reni1980 13.12.2013 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 nie zatka, a rura powinna byc chociaż 15 stka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 13.12.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Wydaje mi się ,że by już nie spływała a spływa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 13.12.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 mirella, mam nadzieję, że będzie ci smakowało Bo zrobić pizzę to nie sztuka, ale zrobić dobrą pizzę... nie jest łatwo. Na pewno nie na początku. W przypadku grubasnego ciasta jest łatwiej, bach na blachę, na to wszystko co pod ręką. Ale ciasto zabija smak dodatków, dodatki zabijają się wzajemnie a ja lubię nawet sam sos pomidorowy o mozzarellę! Absotutnie genialny smak. Tak samo jak świezy makaron z sosem ze świeżych pomidorów krótko smażonych, nie do pobicia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.12.2013 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 ja pod kibelek dawałam szersze bo tez tam lubię co nieco wrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 13.12.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Jeśli chcecie, mam kilka niezawodnych przepisów na rózności, to w wolnej chwili wrzucę Bo teraz w sumie jak Filip z konopii wyskoczyłam z ta pizzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 13.12.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 jakby zatkała to już m słyszę ,ja zawsze musze mieć jakieś przygody:bash::bash:.Wczoraj kupiłam piękną bluzkę mlodej i tak sprawdziłam rozmiar ,że 92 kupiłam:bash::bash::bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.12.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 agatah - NIE !!!! ja czytam. Wrzucaj proszę . Może Reni nas nie wywali (ona taka tolerancyjna ostatnio ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 13.12.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Ale na co chcesz? Bo mam ogrom, ja dużo gotuję i piekę.A dupa rośnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.12.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Bez mięsa, ewentualnie kurak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.12.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Reni chciała ostatnio o wnętrzach :lol2: oby to się blogiem nie skończyło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.12.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 może kulinarnym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 13.12.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Spróbuj koniecznie tę kaszę jaglaną co dałam linka. To jest pyszne! Zaraziłam mase znajomych I pewnie dietetycznie ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.12.2013 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 agatah - NIE !!!! ja czytam. Wrzucaj proszę . Może Reni nas nie wywali (ona taka tolerancyjna ostatnio ) pewno, ze tak, sama przecie skorzystam, ja tolerancyjna zawsze, tylko głupoty w ludziach nie znoszę, reszta wszystko mi jedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.12.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Reni - będzie wnętrze - moja jadalnia . Moze przez weekend zawiesimy firnay, zaslony i lampę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.12.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 dlatego na PC nie wchodzisz:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.12.2013 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Ale na co chcesz? Bo mam ogrom, ja dużo gotuję i piekę.A dupa rośnie! no my też bez ostatniej opcji czyli tej dupy:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.12.2013 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Reni chciała ostatnio o wnętrzach :lol2: oby to się blogiem nie skończyło ! jakby to powiedzieć - nigdy w życiu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 13.12.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Paszteciki krucho-drożdżowe Są pyszne, proste i szybkie. Swietnie smakują świeże i odmrażane. Proporcje na 28 sztuk.Ciasto:250 g mąki (np. luksusowej lub tortowej)100 g masła2 łyżeczki cukru - pudru1/2 łyżeczki soli15 g świeżych drożdży1/4 szklanki kwaśnej gęstej śmietany (18 - 22 %)2 żółtka1/2 jajka (pozostałe pół zostawić do posmarowania pasztecików)sezam, mak, czarnuszka, gruba sól do posypania Farsz:około 50 dag niekwaśnej kiszonej kapustyspora garść suszonych grzybów2 średnie cebulesól i pieprz do smakuolej do smażenia Najpierw przygotować farsz:Ugotować do miękkości posiekaną drobno kapustę w niewielkiej ilości wody. Namoczyć i ugotować grzyby.Posiekać drobno cebulę i zeszklić ją na oleju do miękkości.Posiekać ugotowane i odciśnięte grzyby, połączyć z ugotowaną kapustą i pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku.Schłodzić. Przygotować ciasto:Rozpuścić drożdże w śmietanie.Posiekać mąkę z masłem i pozostałymi składnikami. Dodać drożdże, zagnieść gładkie ciasto.Przed dalszą obróbką można je wstawić do lodówki (przykryte ściereczką). Podzielić ciasto na cztery części. Każdą z nich rozwałkować na prostokąt o szerokości około 10 cm.Podzielić nadzienie na cztery cześci. Kłaść je na środku każego prostokąta z ciasta. Zlepić dłuższe brzegi ciasta nad nadzieniem. Przełożyć uzyskany płaski wałek szwem do dołu, wyrównać. Przekroić każdy na 5, 6 lub nawet 7 części, w zależności, jaka wielkość nam odpowiada. Układać paszteciki na wyłożonych papierem blachach, posmarować rozmąconym jajkiem, posypać sezamem i odstawić do wyrośniecia na około 20 minut.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 -185 stopni około 20 - 25 minut. Studzić na ażurowej podstawce.Po ostygnięciu można zamrozić.Podawać ciepłe lub zimne do czystego barszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.12.2013 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Reni - będzie wnętrze - moja jadalnia . Moze przez weekend zawiesimy firnay, zaslony i lampę . ale parkiet pozostał:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 13.12.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Kurczak duszony z cynamonem i kiszonymi cytrynami Przepis pochodzi z programu Spice trip i oryginalny jest np. tu: http://www.sbs.com.au/food/recipes/chicken...ns-and-cinnamon Składniki na 3-4 porcje: - 300-400 g piersi z kurczaka pokrojonych w paski- 1 nieduża cebula pokrojona w piórka- 2 ząbki czosnku pokrojone w paski- oliwa- 1 łyżeczka mielonej kolendry- 1/4 łyżeczki cynamonu- 1/2 łyżeczki kurkumy- 2 ziarna ziela angielskiego- pieprz mielony do smaku- 1 pomidor bez skórki pokrojony w kostkę- 1/2 szklanki rodzynek złotych- 1/4 kiszonej cytryny bez miąższu pokrojonej w małą kostkę- sól do smaku Kurczaka podsmażyć w głębszym garnku na oliwie, dodać cebulę, smażyć chwilę, dodać czosnek, smażyć krótko. Wsypać przyprawy, dokładnie wymieszać i krótko podsmażać, dodać pomidora, rodzynki, wymieszać i wlać tyle wrzątku, żeby ledwo zakrył mięso. Zakryć pokrywką i dusić ok. 15-20 minut, aż smaki się połączą, można pod koniec odkryć pokrywkę i zwiększyć gaz, żeby zredukować nieco sos jeśli byłby zbyt rzadki. Na koniec dodać cytryny, wymieszać i odstawić na 5 minut. Nie solić w trakcie ale na sam koniec po dodaniu cytryn, które same w sobie są bardzo słone!W tym czasie zalać kuskus wrzątkiem lub przyrządzić go na parze. Podawać kurczaka z kuskusem, można posypać nacią kolendry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.