Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

najszybszy sposób na obiad to piersi w kosteczkę na rozgrzaną oliwę z czosnkiem do tego cukinia w kostkę...posolic dodać 2-3 łyżki białego serka np philadelphia albo śmietany i do tego tagiatele

my mało ziemniaków jemy - chyba nawet nie 5 kg w roku - najwięcej kasz i makaronów.

najszybszy sposób na obiad to piersi w kosteczkę na rozgrzaną oliwę z czosnkiem do tego cukinia w kostkę...posolic dodać 2-3 łyżki białego serka np philadelphia albo śmietany i do tego tagiatele

my mało ziemniaków jemy - chyba nawet nie 5 kg w roku - najwięcej kasz i makaronów.

mniam - ja tak z kurczakowymi cyckami robię. Albo dodaję lekko zgrilowana paprykę czerwoną.

adiqq - dawaj jak masz :)

wiesz co Mirela jeszcze robię jak już gotuję (bezmięsne) kasza jaglana ( uwielbiam- najzdrowsza) do tego pieczony na grillowej fenkuł, marchewka w plastry i inne okopowe - dobra oliwa i tyle.

Mieszam z kaszą posypuję pietruszką zieloną... czasem Albik jajko do tego chce sadzone i tyle.

i jeszcze odkryłam ostatnio pesto z rukoli - mniam do wszystkiego - najlepiej do świeżego chleba:) albo do kanapki zamiast masła

Edytowane przez Magda_lena85

ja zabieram bo Albik rano je na śniadanie codziennie kaszę- jeszcze dorzuć sobie do tego suszone owoce drobno pokrojone i bajka:)

Paznokcie i włosy po kaszy są super - bo ma dużo krzemu.

miałam z kaszą takie przejścia, ze nie mogłam na nią patrzeć - a to była jedyna rzecz która młodego nie obsypywała:bash:

- ciasta nie podpiekasz tak jak w kruchym - ser w zależności jaki tam dajesz ( mozzarela na spód bo się spali zanim ciasto się upiecze- ale goude możesz dac na górę) - upiecze się wszystko tylko trzeba obserwować - jak cieńkie ciasto to u mnie patrzę czy góra się upiekła i wyłaczam).