Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a co masz dziś chętkę Tosia? :D

na barszcz i uszka zawsze czekam..późńiej myślę o schabowym najlepiej :yes:

Ilona a dziecko nie zje? mój już jadł jak był w tym samym wieku:D ja karpia lubię - bo już era karpi śmierdzących mułem się się skończyła - ale mąż mi zawsze ości wyciaga wszystkie.

Wczoraj kupiłam polędwiczki z dorsza w Lidlu -one bezościowe i mają dobry smak.

Mirka - dzięki na pewno się przyda -czasem mi odbija i mam chęć na pierniki w czerwcu :D

Ilona, dodam tylko jeszcze, że kilku zagorzałych przeciwników karpia "nawróciłem" ;)

mnie to sie juz wogole nie da sie nawrocic :lol2::lol2: ani na karpia ani tak ... ;) :D

Dzien dobry :D

zaraz zmykam :D moja corka ma wystepy szkolne w kosciele :o wiec ide sie nawracac..moze sie uda.... juz czuje te spojrzenia aniolow na mnie :D

to jakie z nas Damessy jak my o schabowym myślimy, co ? :lol2:

w pt robię zupę po tajsku z krewetkami - będzie super żona przy w kuchni ze mnie .........ak mi wyskoczy mąż, ze woli żeberka to go zatłukę patelnią:mad:

Adiqq ale te ości mnie wkur... no ile idzie mieć ości - one się nie kończą!

Edytowane przez Magda_lena85

hejka

Magda cieszę się, że Hinoki przypadł Ci do gustu. To mój pierwszy niszowiec i od razu wpadłam po uszy :). Spać nie mogła - rękę ciagle przy nosie trzymałam (a miałam maleńką próbeczkę tylko).

Black Oudów jest wiele - ale Ty o Montale ?

Aoud (czyt. ud) to drzewo

Aquilaria

zainfekowane przez pleśń, które wytworzyło twardziel. Ta twardziel to aoud/oud/agar. Tworzy się wiele lat (powyżej bodajże 300 lat - najlepsza). Jest cholernie drogim składnikiem - 1,5 raza drożym od złota. W niszowcach stosowany jest przewaznie w "naturalnej" postaci. W perfumach drogeryjnych (douglasowych, sephorowych) jest sztucznym związkiem chemicznym, stąd ceny niszowców tak wysokie.

Jeżeli kochasz kadzidła to zwóć uwagę na wszystkie które posiadają w składzie labdanum - najpiękniejsze wg mnie kadzidło.

mam go robiłam z niego a drugie z diankowego - ale nie mam już ani 1.

W wysłanych mailach nie masz? odesłać Ci?

ja z mego przepisu wczoraj piekłam domek pierniczkowy a dziś go sklejałam, już się trzyma w posadach, tylko lukru za mało zrobiłam by piękniej udekorować, ale dorobię i wtedy sie pochwalę :)

Ilonka no dajesz on rozmoczy śliną i ma miękkie:)

mój jeszcze miał często tak, że się matka wyrodna nad nim litowała i żeby miał "święta" to zalewałam piernika ciepłym mlekiem ( minimalna ilość) i miał papkę piernikową:D

Mirela o tym http://www.lulua.pl/product.php?id_product=476

a ten mam dziś i "się wącham " http://www.lulua.pl/product.php?id_product=477

Edytowane przez Magda_lena85

w kawałku ryby, są 2, może 3 ości, takie maciupkie. Wielkich nie ma, bo są wszystkie wycięte

tjaaa mnie kiedys tak zapewnialo sie i na czym to sie zakonczylo u mnie?

na zakrztuszeniu, dlawieniu sie ta przekleta oscia! :p

maly wlos a w szpitalu bym wyladowala...

JEstem dzisiaj przeziębiona. Byłam rano na pobraniu krwi i babka mnie tak rozcharatała... Wcześnie dzwoniła do swojej córki. Matko, jak ona się do niej zwracała. Katastrofa. To chyba sierżant Hartman w Full Metal Jackets lepiej się do podwładnych zwracał. Masakra. Skomentowałą telefon - zatłukę to moje dziecko. I bach w moją żyłę :eek:

w pt robię zupę po tajsku z krewetkami - będzie super żona przy w kuchni ze mnie .........ak mi wyskoczy mąż, ze woli żeberka to go zatłukę patelnią:mad:

Hmmm... Mój by wyskoczył :yes:. Niby to ja jestem niejadek, a on zje wszystko, ale tak po głębszym zastanowieniu... To wcale nie jest prawda!

Krewetek też nie lubię i żeby nie było- próbowałam nie raz! Nie smakuje mi. I dziczyzny też nie. Do tego jedzenie dziczyzny jest dla mnie podłe!! No dzika można- zwłaszcza nie badanego ;) Smacznego :D

mi tylko dawac owoce morza...krewetki, malze, slimaki...

dziczyzne tez jadlam...mmm jaki pyszny bigos z dzika..

sarnine w postaci kielbaski tez smakowalam.... pyszna :D

Ja karpia uwielbiam:) ,a zeby ości nie bylo - tych drobnych jakoś się skórę nacina :) i one się niby rozpuszczają :).

Robię podobnie do adiqqa i uznaję tylko panierkę z maki z odrobiną bułki tartej i pieczony obowiązkowo na masełku klarowanym.

Najgorsze to jak dostaję upieczonego w panierce z jajka i bułki i pieczony na oleju brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.