Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam ,przepraszam z innego tematu chcem utworzyc nawy temat na tym forum nie wiem jak to zrobić , Pomocy

Na górze pod czerwonym paskiem, potem pod tym domkiem, gdzie w linii jest napisane: forum, etc., potem jakieś ogłoszenie (u mnie) jest na czerwono "Napisz nowy temat" (po lewej stronie), klikasz, dodajesz tytuł, piszesz pierwszego posta.

mirella i tu cię mam, jak masz takie wyrzuty sumienia to kasę z wykładziny oddaj na biednych i nie zakrywaj pięknego parkietu:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

NA razie nie będzie wykładziny. Czekam az sie lampa powiesi i zasłony. Obrus sobie kupiłam (tzn materiał na obusy ) w Ikeii - szary len. Zobacze jak wyglada i potem zdecyduję co dalej :)

Parkiet jest do dupy ogólnie. To parkiet przemysłowy, kiedys jesion bielony - sliczny. Ale... jak to drzewo po latch żółknie. Teraz jest fatalny. Nie mogę na niego patrzeć. Chciałam więc przemalować (kasa niemal taka jak pierwotna cena) ale nie było pewności, że chwyci (bo jest olejowany). Chciałam więc go przykryć wykładziną na co oburzyła się (i to cholernie) reni :). I od jakiegoś czasu mnie gani za ten pomysł. :)

no nie żartuj - idę do Ciebie na wątek luknąc - bo ja pamiętam chciałam taki sam - ale maż wybral sam deskę dębową

nic tam nie widzę w galerii do przykrycia ( kotów bym się bała jakbym takie w nocy spotkała na drodze!).

A propo kota nie mamy pomyslu na prezent dla Albika - chyba nie dostanie nic z zabawek i zdecydujemy się na kota. Nie, że dla młodego bo kota chcieliśmy od zawsze - jeden prezent dla nas wszystkich.

Dziś mi babka z hodowli napisała, że ma 3 kotki - ale spodziewalam się niższej ceny.

Nie zalezy mi na "super krwi".

Edytowane przez Magda_lena85

no nie żartuj - idę do Ciebie na wątek luknąc - bo ja pamiętam chciałam taki sam - ale maż wybral sam deskę dębową

nic tam nie widzę w galerii do przykrycia ( kotów bym się bała jakbym takie w nocy spotkała na drodze!).

A propo kota nie mamy pomyslu na prezent dla Albika - chyba nie dostanie nic z zabawek i zdecydujemy się na kota. Nie, że dla młodego bo kota chcieliśmy od zawsze - jeden prezent dla nas wszystkich.

Dziś mi babka z hodowli napisała, że ma 3 kotki - ale spodziewalam się niższej ceny.

Nie zalezy mi na "super krwi".

Mój znajomy ma hodowlę kotków - chyba w niższej cenie, bo właśnie nie ma "super krwi". Kiedyś to były ragdolle, a teraz nie wiem. mogę podpytać, ale to daleko (koło Poznania)...

w sumie nie wiem ile kot powinien kosztować

rok temu brala w hodowli w której pisałam kolężanka "szaraka" ostatni z miotu - za 800 zł - dziś pytałam i 1400 nowy miot wiadomo...

Agatha a dachowca nie mam - byłam kilka razy "na łowach: ale strasznie dzikie były no i się obawiam o "złośliwość" takiego kota - chociaż z nimi pewnie jak z psami ze schroniska - wierne do końca.

babka z tej hodowli zachwalała, ze towarzyskie są one w stos. do dzieci - wiadomo od 2 latka nie wymagam cudów.

MAgda - co kto lubi. Dla mnie było wazne, zeby kot miał charakter psa - wszędzie za nami chodził i ciagle był skory do zabaw i pieszczot. a ni elezał jak ozdobna poduszka Niestety mało jest takich kotów. I dodatkowo - minimalna sierść. Dokłądnie się zastanawiałąm nie tylko nad rasą ale i nad hodowlą - żeby koty były zsocjalizowane najlepiej z dziećmi.

Hellloł

Reni ja też się cieszę :D ale w moim przypadku użytkowanie będzie hym... sporadyczne :lol2:

Nie wiem jeszcze nic o kolorze ale obstawiam trzy oczywiste opcje ;)

Ach i najważniejsze Ty :hug: odpaliłaś ten lont hahhaa:lol2::lol2: a Ola pomogła dokończyć dzieło. :yes:

Kurcze dziewczynki i yyy.... chłopcy muszę tyle nadrabiać, zostawię sobie Was na wieczór.

Buziaki :)

Edytowane przez Bastki
literki

ogladaliście wczoraj ugotowanych, no brało mnie na wymioty jak ostatnia uczestniczka robiła kolacje a kot chodził po blacie i lizał mleko z miski w której ona robiła deser:yes::yes::yes::o:o:o:o:o:o:o:o

Ja wyszłam i powiedziałam,że na to patrzeć nie mogę,ciekawe co inni uczestnicy poczuli jak to zobaczyli.

Czasami warto się dowiedzieć co we wsi piszczy np. w mojej dziewiczej parafii na każde święta najbiedniejszym robiliśmy paczki z najpotrzebniejszymi rzeczami.Ludzie sobie z tego czasami sprawy nie zdają co się wew .parafii dzieje .U nas na początku proboszcz wykładał pieniądze na takie akcje ,teraz zresztą też się dołoży a ale zespół charytatywny już w większości sam organizuje zbiórkę kasy.

Mirela!!!!!!!!!!!!!

mam 9 próbek- jedna testuję na tydzień... teraz mam Hinoki :D AAAAAAAAAAAAAAA nie wiem co napisać:lol2:

edit: wiem już wiem ale mam skojarzenia masakryczne - wiem kto tak pachniał bosz..ile ten zapach rzeczy przypomina!

lewa hinoki prawa black oud ( oud dziś mi bardziej pasuje... czemu oud ma na nazwę oud? nie rozumiem tego nazewnictwa boski jest)