Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A mi się wydaje, że nie można generalizować. Mam mi ostatnio powiedziałą, ze orzechy sa niezdrowe na jelita. Mówię ale jak to ? Okaząło się (musiałąm wyciągnąc to z niej) że tak powiedział lekarz znajomej .... po operacji jelit. Tzn u zdrowych sa zdrowe a ona nie powinna. Tak samo a cholesterolem - jak jest dieta dobrze zbilansowana to nie ma z nim problemu. Ale jak ktoś ma faktycznie podwyższony poziom to musi uważać. Choc tez czytałą, że jajka można.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/742/#findComment-6231725
Udostępnij na innych stronach

bo cholesterol to taki straszak wymyslony przez koncerny farmaceutyczne

cholesterol jest niezbędny do zycia, cholesterol spożywany w pożywieniu ma znikomy wpływ na poziom cholesterolu we krwi, normy odnośnie stężenia cholesterolu są od dłuższego czasu obniżane, żeby coraz większej grupie przepisywać leki na obnizenie cholesterolu....:mad:

itd, itp

 

Szczerze? Nie znam człowieka, który miałby poziom cholesterolu w normie.

 

Każdy, kto badał w moim otoczeniu ma coś tam do zbicia. Dlatego ja nie badałam :no: :lol2:.

Edytowane przez Ilona Agata
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/742/#findComment-6231726
Udostępnij na innych stronach

Mirela najważniejsze z jaglaną...namocz ją w ciepłej wodzie..zobaczysz jaki syf ma w sobie:bash: woda będzie szara - trzeba płukać kilka razy po namoczeniu i dopiero gotować.

powinno sie ja jeszcze przyprazyc na suchej patelni :)

 

kto pytal o kacze piersi z lidla? SĄ ŚWIEŻE :) bylam widzialam kupilam ;)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/742/#findComment-6231729
Udostępnij na innych stronach

mirella, zobacz w tym lunku co dałam http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53667,12650767,Pod_lupa__czy_kazdy_produkt_z_ziarnami_jest_wartosciowy_.html

 

Kaszę wsypać do garnka i prażyć na sucho na średnim ogniu, mieszając. Gdy zacznie pachnieć i cała będzie gorąca, zalać wrzątkiem - ok. 1,5 cm powyżej powierzchni kaszy. Zmniejszyć ogień i gotować do miękkości pod przykryciem. Uważać w czasie zalewania wrzątkiem, bo kasza pryska, trzeba mieć przykrywkę do pomocy.

 

 

Dopiero wtedy MA SMAK :)

Inaczej jest nijaka.

 

Płukac nie trzeba.

Ja kupuję jaglana tylko KUPIEC, inna mi nie smakuje :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/742/#findComment-6231741
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...