jjana 13.12.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Przeczytałam o cieście drożdżowym. Nie wiem czy umiecie. Ja średnio, chociaż b. lubię gotować i dobrze mi to wychodzi. Ciasta drożdżowego jednak nie wyrabiam sama od kiedy kupiła maszynę do chleba w Lidlu. Chleb pikę w piekarniku, al maszyna mi wyrabia wszystkie drożdżowe. Naprawdę rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.12.2013 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 mi będzie ka wyrabiać i mój powinien być pierwszego stycznia w Polsce:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.12.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Mirela ja robię na całą blachę z piekarnika - wyrabiam szybko tak żeby się do palców nie lepiła.Kulkę najpierw formuje rękami a późńiej wałkuję kubkiem bez ucha bo wałek się nie mieści.Co do mozzareli to daj na spód - pod składniki bo inaczej ciasto nie dojdzie a mozzarela się spali.Najlepiej dać mozzarele i goude na górę.Piekę z termoobiegiem 16-180 stopni w zależności jakie mokre i ciężkie składniki ale ok 15 min min. Sos robię z pomidorów z puszki i daję do niego dużo bazyli, czosnku, cebuli i blenduję ( dobrze smakuje też z przyprawą do pizzy kamis) a resztę sosu zagęszczam i późńiej używamy na pizze zamiast ketchupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.12.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 to ze mną coś nie tak - gotowac nie lubię, typowe dania nie wychodzą - ale drożdżowe to takie zawsze WOW ( i z bezą mam to samo) - aż moja mama nie wierzy jak widzi:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 13.12.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Pokażę Wam spódniczkę i bluzkę, jakie kupiłam córce http://i1.fmix.pl/fmi562/2a08e04300083f9452aae01f/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.12.2013 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Magda 180 to mało ja piekę w 250 stopniach a prawidłowo powinno być 260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.12.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 http://www.niam.pl/pl/artykul/1331-miesa_w_czekoladzie_ - czekolada do mięs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.12.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 no właśnie jak dam na 200 to za dużo i zanim się upiecze to się góra spalia ja często robię z łososiem, pomidorami suszonymi, albo inną wędzoną rybą, dużo oliwek, cukinia świeża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.12.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Mirela ale tą pierś to jak robisz? nacinasz skórę i na patelni grillowej a późńiej do piekarnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.12.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 z pomaranczami http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/kaczka/piersi_kaczki_z_sosem_pomaranczowym/przepis.html pierś zostawiam ze skórką - zmażę ją skórką do dołu. Najważniejsze - podobnie jak w polędwicy - ma być mokra, soczysta, czyli mocny ogień a krótko. JAde dzisiaj do I Ilona kupic Ci te lampki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.12.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Mirela ale tą pierś to jak robisz? nacinasz skórę i na patelni grillowej a późńiej do piekarnika? tak, w 2 przepisie jest wyjaśnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.12.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 a gdzie kupię świeże piersi? w makro może.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.12.2013 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 a gdzie kupię świeże piersi? w makro może.. wszedzie :lol2: w lidlu zawsze są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.12.2013 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 nawet perliczka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.12.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 albo mrożone.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.12.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 ale nie non stop - tylko jak jest jakaś 'akcja" mięsnawczoraj byłam kaczki nie było, perliczka była bo promocja jakaś i jeszcze była wołowina-polędwica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.12.2013 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 ale piersi są zawsze a mrozone są w mojej lodówce:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.12.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 RENI - co Ty z nimi robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.12.2013 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 z czym? z piersiami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.12.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 qrka już nie kapuję jak będzie któraś w Lidlu spr czy są świeże nie mrożone:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.