Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a bo Wy jesteście z regionu tej zupy takiej ( no mój m też ją je)

u mnie był barszcz i uszka od zawsze - bez to nie wigilia.

Ja zazwyczaj robiłam 2 dni przed - obgotowywałam i na blaszce rozłożone staly do wigili i się później drugi raz gotowało, Ale trzeba dużo masłem polać.

Uszka mroże podobnie jak pierogi: na dużym płaskim talerzu lub tacce - posypuje lekko maka i układam uszka/pierogi żeby sie ze sobą nie stykały. Daje do zamrażalnika (włączam jakąs full opcję na mocne, szybkie zrożenie) na 10-15 minut. Potem ładnie je delikatnie odklejam (jak za bardzo przymarzły do tacki to na chwilke zostawiam ją w pokojowej temperaturze i potem odrywam) i wkładam do worka (pakuje porcjami. zawiązuje i wsio. tylko trzeba pamietac, żeby ich nie odmrozic w tym worku (naet lekko) i ponownie nie zamrozić bo się zlepią.

Uwielbiam makówki :) Jak jest duuzo bakalii - super. My odkąd robimy sami kolacje to zrezygnowaliśy z tradycyjnych potraw - nie smakowały nam zbytnio. Np u mnie w domu się robiło zupę z tłuszczy z karpia. Barszcz z uszkami ani u P. ani u mnie nie gościła - a lubimy więc jest. Od dawna jemy mieso na kolację (temat wiary był poruszany więc przemilczę ;)). Np piersi z kaczki w pomarańczach lub w czekoladzie. W tym roku maż się tak szykuje na uszka i barszcz że chce tylko kawałek rybki i duuzo barszczy. Dzieci (So i brat) - roladki z kurczaka. Ale kurna chcą frytki... jak mozna jeść frytki na wigilię ? Może im jakies grilowane kartofelki zrobię.

No a ja.. jakiś makaron z warzywami pewnie i ... makówki, makówki i makówki. Aha z tradycyji - lubię kompot z pieczek :) Ten zapach..... ale tylko ja go piję. No i tego glooga będę roobić - to po kolacji, do makówek i ciasta :).

No dokładnie:) Piekny i młody :)

Ja najpierw robie demakijaż emulsja + tonik micelarny a później suchą ścierką pocieram twarz nie za mocno.Później krem:)

Za tydzień też będę piękna i młoda:D:D:D:D

Ścierki są w biedrze a najlepsze są takie http://allegro.pl/sciereczka-do-polerowania-mikrofibra-blue-105-i3763338440.html