mirkamis 17.12.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Dzięki:),no na pierniczki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 17.12.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Helloł. Zostało mi ostatnie okno . Tak myślałam wczoraj długo i intensywnie czy nie piec pierników? Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 17.12.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Wysłałam Ci ,może kiedyś się przyda:) . ILONKA no ja dla dziecka robię .Chociaz od wczoraj baaaardzo niegrzeczna- nie wiem dlaczego mama taka dobra:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 17.12.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Magda, coś w tym jest, jak ja nie lubię wigilijnego jedzenia . Karpia nie tykam od kilku lat. Ciekawe czy ktoś poza świętami tak dla przyjemności w ogóle je karpia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 17.12.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 a co masz dziś chętkę Tosia? na barszcz i uszka zawsze czekam..późńiej myślę o schabowym najlepiej Ilona a dziecko nie zje? mój już jadł jak był w tym samym wieku:D ja karpia lubię - bo już era karpi śmierdzących mułem się się skończyła - ale mąż mi zawsze ości wyciaga wszystkie. Wczoraj kupiłam polędwiczki z dorsza w Lidlu -one bezościowe i mają dobry smak. Mirka - dzięki na pewno się przyda -czasem mi odbija i mam chęć na pierniki w czerwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 17.12.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 go chyba trzeba przemrozić wcześniej no nie?ja robiłam najpierw na maśle na patelni a później do piekarnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.12.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Ilona, dodam tylko jeszcze, że kilku zagorzałych przeciwników karpia "nawróciłem" mnie to sie juz wogole nie da sie nawrocic :lol2: ani na karpia ani tak ... Dzien dobry zaraz zmykam moja corka ma wystepy szkolne w kosciele wiec ide sie nawracac..moze sie uda.... juz czuje te spojrzenia aniolow na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 17.12.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 (edytowane) to jakie z nas Damessy jak my o schabowym myślimy, co ? w pt robię zupę po tajsku z krewetkami - będzie super żona przy w kuchni ze mnie .........ak mi wyskoczy mąż, ze woli żeberka to go zatłukę patelnią Adiqq ale te ości mnie wkur... no ile idzie mieć ości - one się nie kończą! Edytowane 17 Grudnia 2013 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.12.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Magda_lena... i do tego schaboszczaka chrzanu na talerz... mmmmmmmmm pyyycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 17.12.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Adiqq to Ty masz chyba karpia z jeziora przy elektrowni;) Mmelisa ooo tak chrzań uwielbiam! czyli co sugerujecie, że na piątek chrzanić te krewetki i zrobić schabowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 17.12.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 (edytowane) adiqq, jadłam już chyba pod każdą postacią w trzech rodzinach i nigdy mi nie smakował . Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 17.12.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 hejka Magda cieszę się, że Hinoki przypadł Ci do gustu. To mój pierwszy niszowiec i od razu wpadłam po uszy . Spać nie mogła - rękę ciagle przy nosie trzymałam (a miałam maleńką próbeczkę tylko). Black Oudów jest wiele - ale Ty o Montale ? Aoud (czyt. ud) to drzewo Aquilaria zainfekowane przez pleśń, które wytworzyło twardziel. Ta twardziel to aoud/oud/agar. Tworzy się wiele lat (powyżej bodajże 300 lat - najlepsza). Jest cholernie drogim składnikiem - 1,5 raza drożym od złota. W niszowcach stosowany jest przewaznie w "naturalnej" postaci. W perfumach drogeryjnych (douglasowych, sephorowych) jest sztucznym związkiem chemicznym, stąd ceny niszowców tak wysokie. Jeżeli kochasz kadzidła to zwóć uwagę na wszystkie które posiadają w składzie labdanum - najpiękniejsze wg mnie kadzidło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 17.12.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 mam go robiłam z niego a drugie z diankowego - ale nie mam już ani 1. W wysłanych mailach nie masz? odesłać Ci? ja z mego przepisu wczoraj piekłam domek pierniczkowy a dziś go sklejałam, już się trzyma w posadach, tylko lukru za mało zrobiłam by piękniej udekorować, ale dorobię i wtedy sie pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 17.12.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Ilonka no dajesz on rozmoczy śliną i ma miękkie:) mój jeszcze miał często tak, że się matka wyrodna nad nim litowała i żeby miał "święta" to zalewałam piernika ciepłym mlekiem ( minimalna ilość) i miał papkę piernikową Mirela o tym http://www.lulua.pl/product.php?id_product=476 a ten mam dziś i "się wącham " http://www.lulua.pl/product.php?id_product=477 Edytowane 17 Grudnia 2013 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.12.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 w kawałku ryby, są 2, może 3 ości, takie maciupkie. Wielkich nie ma, bo są wszystkie wycięte tjaaa mnie kiedys tak zapewnialo sie i na czym to sie zakonczylo u mnie? na zakrztuszeniu, dlawieniu sie ta przekleta oscia! maly wlos a w szpitalu bym wyladowala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 17.12.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 JEstem dzisiaj przeziębiona. Byłam rano na pobraniu krwi i babka mnie tak rozcharatała... Wcześnie dzwoniła do swojej córki. Matko, jak ona się do niej zwracała. Katastrofa. To chyba sierżant Hartman w Full Metal Jackets lepiej się do podwładnych zwracał. Masakra. Skomentowałą telefon - zatłukę to moje dziecko. I bach w moją żyłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 17.12.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 w pt robię zupę po tajsku z krewetkami - będzie super żona przy w kuchni ze mnie .........ak mi wyskoczy mąż, ze woli żeberka to go zatłukę patelnią Hmmm... Mój by wyskoczył . Niby to ja jestem niejadek, a on zje wszystko, ale tak po głębszym zastanowieniu... To wcale nie jest prawda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.12.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Krewetek też nie lubię i żeby nie było- próbowałam nie raz! Nie smakuje mi. I dziczyzny też nie. Do tego jedzenie dziczyzny jest dla mnie podłe!! No dzika można- zwłaszcza nie badanego Smacznego mi tylko dawac owoce morza...krewetki, malze, slimaki... dziczyzne tez jadlam...mmm jaki pyszny bigos z dzika.. sarnine w postaci kielbaski tez smakowalam.... pyszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 17.12.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Ja karpia uwielbiam:) ,a zeby ości nie bylo - tych drobnych jakoś się skórę nacina i one się niby rozpuszczają . Robię podobnie do adiqqa i uznaję tylko panierkę z maki z odrobiną bułki tartej i pieczony obowiązkowo na masełku klarowanym. Najgorsze to jak dostaję upieczonego w panierce z jajka i bułki i pieczony na oleju brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 17.12.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Ja nie lubię ryb (przeważnie) o owocach moża nie wspominam nawet. Z mięsa jem wyłącznie drób. Ostatnio cięzko mi dogodzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.