Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

monsanbi, o jakia Artemide Ci chodzi? Logico czy jakąś inną?

Reni, a może coś w tym stylu???

http://www.frs-architekci.pl/blog/wp-content/uploads/2010/12/Deluxe-Murano-Due-średnica-50cm-cena-ok.-4000zł.jpg

O, rere, extra pomysł!

Widzę że masz dobry gust :yes:

A chodziło mi o Artemide Castore

Sory, że z opóźnieniem, ale dopiero teraz zajrzałam sprawdzić co się*zrodziło :)

reni, po głowie się nie stukam, bo każdy wydaje tyle, ile chce. Sama nie zarabiam średniej krajowej, a i tak 4000 na oryginał bym nie wydała. Nie, bo nie... Jakoś nie ma dla mnie znaczenia nazwisko. Grunt, żeby lampa mi się podobała i żeby była solidnie wykonana. Ale jeśli Ty chcesz oryginał, to nie patrz, kto głodny chodzi, a kto nie, bo to Twoja kasa i Twoje marzenia. Swoją drogą, na pocieszenie, z przymrużeniem oka dodam, że są droższe lampy, o czym doskonale wiesz :) Edytowane przez anna-maria3

Dopiero teraz zobaczyłam wizualkę zrobioną przez rere

Zdecydowanie na TAK

Ja miałam murano we wstępnej wizualizacji mojej jadalni.

Moim zdaniem wygląda naprawdę fajnie.

I zgadzam się*z poprzedniczką, caboche jest za bardzo glamour do wnętrza tego domu, a tu nie ma poza ewentualną*caboche niczego glamour, nie ten styl (fajniejszy! ;) )

A castore ma w swoim domu plebus

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?85508-quot-Doskonały-quot-i-quot-Z-Charakterem-quot-z-pracowni&p=4248673&viewfull=1#post4248673

Drogą eliminacji widzę zostały do wyboru dwie lampy. Na pewno obie pasują, caboche powiedzmy bardziej znana i oklepana( choć mi to nie przeszkadza i sama myślę żeby u siebie gdzieś wcisnąć;)) Lampa od rere orginalna baaardzo nowoczesna tak jak Twój dom.... hmmm i co ja chciałam.....nie wiem, sama nie wiem którą bym wybrała:eek:

Reni wierzę w Ciebie, do tej pory wszystko idealnie dobrałaś:D

reni, po głowie się nie stukam, bo każdy wydaje tyle, ile chce. Sama nie zarabiam średniej krajowej, a i tak 4000 na oryginał bym nie wydała. Nie, bo nie... Jakoś nie ma dla mnie znaczenia nazwisko. Grunt, żeby lampa mi się podobała i żeby była solidnie wykonana. Ale jeśli Ty chcesz oryginał, to nie patrz, kto głodny chodzi, a kto nie, bo to Twoja kasa i Twoje marzenia. Swoją drogą, na pocieszenie, z przymrużeniem oka dodam, że są droższe lampy, o czym doskonale wiesz :)

anna wiesz , że to żadne pocieszenie

, wiesz mi nawet nie chodzi o nazwisko ale zakładam że oryginal będzie pięknie wykonany, gdyby mi ktoś zagwarantował że ta za 500 wygladają tak samo nie zastanawiała bym sie dlugo, dobra podróba to co innego niż tandetna poróba

anna wiesz , że to żadne pocieszenie

Wiem, wiem, chodziło z grubsza o to, żebyś nie czuła się winna, bo ludzie czasem takie kwoty na różne rzeczy wydają, że te 4000 to pikuś, że tak powiem ;)

wiesz mi nawet nie chodzi o nazwisko ale zakładam że oryginal będzie pięknie wykonany, gdyby mi ktoś zagwarantował że ta za 500 wygladają tak samo nie zastanawiała bym sie dlugo, dobra podróba to co innego niż tandetna poróba

Zgadzam się :)

reni tej z e'baya pewnie jeszcze jakiś czas nie zobaczę, ale mam już w domu kinkiety Acrylio. Nie wiem, jak wyglądają oryginalne, ale do tych moich nie mam żadnych zastrzeżeń. Są bardzo solidne, ładne, nie wyglądają ani tandetnie, ani jakoś inaczej niż te oryginały na zdjęciach. Poza tym, ja bym tego nie nazywała podróbą. Wiesz, podróba to jest, jak kupujesz koszulkę z napisem Mike zamiast Nike, albo buty sportowe z czterema paskami. Tutaj masz napisane, że to jest lampa inspirowana jakimś projektem, ale producentem jest albo Maxlight (Mirage), albo Azzardo (Acrylio). I wcale nie kosztuje tak mało, bo u nas w Polsce jakieś 1500 ta 50 cm więc nie są to "grosze". Na aukcjach masz opis, czym się lampy różnią, czyli że kulki mają nieco inny wymiar, że lampa 2 cm węższa lub szersza od oryginału itd... Jak chcesz, to mogę Ci porobić bardzo szczegółowe zdjęcia kinkietu. Albo przyjedź na kawę i sobie sama zobacz ;)

właśnie anna widziałam twoje kinkiety i są bardzo ok, nie wiedzę różnicy , także laik pewno by nie poznał, wiesz co jest najgorsze ze widziałam caboche na zywo tę za 4 tyś i widziałam tę za 1500 na żywo i nie widzę różnicy, do tego stopnia nawet ze jak widziałam jeszcze wczoraj caboche za 4 tyś w malym sklepie to sobie myśle że to oryginał nie musi być tylko cena oryginalna

myśle że to oryginał nie musi być tylko cena oryginalna

Tego też bym się obawiała... I głowy nie dam, czy te z e'baya są oryginalne, czy tylko inspirowane, ale na logikę biorąc... U nas inspirowane sprzedawane są jako Acrylio lub Mirage, a tam jest TYLKO Caboche. Pytanie, czy Caboche, bo jest oryginalne, tylko cena bardziej ludzka niż u nas, czy jest podrobione i nikt o tym nie pisze...

rere a sama nie wiem, nie było by problema jeśli gdzie indziej by mi brakowało lampy, wtedy kupuje tę z ebay i jakby co daję np do sypialni ale ja juz wszedzie mam lampy

anna mnie się wydaje ze te na ebay nie mogą być oryginalne, cena zbyt niska , tylko czy te u nas są oryginalne za 4 tys, bo z tymi inspirowanymi sprawa jest prosta za 1500, twój jest superowy i kupowany w Polsce? a za ile jeśli mozna wiedzieć?