Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mmelcia spoko dla mnie to Ty i tak będziesz forever MelSexQueen - tylko o co Twojemu chodziło ;)

jak to o co?

nie ma biedaczyna pomyslu pod choinke i chce mi dac kase pod pretekstem zakupy ubran sportowych :D

wczoraj pokazalam mu link z outlet.. z KA.. ze sa o 500zeta ceny zanizone.... a on mi wyparl ze on juz woli zaplacic normalna cene niz te badziewne 5stow taniej dac i miec lakiernicze uszkodzenia :jawdrop:

no tak.. oki ale tyle w tym temacie...odmowilam to teraz staram sie go ponownie przekabacic, ze moze jednak ;)

:rotfl:

Melcia atałam katowice- sandefjord ( tylko ta linia i bilety zawsze po 99 w 1 str - ofc bez bagażu).

Mirela oo ja często robię ( i uwielbiam już upieczoną posypać rukolą) - a ciasto robię już na oko :

mleko podgrzewam w kubku (połowa) do tego szczypta cukru i drożdże malutko bo lubię cieńki i mieszam aż się rozopuszczą.

osobno mleko, oliwa, sól i zalewam tym co wyżej, wyrabiam ciasto i gotowe.

Zależy jakie ciasto lubisz grube czy cienkie - ale robiłam z różnych przepisów ( z drożdżami i bez) i te zwykłe najlepiej wychodzi.

Do tego dobrze jest posmarować ciasto najpierw sosem pomidorowym i dać ser a dopiero resztę ( a ser daję mozzarelę już tartą - z biedry).

ooo Reni dajesz przepis na Twoje ciasto - ja jestem dobra tylko w przepisach wloskich i takich coś ala meksyk...zupa warzywna mi nie wychodzi nigdy

ooo...pizza!! :D w sumie dobry pomysl, bo wlasnie sie zastanawialam co dzisiaj na obiad zrobic :) ryba juz byla, miecho tez, zapiekanka makaronowa, nalesniki chyba w pon...:) moje male i tak pewnie zje tylko suchy makaron albo ryz ;)

ja robie z tego przepisu http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/pizza_mozzarella/przepis.html

Ilonka będą foty, masz czas, masz aparat no nie wymigasz się:D ja juz zapomniałam jak twój dom wygląda

A mogą być, i tak na bloga będę robiła ;), to przy okazji cyknę. Tylko nie chciałam już wykopywać mojego wątku z czeluści, tam dawno i nie na temat, niech ginie śmiercią naturalną. Może tu coś zmieszczę ;).

Mój dom :jawdrop:. Dobre sobie. Mój dom to teraz jeden wielki plac zabaw - w salonie na przykład na samym środku stoi namiot Spidermana z kulkami :lol2:. Te kulki są wszędzie - młody nie tylko w nich skacze, ale wyrzuca je na salony. Ostatnio zostały omiecione wymiotami - ile ja się tego naczyściłam :eek:.

Melcia atałam katowice- sandefjord ( tylko ta linia i bilety zawsze po 99 w 1 str - ofc bez bagażu).

to nie moje klimaty...ja ze Stavanger chce....

do mnie sa bilety nawet po 39zeta i 59 w 1 str :p (Gdn-Stv) wizzairem.

tez bez bagazu...

oki zmykam... :bye:

i przy tej muzyce bede segregowac szuflady :D

Edytowane przez Mmelisa

reni - dawaj jakiś przepis.

Ale dziewczyny ja jestem dziewica w tym temacie. Ciasto drożdzowe potrafię zrobić ale ... jaka placha ? Wałkować czy palcami formować ? Jak piec? Z termoobiegiem ? Czytałam, zeby mozarelli nie dawać od razy (kupię kulkę bo nie lubie półproduktów). Posmarowac czymś blache.... ?

ann - druknęłam własnie ten przepis sobie :). Wygląda mniema (choć wedlin nie jadam to na parmeńską się może skuszę) ... i rukolą bym sobie sypnęła. Nie podoba mi się na str. kwestiismaku ten sos pomidorowy z przecieru... nie lepiej zrobić z pomidorów w puszcze ?

Znalazłam jeszcze przepis na pizzę która się polewa śmietanką z tartą mozarellą , ale chyba juz po pieczeniu.....:).