Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a co masz dziś chętkę Tosia? :D

 

na barszcz i uszka zawsze czekam..późńiej myślę o schabowym najlepiej :yes:

 

Ilona a dziecko nie zje? mój już jadł jak był w tym samym wieku:D ja karpia lubię - bo już era karpi śmierdzących mułem się się skończyła - ale mąż mi zawsze ości wyciaga wszystkie.

 

Wczoraj kupiłam polędwiczki z dorsza w Lidlu -one bezościowe i mają dobry smak.

 

 

Mirka - dzięki na pewno się przyda -czasem mi odbija i mam chęć na pierniki w czerwcu :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ilona, dodam tylko jeszcze, że kilku zagorzałych przeciwników karpia "nawróciłem" ;)

 

mnie to sie juz wogole nie da sie nawrocic :lol2::lol2: ani na karpia ani tak ... ;) :D

 

 

Dzien dobry :D

 

zaraz zmykam :D moja corka ma wystepy szkolne w kosciele :o wiec ide sie nawracac..moze sie uda.... juz czuje te spojrzenia aniolow na mnie :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

to jakie z nas Damessy jak my o schabowym myślimy, co ? :lol2:

 

w pt robię zupę po tajsku z krewetkami - będzie super żona przy w kuchni ze mnie .........ak mi wyskoczy mąż, ze woli żeberka to go zatłukę patelnią:mad:

 

Adiqq ale te ości mnie wkur... no ile idzie mieć ości - one się nie kończą!

Edytowane przez Magda_lena85
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

hejka

Magda cieszę się, że Hinoki przypadł Ci do gustu. To mój pierwszy niszowiec i od razu wpadłam po uszy :). Spać nie mogła - rękę ciagle przy nosie trzymałam (a miałam maleńką próbeczkę tylko).

 

Black Oudów jest wiele - ale Ty o Montale ?

 

Aoud (czyt. ud) to drzewo

Aquilaria

zainfekowane przez pleśń, które wytworzyło twardziel. Ta twardziel to aoud/oud/agar. Tworzy się wiele lat (powyżej bodajże 300 lat - najlepsza). Jest cholernie drogim składnikiem - 1,5 raza drożym od złota. W niszowcach stosowany jest przewaznie w "naturalnej" postaci. W perfumach drogeryjnych (douglasowych, sephorowych) jest sztucznym związkiem chemicznym, stąd ceny niszowców tak wysokie.

Jeżeli kochasz kadzidła to zwóć uwagę na wszystkie które posiadają w składzie labdanum - najpiękniejsze wg mnie kadzidło.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

mam go robiłam z niego a drugie z diankowego - ale nie mam już ani 1.

W wysłanych mailach nie masz? odesłać Ci?

 

ja z mego przepisu wczoraj piekłam domek pierniczkowy a dziś go sklejałam, już się trzyma w posadach, tylko lukru za mało zrobiłam by piękniej udekorować, ale dorobię i wtedy sie pochwalę :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ilonka no dajesz on rozmoczy śliną i ma miękkie:)

mój jeszcze miał często tak, że się matka wyrodna nad nim litowała i żeby miał "święta" to zalewałam piernika ciepłym mlekiem ( minimalna ilość) i miał papkę piernikową:D

 

 

Mirela o tym http://www.lulua.pl/product.php?id_product=476

 

a ten mam dziś i "się wącham " http://www.lulua.pl/product.php?id_product=477

Edytowane przez Magda_lena85
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

w kawałku ryby, są 2, może 3 ości, takie maciupkie. Wielkich nie ma, bo są wszystkie wycięte

 

tjaaa mnie kiedys tak zapewnialo sie i na czym to sie zakonczylo u mnie?

 

na zakrztuszeniu, dlawieniu sie ta przekleta oscia! :p

maly wlos a w szpitalu bym wyladowala...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

JEstem dzisiaj przeziębiona. Byłam rano na pobraniu krwi i babka mnie tak rozcharatała... Wcześnie dzwoniła do swojej córki. Matko, jak ona się do niej zwracała. Katastrofa. To chyba sierżant Hartman w Full Metal Jackets lepiej się do podwładnych zwracał. Masakra. Skomentowałą telefon - zatłukę to moje dziecko. I bach w moją żyłę :eek:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

w pt robię zupę po tajsku z krewetkami - będzie super żona przy w kuchni ze mnie .........ak mi wyskoczy mąż, ze woli żeberka to go zatłukę patelnią:mad:

 

Hmmm... Mój by wyskoczył :yes:. Niby to ja jestem niejadek, a on zje wszystko, ale tak po głębszym zastanowieniu... To wcale nie jest prawda!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Krewetek też nie lubię i żeby nie było- próbowałam nie raz! Nie smakuje mi. I dziczyzny też nie. Do tego jedzenie dziczyzny jest dla mnie podłe!! No dzika można- zwłaszcza nie badanego ;) Smacznego :D

 

mi tylko dawac owoce morza...krewetki, malze, slimaki...

dziczyzne tez jadlam...mmm jaki pyszny bigos z dzika..

sarnine w postaci kielbaski tez smakowalam.... pyszna :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja karpia uwielbiam:) ,a zeby ości nie bylo - tych drobnych jakoś się skórę nacina :) i one się niby rozpuszczają :).

Robię podobnie do adiqqa i uznaję tylko panierkę z maki z odrobiną bułki tartej i pieczony obowiązkowo na masełku klarowanym.

Najgorsze to jak dostaję upieczonego w panierce z jajka i bułki i pieczony na oleju brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...