Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A mi się wydaje, że nie można generalizować. Mam mi ostatnio powiedziałą, ze orzechy sa niezdrowe na jelita. Mówię ale jak to ? Okaząło się (musiałąm wyciągnąc to z niej) że tak powiedział lekarz znajomej .... po operacji jelit. Tzn u zdrowych sa zdrowe a ona nie powinna. Tak samo a cholesterolem - jak jest dieta dobrze zbilansowana to nie ma z nim problemu. Ale jak ktoś ma faktycznie podwyższony poziom to musi uważać. Choc tez czytałą, że jajka można.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

bo cholesterol to taki straszak wymyslony przez koncerny farmaceutyczne

cholesterol jest niezbędny do zycia, cholesterol spożywany w pożywieniu ma znikomy wpływ na poziom cholesterolu we krwi, normy odnośnie stężenia cholesterolu są od dłuższego czasu obniżane, żeby coraz większej grupie przepisywać leki na obnizenie cholesterolu....:mad:

itd, itp

 

Szczerze? Nie znam człowieka, który miałby poziom cholesterolu w normie.

 

Każdy, kto badał w moim otoczeniu ma coś tam do zbicia. Dlatego ja nie badałam :no: :lol2:.

Edytowane przez Ilona Agata
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mirela najważniejsze z jaglaną...namocz ją w ciepłej wodzie..zobaczysz jaki syf ma w sobie:bash: woda będzie szara - trzeba płukać kilka razy po namoczeniu i dopiero gotować.

powinno sie ja jeszcze przyprazyc na suchej patelni :)

 

kto pytal o kacze piersi z lidla? SĄ ŚWIEŻE :) bylam widzialam kupilam ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

mirella, zobacz w tym lunku co dałam http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53667,12650767,Pod_lupa__czy_kazdy_produkt_z_ziarnami_jest_wartosciowy_.html

 

Kaszę wsypać do garnka i prażyć na sucho na średnim ogniu, mieszając. Gdy zacznie pachnieć i cała będzie gorąca, zalać wrzątkiem - ok. 1,5 cm powyżej powierzchni kaszy. Zmniejszyć ogień i gotować do miękkości pod przykryciem. Uważać w czasie zalewania wrzątkiem, bo kasza pryska, trzeba mieć przykrywkę do pomocy.

 

 

Dopiero wtedy MA SMAK :)

Inaczej jest nijaka.

 

Płukac nie trzeba.

Ja kupuję jaglana tylko KUPIEC, inna mi nie smakuje :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...