Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przeczytałam o cieście drożdżowym. Nie wiem czy umiecie. Ja średnio, chociaż b. lubię gotować i dobrze mi to wychodzi. Ciasta drożdżowego jednak nie wyrabiam sama od kiedy kupiła maszynę do chleba w Lidlu. Chleb pikę w piekarniku, al maszyna mi wyrabia wszystkie drożdżowe. Naprawdę rewelacja.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mirela ja robię na całą blachę z piekarnika - wyrabiam szybko tak żeby się do palców nie lepiła.

Kulkę najpierw formuje rękami a późńiej wałkuję kubkiem bez ucha bo wałek się nie mieści.

Co do mozzareli to daj na spód - pod składniki bo inaczej ciasto nie dojdzie a mozzarela się spali.

Najlepiej dać mozzarele i goude na górę.

Piekę z termoobiegiem 16-180 stopni w zależności jakie mokre i ciężkie składniki ale ok 15 min min.

 

Sos robię z pomidorów z puszki i daję do niego dużo bazyli, czosnku, cebuli i blenduję ( dobrze smakuje też z przyprawą do pizzy kamis) a resztę sosu zagęszczam i późńiej używamy na pizze zamiast ketchupu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

z pomaranczami http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/kaczka/piersi_kaczki_z_sosem_pomaranczowym/przepis.html

 

pierś zostawiam ze skórką - zmażę ją skórką do dołu. Najważniejsze - podobnie jak w polędwicy - ma być mokra, soczysta, czyli mocny ogień a krótko.

 

JAde dzisiaj do I :)

Ilona kupic Ci te lampki ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...