mirkamis 13.12.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 no u nas też zostały wprowadzone jak mój m wszedł do rodziny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.12.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 a bo Wy jesteście z regionu tej zupy takiej ( no mój m też ją je)u mnie był barszcz i uszka od zawsze - bez to nie wigilia. Ja zazwyczaj robiłam 2 dni przed - obgotowywałam i na blaszce rozłożone staly do wigili i się później drugi raz gotowało, Ale trzeba dużo masłem polać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 13.12.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 To u nas był taki etap ,że co kolacja to jedna potrawa, której nigdy nie robiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.12.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 mi bliżej do Opola niż do R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 13.12.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 U mnie była grzybowa i żurek rybny( je go tylko mama,babcia i ja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.12.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 nie wiem jak się ją robi z konopii? ale nie tych konopi do palenia:lol2:taka biała płynna zupa coś ala krem - nie wiem jak się nazywa - bo to teść robi ja nie widziałam na oczy jak.podobno na żołądek i problemy trawiennie dobrze działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 13.12.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Takiej zupy nie robimy:) Dobra idę walczyć z tymi oknami bo znowu nic nie zrobię:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.12.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 z wigilijnych to nigdy nie zjem makówek (?) w każdym badź razie to z makiem i z moczoną chałką/bułką a fujjjjjjjjjjj - rozmoczone pieczywo jest okropne. Adiqq o właśnie u mojego też tak na to mówią - z czego ją się robi tak naprawdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 13.12.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 No konopiotkę raz też mieliśmy:).Ja też makówki nie lubię i nawet moczka mi nie smakuje:). Magda dwa dni robię ścierką ( tylko tą żóltą) i może to złudzenie może nie ale skóra gładsza powoli się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.12.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 a jakie to konopie są? w sklepie powiem konopie to mnie nie wywalą? Mirka jest różnica oj jest - zobaczysz za tydz jakie pory czyste - teraz pod oczy tylko korektor i sie nie maluję więcej. Jak dorwiesz gdzieś puchatą ścierkę to kup- efekt jeszcze lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.12.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 ja lubię tez z pszczenicą makówki - kutia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 13.12.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 No chcę tę druga kupic jak pojadę .Ja to mam problemy ze skórą non stop jakies wypryski,już na kwasy się zapisałam .Moze teraz bedę piekna:) Tak kutia:) tez robiliśmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 13.12.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 No prawdziwa moczka to sos do ryby ,u nas w domu -deser:).Jak młoda i piękna byłam to lubiłam teraz nie. No a ja dalej siedzę , ale karcher juz stoi przygotowany ,miska z wodą też:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.12.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Uszka mroże podobnie jak pierogi: na dużym płaskim talerzu lub tacce - posypuje lekko maka i układam uszka/pierogi żeby sie ze sobą nie stykały. Daje do zamrażalnika (włączam jakąs full opcję na mocne, szybkie zrożenie) na 10-15 minut. Potem ładnie je delikatnie odklejam (jak za bardzo przymarzły do tacki to na chwilke zostawiam ją w pokojowej temperaturze i potem odrywam) i wkładam do worka (pakuje porcjami. zawiązuje i wsio. tylko trzeba pamietac, żeby ich nie odmrozic w tym worku (naet lekko) i ponownie nie zamrozić bo się zlepią. Uwielbiam makówki Jak jest duuzo bakalii - super. My odkąd robimy sami kolacje to zrezygnowaliśy z tradycyjnych potraw - nie smakowały nam zbytnio. Np u mnie w domu się robiło zupę z tłuszczy z karpia. Barszcz z uszkami ani u P. ani u mnie nie gościła - a lubimy więc jest. Od dawna jemy mieso na kolację (temat wiary był poruszany więc przemilczę ). Np piersi z kaczki w pomarańczach lub w czekoladzie. W tym roku maż się tak szykuje na uszka i barszcz że chce tylko kawałek rybki i duuzo barszczy. Dzieci (So i brat) - roladki z kurczaka. Ale kurna chcą frytki... jak mozna jeść frytki na wigilię ? Może im jakies grilowane kartofelki zrobię. No a ja.. jakiś makaron z warzywami pewnie i ... makówki, makówki i makówki. Aha z tradycyji - lubię kompot z pieczek Ten zapach..... ale tylko ja go piję. No i tego glooga będę roobić - to po kolacji, do makówek i ciasta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.12.2013 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 kurcze zaś ta ściera ... jeszcze raz mi wytłumaczcie: najpierw robię normalny demakijaz a potem mokra ścierą przecieram twarz ?? a jakich sklepach one są ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 13.12.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 a u nas kompot z dyni - pycha u teściów z suszu i to mi nie smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 13.12.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 No dokładnie:) Piekny i młody Ja najpierw robie demakijaż emulsja + tonik micelarny a później suchą ścierką pocieram twarz nie za mocno.Później krem:) Za tydzień też będę piękna i młoda:D:D:D:D Ścierki są w biedrze a najlepsze są takie http://allegro.pl/sciereczka-do-polerowania-mikrofibra-blue-105-i3763338440.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.12.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Adiqq ale nie tam gdzie my Mirela kup mikro nie ta gładką jak z biedry tylko tą wersję włochatą ( czasem są po 3 w biedronie jak jest "akcja błysk") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.12.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 taka lepsza http://agd-hurt.pl/allegro/sciereczka_mikrofibra.jpg http://www.hitmix.pl/allegro/SCIERKI%20MIKROFIBRA/3.jpgniż ta gładka http://image.ceneo.pl/data/products/15621145/i-m-collection-szmatka-z-mikrofibry-68804.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.12.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 na sucho ? a potem krem od razu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.