reni1980 19.06.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 rere tylko biała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 19.06.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Proszę bardzo- z białą... http://img189.imageshack.us/img189/9309/97728845.jpg Jak będziesz chciała jeszcze z czarną to mów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.06.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 wielkie dzieki kochaniutka i co myślisz? na placu boje caboche i ta murano (najbardziej mnie wku.... że one takie drogie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 19.06.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Reni, no przyznam, że sama mam problem z wyborem. I ta i ta wygląda fajnie. No fakt cenowo nie za fajnie, ale co zrobić, że jak coś ładnego i porządnie wykonanego to odzazu więcej zer na metce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.06.2011 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 no tak masz rację ale tak sbie myślę że tyle ludzi żyje w nędzy, tyle dzieci chodzi głodnych a ja myślę czy na lampę wydac 4 tyś, jak to czyta ktoś kto zarabia najniższą krajową to po głowie sie stuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 19.06.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Gdybyś nie miała pieniędzy, to byś na lampę tyle nie wydawała. Każdy wydaje na coś tyle ile może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.06.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 monsanbi, o jakia Artemide Ci chodzi? Logico czy jakąś inną? Reni, a może coś w tym stylu??? http://www.frs-architekci.pl/blog/wp-content/uploads/2010/12/Deluxe-Murano-Due-średnica-50cm-cena-ok.-4000zł.jpg O, rere, extra pomysł! Widzę że masz dobry gust A chodziło mi o Artemide Castore Sory, że z opóźnieniem, ale dopiero teraz zajrzałam sprawdzić co się*zrodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 19.06.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Kurcze... W tym momencie też nie wiem I ta i ta ma coś w sobie Także Reni - zdaj się na instynkt (do której bardziej bije Ci serducho?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 19.06.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 (edytowane) reni, po głowie się nie stukam, bo każdy wydaje tyle, ile chce. Sama nie zarabiam średniej krajowej, a i tak 4000 na oryginał bym nie wydała. Nie, bo nie... Jakoś nie ma dla mnie znaczenia nazwisko. Grunt, żeby lampa mi się podobała i żeby była solidnie wykonana. Ale jeśli Ty chcesz oryginał, to nie patrz, kto głodny chodzi, a kto nie, bo to Twoja kasa i Twoje marzenia. Swoją drogą, na pocieszenie, z przymrużeniem oka dodam, że są droższe lampy, o czym doskonale wiesz Edytowane 19 Czerwca 2011 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.06.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Dopiero teraz zobaczyłam wizualkę zrobioną przez rere Zdecydowanie na TAK Ja miałam murano we wstępnej wizualizacji mojej jadalni. Moim zdaniem wygląda naprawdę fajnie. I zgadzam się*z poprzedniczką, caboche jest za bardzo glamour do wnętrza tego domu, a tu nie ma poza ewentualną*caboche niczego glamour, nie ten styl (fajniejszy! ) A castore ma w swoim domu plebus http://forum.muratordom.pl/showthread.php?85508-quot-Doskonały-quot-i-quot-Z-Charakterem-quot-z-pracowni&p=4248673&viewfull=1#post4248673 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 19.06.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Drogą eliminacji widzę zostały do wyboru dwie lampy. Na pewno obie pasują, caboche powiedzmy bardziej znana i oklepana( choć mi to nie przeszkadza i sama myślę żeby u siebie gdzieś wcisnąć) Lampa od rere orginalna baaardzo nowoczesna tak jak Twój dom.... hmmm i co ja chciałam.....nie wiem, sama nie wiem którą bym wybrała:eek: Reni wierzę w Ciebie, do tej pory wszystko idealnie dobrałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 20.06.2011 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 reni, po głowie się nie stukam, bo każdy wydaje tyle, ile chce. Sama nie zarabiam średniej krajowej, a i tak 4000 na oryginał bym nie wydała. Nie, bo nie... Jakoś nie ma dla mnie znaczenia nazwisko. Grunt, żeby lampa mi się podobała i żeby była solidnie wykonana. Ale jeśli Ty chcesz oryginał, to nie patrz, kto głodny chodzi, a kto nie, bo to Twoja kasa i Twoje marzenia. Swoją drogą, na pocieszenie, z przymrużeniem oka dodam, że są droższe lampy, o czym doskonale wiesz anna wiesz , że to żadne pocieszenie , wiesz mi nawet nie chodzi o nazwisko ale zakładam że oryginal będzie pięknie wykonany, gdyby mi ktoś zagwarantował że ta za 500 wygladają tak samo nie zastanawiała bym sie dlugo, dobra podróba to co innego niż tandetna poróba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 20.06.2011 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 monsanbia mówisz o tych białych kulach w salonie u plebusa, bo jeśli tak to wogóle mi sie nie widzą Marjelka ale mi doradziłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 20.06.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 anna wiesz , że to żadne pocieszenie Wiem, wiem, chodziło z grubsza o to, żebyś nie czuła się winna, bo ludzie czasem takie kwoty na różne rzeczy wydają, że te 4000 to pikuś, że tak powiem wiesz mi nawet nie chodzi o nazwisko ale zakładam że oryginal będzie pięknie wykonany, gdyby mi ktoś zagwarantował że ta za 500 wygladają tak samo nie zastanawiała bym sie dlugo, dobra podróba to co innego niż tandetna poróba Zgadzam się reni tej z e'baya pewnie jeszcze jakiś czas nie zobaczę, ale mam już w domu kinkiety Acrylio. Nie wiem, jak wyglądają oryginalne, ale do tych moich nie mam żadnych zastrzeżeń. Są bardzo solidne, ładne, nie wyglądają ani tandetnie, ani jakoś inaczej niż te oryginały na zdjęciach. Poza tym, ja bym tego nie nazywała podróbą. Wiesz, podróba to jest, jak kupujesz koszulkę z napisem Mike zamiast Nike, albo buty sportowe z czterema paskami. Tutaj masz napisane, że to jest lampa inspirowana jakimś projektem, ale producentem jest albo Maxlight (Mirage), albo Azzardo (Acrylio). I wcale nie kosztuje tak mało, bo u nas w Polsce jakieś 1500 ta 50 cm więc nie są to "grosze". Na aukcjach masz opis, czym się lampy różnią, czyli że kulki mają nieco inny wymiar, że lampa 2 cm węższa lub szersza od oryginału itd... Jak chcesz, to mogę Ci porobić bardzo szczegółowe zdjęcia kinkietu. Albo przyjedź na kawę i sobie sama zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 20.06.2011 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 właśnie anna widziałam twoje kinkiety i są bardzo ok, nie wiedzę różnicy , także laik pewno by nie poznał, wiesz co jest najgorsze ze widziałam caboche na zywo tę za 4 tyś i widziałam tę za 1500 na żywo i nie widzę różnicy, do tego stopnia nawet ze jak widziałam jeszcze wczoraj caboche za 4 tyś w malym sklepie to sobie myśle że to oryginał nie musi być tylko cena oryginalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 20.06.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 myśle że to oryginał nie musi być tylko cena oryginalna Tego też bym się obawiała... I głowy nie dam, czy te z e'baya są oryginalne, czy tylko inspirowane, ale na logikę biorąc... U nas inspirowane sprzedawane są jako Acrylio lub Mirage, a tam jest TYLKO Caboche. Pytanie, czy Caboche, bo jest oryginalne, tylko cena bardziej ludzka niż u nas, czy jest podrobione i nikt o tym nie pisze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 20.06.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Reni, jedyneczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 20.06.2011 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 rere a sama nie wiem, nie było by problema jeśli gdzie indziej by mi brakowało lampy, wtedy kupuje tę z ebay i jakby co daję np do sypialni ale ja juz wszedzie mam lampy anna mnie się wydaje ze te na ebay nie mogą być oryginalne, cena zbyt niska , tylko czy te u nas są oryginalne za 4 tys, bo z tymi inspirowanymi sprawa jest prosta za 1500, twój jest superowy i kupowany w Polsce? a za ile jeśli mozna wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 20.06.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 reni wyślę na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 20.06.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Reni, mi się wydaje, że ty chcesz kupić to Caboche, tylko się czegoś boisz.... Bo przeciesz to Twoje pierwsza miłość. No dobra czwarta, po mężu i dzieciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts