teraz. Graniczymy z Natura 2000, ale mieszkamy na obszarze chronionym, gdzie tak jak napisałam: można się wybudować ale dom ma wyglądać zgodnie z pewnymi wytycznymi. Nie ma tu nikogo kto by się wyłamał. Wioska jest niewielka, bardzo rozciągnięta i mamy de facto niewielu sąsiadów, bo działka graniczy z lasem/parkiem. Do budowy zgłaszaliśmy wszystko żeby archeolog przyjechał i lukał czy nic cennego nie wykopaliśmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.12.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 adiqq, Ty też ze Śląska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.12.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Może inaczej: u nas znaczy . Wybudowaliśmy dom w jednej z najlepszych gmin . To jest bardzo ważne, jeszcze nawet nie wiesz, jak bardzo . Jak Antoś pójdzie do szkoły, to odczujesz (jak gmina bogata, to szkoły są zawsze super - dofinansowane, wszystko co trzeba, włącznie z organizacją dojazdów dla dzieci, wyposażeniem pracowni, szatni, salami gimnastycznymi, świetlicą czynną zawsze i długo, fajnymi zajęciami pozalekcyjnymi, itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 12.12.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 OMG!! dopiero nadrobilam..jak tak mozna co? az tyle stron naklepac:jawdrop: Magda gratuluje avansu to jak ? na ta okazje cos dla ciala i duszy sie nalezy http://kitchenscoop.com/assets/uploads/recipes/mojito-lrg.jpg Ilona ciesze sie, ze junior ma sie juz lepiej cholender ktos pisal pochwaly do adiqq w sprawie domu ogrzewanego pradem.. podziwiajac go za to...ja sie nie chwale, ale u nas tez taki plan Chcialam do kazdego cos napisac odnaszac sie do tematow, ale tak sie nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 12.12.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 W sprawach cen dzialki to tez malo nie dawalismy za swoja ciekawe czy ktos nas cena przebije a w sprawach pieniedzy to u mnie nie ma takiego czegos jak klotnia z tego powodu czy tez inne wywody... chyba jestesmy zlotym malzenstwem:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.12.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Ilona nie da się ukryć To fakt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 12.12.2013 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 W sprawach cen dzialki to tez malo nie dawalismy za swoja ciekawe czy ktos nas cena przebije a w sprawach pieniedzy to u mnie nie ma takiego czegos jak klotnia z tego powodu czy tez inne wywody... chyba jestesmy zlotym malzenstwem:cool: że tak się wtrącę meli, kiedy kasa jest to i kłótni nie ma, zazwyczaj o kasę się kłócimy kiedy jej brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 12.12.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Ha ha przykładne żony gotują obiadki, pieką ciasta, przygotowują dom na święta i szykują się na powrót małżonka :D:D:D:D za to Reni - czyli my nie przykładne bo byłyśmy online:lol2: dzięki Wszystkim:) opijać będe jak podpiszę Aneks i zobaczę co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 12.12.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 byłam w Leroy i kupiłam fajne przezroczyste bombki na sztuki z białym wzorem takim jakby "z ciasta" - w sobotę Wam obfocę że tak się wtrącę meli, kiedy kasa jest to i kłótni nie ma, zazwyczaj o kasę się kłócimy kiedy jej brak to prawda! czyli u mnie non stop klótnia haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 12.12.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 adiqq wierz mi wolałabym kupować prezenty tylko rodzicom:).chociaż teraz pomysł z losami sobie chwalę bo każdy cos pod choinką znajdzie a koszt tego niski. W przyszłym roku wprowadzę to u teściów:), dwóch przyczyn -kosztow i odciążenia- każdy musi się zaangażować a nie czekac na podanie na tacy gotowca:). Na roraty to my na 6.45 chodzimy mojej siE bardzo podoba więc jest grzeczna:) gorzej w niedzielę:).Jutro niestety drugi raz opuści bo coś kaszle i katarek się pojawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.12.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 To jest bardzo ważne, jeszcze nawet nie wiesz, jak bardzo . Jak Antoś pójdzie do szkoły, to odczujesz (jak gmina bogata, to szkoły są zawsze super - dofinansowane, wszystko co trzeba, włącznie z organizacją dojazdów dla dzieci, wyposażeniem pracowni, szatni, salami gimnastycznymi, świetlicą czynną zawsze i długo, fajnymi zajęciami pozalekcyjnymi, itp.). A to już trochę sie wywiedziałam . Mamy i przedszkole i podstawówkę (średnia wyników bardzo dobra w skali kraju czym się chwalą ), chyba gimnazjum. Ale do ewentualnego przedszkola (chciałabym żeby trochę chodził) być może pójdzie do Wrocławia, a potem ze szkołą to zależy. Jeśli obydwoje będziemy pracować w mieście to pewnie i dziecko tam pójdzie do szkoły, będzie łatwiej bo tu nikogo nie mamy a tam jedna babcia, druga - wiadomo. Ale do tego czasu jeszcze dużo wody upłynie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.12.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Reni, my się niewiele kłócimy, przed ślubem sporo niezależnie od tego czy kasa jest czy nie ma. Jakoś sztamę trzymamy, jeśli się kłócimy to o takie pierdoły że wstyd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 12.12.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 a gdzie Tośka dzis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 12.12.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Magda a Ty cos o smyku wiesz jak tam te zwroty wyglądają?? Czy trzeba w ty samym sklepie w który się kupiło oddać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 12.12.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 nie wiem Mirka - ale ogólnie w większości sieciówek jest tak, ze zwracasz obojętnie w którym sklepie może i tam też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mary82 12.12.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Melisa myślałam, że adiqq ma całe ogrzewanie na prąd - "w domu wszystko na prąd", ale potem mnie oświecił, że ma pompę ciepła:) Brat na razie w trakcie budowy, ale sobie tak wszystko wyliczył, że drogo nie będzie. A Ty też chcesz ogrzewanie na prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts