Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hello!!

Nadrobiłam:)

Magda gratulacje:)

Ja to wolę nie pisać ile za działkę dałam :(.

Czy w Smyku jak chcę wymienić rzecz to muszę w tym co kupiłam czy mogę w innym????

Reni odnośnie fryzjera : to nie masz możliwości załatwienia sobie wizyt w domu,ja mam taką opcję ,ę jak nie mogę to laska do mnie przyjedzie:).

Prezenty mam prawie wszystkie.My kupujemy i teściom i rodzeństwu, wyglada to tak ,że u nas w domu każdy losował 1 osobe i prezent kupujemy do 70 zł.U teściów wszystkie dzieci sie składaja ( 3) i kupujemy wspólnie a między sobą za 20 zł :).

Kasę w domu trzyma mąż ale ja jestem jego pracownikiem domowym więc wypłaty mi udziela w ratach w miarę potrzeb.Kłotnie z reguły są o kasę:(.My tez co miesiąc się zastanawiamy gdzie te pieniądze jak nic konkretnego się nie kupuje.

Ja też mieszkam w strefie chronionej - yokasta, to niestety nic nie znaczy :no:.

Taka sytuacja - już kiedyś pisałam u mnie w wątku - szukaliśmy działki, znaleźliśmy piękną, widok na zalew (piękny, bo działka na skarpie), poniżej obszar Natura 2000, no ale odczekaliśmy, i po pół roku później pod skarpą wybudowano dom :o. Na obszarze chronionym, tylko ścieżka rowerowa tam prowadzi, ale właściciel może wjechać samochodem :wtf:, zasłonił wszystkim na skarpie ten piękny widok, a oni właśnie za widok płacili większe pieniądze od innych w głąb osiedla. Ogólnie działka na zadupiu, bez drogi, gazu, nie warta tych pieniędzy :no:.

Może inaczej: u nas znaczy :yes:. Wybudowaliśmy dom w jednej z najlepszych gmin :yes: co oczywiście widzimy dopiero teraz. Graniczymy z Natura 2000, ale mieszkamy na obszarze chronionym, gdzie tak jak napisałam: można się wybudować ale dom ma wyglądać zgodnie z pewnymi wytycznymi. Nie ma tu nikogo kto by się wyłamał. Wioska jest niewielka, bardzo rozciągnięta i mamy de facto niewielu sąsiadów, bo działka graniczy z lasem/parkiem.

Do budowy zgłaszaliśmy wszystko żeby archeolog przyjechał i lukał czy nic cennego nie wykopaliśmy :rotfl:.

Może inaczej: u nas znaczy :yes:. Wybudowaliśmy dom w jednej z najlepszych gmin :yes:.

To jest bardzo ważne, jeszcze nawet nie wiesz, jak bardzo :).

Jak Antoś pójdzie do szkoły, to odczujesz (jak gmina bogata, to szkoły są zawsze super - dofinansowane, wszystko co trzeba, włącznie z organizacją dojazdów dla dzieci, wyposażeniem pracowni, szatni, salami gimnastycznymi, świetlicą czynną zawsze i długo, fajnymi zajęciami pozalekcyjnymi, itp.).

OMG!! dopiero nadrobilam..jak tak mozna co? az tyle stron naklepac:jawdrop: :D

Magda gratuluje avansu :D to jak ? na ta okazje cos dla ciala i duszy sie nalezy :D

http://kitchenscoop.com/assets/uploads/recipes/mojito-lrg.jpg

Ilona ciesze sie, ze junior ma sie juz lepiej :yes:

cholender ktos pisal pochwaly do adiqq w sprawie domu ogrzewanego pradem.. podziwiajac go za to...ja sie nie chwale, ale u nas tez taki plan :p

Chcialam do kazdego cos napisac odnaszac sie do tematow, ale tak sie nie da :bash:

W sprawach cen dzialki to tez malo nie dawalismy za swoja :bash: ciekawe czy ktos nas cena przebije ;)

a w sprawach pieniedzy to u mnie nie ma takiego czegos jak klotnia z tego powodu :eek: czy tez inne wywody... chyba jestesmy zlotym malzenstwem:cool:

że tak się wtrącę meli, kiedy kasa jest to i kłótni nie ma, zazwyczaj o kasę się kłócimy kiedy jej brak

adiqq wierz mi wolałabym kupować prezenty tylko rodzicom:).chociaż teraz pomysł z losami sobie chwalę bo każdy cos pod choinką znajdzie a koszt tego niski. W przyszłym roku wprowadzę to u teściów:), dwóch przyczyn -kosztow i odciążenia- każdy musi się zaangażować a nie czekac na podanie na tacy gotowca:).

Na roraty to my na 6.45 chodzimy mojej siE bardzo podoba więc jest grzeczna:) gorzej w niedzielę:):).Jutro niestety drugi raz opuści bo coś kaszle i katarek się pojawił:(.

To jest bardzo ważne, jeszcze nawet nie wiesz, jak bardzo :).

Jak Antoś pójdzie do szkoły, to odczujesz (jak gmina bogata, to szkoły są zawsze super - dofinansowane, wszystko co trzeba, włącznie z organizacją dojazdów dla dzieci, wyposażeniem pracowni, szatni, salami gimnastycznymi, świetlicą czynną zawsze i długo, fajnymi zajęciami pozalekcyjnymi, itp.).

A to już trochę sie wywiedziałam ;). Mamy i przedszkole i podstawówkę (średnia wyników bardzo dobra w skali kraju czym się chwalą ;)), chyba gimnazjum. Ale do ewentualnego przedszkola (chciałabym żeby trochę chodził) być może pójdzie do Wrocławia, a potem ze szkołą to zależy. Jeśli obydwoje będziemy pracować w mieście to pewnie i dziecko tam pójdzie do szkoły, będzie łatwiej bo tu nikogo nie mamy a tam jedna babcia, druga - wiadomo. Ale do tego czasu jeszcze dużo wody upłynie :).