Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

trafiłaś w sedno, moja miłość, podoba mi się od dawna ale się boję, mam juz schizę, sama nie wiem czemu może was się boję, hi,hi, a tak jeszcze myślę na marginesie ma ona wisieć nisko i nie zasłoni mi telewizora, on dolecowo musi wiesieć na ścianie, (boże ile jeszcze kasy muszę włożyc w ten dom)

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Reni, podałaś przykład lampy która ma w sobie coś z Caboche a jest zupełnie inna, nie glamour a nowoczesna, oryginalna i jedyna w swoim rodzaju.

Gdybym miała decydować między tymi dwiema wybrałabym tę.

Cały czas próbuję Cię przekonać, że do Twoich właśnie oryginalnych nowoczesnych i jedynych w swoim rodzaju wnętrz caboche nie do końca pasuje (nie mówię, że nie zupełnie)

Wybierzesz caboche też będzie ładnie, to Ty masz być zadowolona i szczęśliwa patrząc na swoją perełkę

rere to moja druga miłość ale mężowi nie leży, wiadomo jak się uprę to sie zgodzi ale warto?

http://img708.imageshack.us/img708/8233/uploadsediwyrobylampysu.jpg

Pozwolisz, że się włączę w dyskusję. Nie wiem tylko czy pomogę Ci w wyborze:). Ta lampa byłaby chyba najlepsza. Jak pisała monsanbia

nawiazuje trochę do caboche a jednak jest inna. Ogólnie caboche mi sie podoba, ale chyba u Ciebie ta powyżej będzie sie lepiej prezentować.

Haha, reni, a wiesz, że jak zobaczyłam tą lampę to pomyślałam sobie, że najdroższa z tych branych pod uwagę. No ja osobiśćie też bym tyle na orginał nie wydała. Moooi Dandelion pasuje zdecydowanie lepiej do Twoich wnętrz niż Caboche. A powiedz mi co z Twoją sypialnią??? Tam masz pewnie coś... Bo o ile dobrze pamiętam to tam chcesz mieć bardziej glamur... I wtedy można byłoby tą Caboche ;)

rere to moja druga miłość ale mężowi nie leży, wiadomo jak się uprę to sie zgodzi ale warto?

http://img708.imageshack.us/img708/8233/uploadsediwyrobylampysu.jpg

przygladam sie po cichu twoim oswietleniowym wyborom. tez uwielbiam ta lampe i nawet chcialam ja po kryjomu (czyt. bez wiedzy meza) kupic ;) ale potem pomyslalam...kto i jak ja bedzie czyscic? u mnie stanelo na mniej klopotliwy model...azzardo bruno...ale chyba faktycznie ten dandelion najlepiej by pasowal do twojego salonu :) pozd

reni popatrz...

http://cgi.ebay.co.uk/C13-LS-Moooi-Dandelion-Pendant-Lamp-Silver-/270767767520?pt=Chandeliers&hash=item3f0b043fe0#ht_3293wt_952

Wiecie co, w opisie, jako marka wpisane jest Moooi. Ja już sama nie wiem, co o tych lampach myśleć...

Edit: reni bierzesz pod uwagę, jak tę lampę będziesz czyścić?

reni popatrz...

http://cgi.ebay.co.uk/C13-LS-Moooi-Dandelion-Pendant-Lamp-Silver-/270767767520?pt=Chandeliers&hash=item3f0b043fe0#ht_3293wt_952

Wiecie co, w opisie, jako marka wpisane jest Moooi. Ja już sama nie wiem, co o tych lampach myśleć...

Edit: reni bierzesz pod uwagę, jak tę lampę będziesz czyścić?

ja też już wcześniej widziałam te lampy, zastanawia mnie, że wszędzie pod aukcjami napisane jest "from Hong Kong"....

A wiadomo, gdzie te oryginały są produkowane? Bo teraz 90% rzeczy jest MADE IN CHINA więc nie wiadomo...

nie o produkcje mi chodziło - skojarzyło mi się raczej ze strawberry.net bo oni też się mieszczą w Hong Kongu a kosmetyki mają oryginalne (przynajmniej takie się wydawały;))

edit.

teraz przeczytałam powyższy post Anny:)

no tak masz rację ale tak sbie myślę że tyle ludzi żyje w nędzy, tyle dzieci chodzi głodnych a ja myślę czy na lampę wydac 4 tyś, jak to czyta ktoś kto zarabia najniższą krajową to po głowie sie stuka

Ja się nie stukam, bo to Twoja sprawa Reni i tylko się cieszę, że ludzi w Polsce stać na coraz więcej ;) Wiadomo - w bogatszym kraju i biednym żyje się lepiej (na wyższym poziomie) - niestety faktycznie często ludzie nie myślą w ten sposób, tylko raczej z zawiścią :( Ale dlaczego Ty masz się tym przejmować? Wychodzę z założenia, że od czasu do czasu trzeba zaszaleć, a jeśli nie jest to pod wpływem impulsu, tylko sprawa gruntownie przemyślana, to uwierz mi - nie będziesz żałować :no:

Jeśli chodzi o wybór lampy, to ja również stawiam na ostatnią - łączy w sobie glamour lampy pierwszej z nowoczesnością drugiej i przede wszystkim idealnie pasuje do Twojego wnętrza :yes:

A wracając do cen, to choć lamp nie sprawdzałam, w Ameryce faktycznie są zupełnie inne niż w Polsce (ceny, nie lampy ;)) :yes: Wiem, bo narzeczony jest wysyłany co jakiś czas służbowo za Ocean i też nie mogłam uwierzyć, że chodzący odkurzacz kosztuje u nich trzy razy mniej niż u nas (ta sama firma), nie mówiąc już o KitchenAid :yes: Gdyby te sprzęty nie były takie ciężkie, już dawno kazałabym mu je zapakować do walizki, a tak to tylko Levisy dla całej rodziny biedaczek wozi ;)