Hanka126 21.12.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Dobry wieczór:bye:Ja się znam na rosole a w czym mogę pomóc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 21.12.2013 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 ja wogole ale najlepszy na perliczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 21.12.2013 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 witaj Hanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 21.12.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Witaj Reni:bye:pozwolisz że przycupnę w kąciku i sobie poczytam a czasami się odezwę bo na takie życiowe tematy tu rozmawiacie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 21.12.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 bo mi zmętniał a robiłam jak zawsze ( tyle, ze bez wołowego) - da się jakoś uratować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 21.12.2013 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Witaj Reni:bye: pozwolisz że przycupnę w kąciku i sobie poczytam a czasami się odezwę bo na takie życiowe tematy tu rozmawiacie:yes: pewno:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 21.12.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 w ogóle chyba 10 teorii o gotowaniu rosołu słyszałam a mój nigdy nie jest idealnie klarowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 21.12.2013 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 w ogóle chyba 10 teorii o gotowaniu rosołu słyszałam a mój nigdy nie jest idealnie klarowny bo nie umiesz:D:D:D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 21.12.2013 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Ja też nie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 21.12.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 ehh no ale wyszedł mi kilka razy pewnie z przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 21.12.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 bo mi zmętniał a robiłam jak zawsze ( tyle, ze bez wołowego) - da się jakoś uratować? Uratować nie . Nie można gotować na dużym ogniu, tylko tak ledwo, ledwo. Zagotować (bardzo pilnować tego momentu), a potem na najniższej mocy, żeby tylko delikatnie "pyrkało" - wtedy zawsze jest klarowny . No i wszystko jeszcze zależy od przypraw jakie się doda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 21.12.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Helloł Ale mam fazy, od dwóch dni ryczę :bash: A rosołu nie umiem robić- raz mi wyjdzie raz nie. A robiłaś ze świeżego mięsa czy mrożonego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 21.12.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 świeże - przypraw zero -oprócz liścia laurowego ( na razie), cebula przypieczona dana.Może to ten "ogień" za duży..bo minimalnie się gotował - ale nawet na 1 nie pyrka tylko się gotuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 21.12.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 (edytowane) A robiłaś ze świeżego mięsa czy mrożonego??? Nesska, to nie ma znaczenia. Najważniejsza jest moc. Lepiej, jak nie widać, że się gotuje, tylko od czasu do czasu pojawi się jakiś bąbel na powierzchni i przytrzymać dłużej niż gotować rosół krótko, a na dużej mocy, że bulgocze - ja nigdy do tego nie dopuszczam (poza tym pierwszym momentem po wrzuceniu mięsa) - i zawsze mam klarowny. Ogólnie są dwie szkoły - wrzucać mięso do zimnej wody - wtedy mamy lepszy rosół lub do gotującej się wody, wtedy mamy lepsze mięso (np. na potrawkę). Edytowane 21 Grudnia 2013 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 21.12.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 ehh to na pewno wina garnka:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 21.12.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Podobno na mrożonym się nie powinno robić (tak mówiła Gesslerowa) i fakt nie może się bardzo gotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 21.12.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Podobno na mrożonym się nie powinno robić (tak mówiła Gesslerowa) i fakt nie może się bardzo gotować Ja robię czasami na mrożonym. Nie ma tragedii . Klarowność taka sama? Tak mi się wydaje, nie widzę różnicy. Magda, wyczuj swoją kuchenkę, każda jest inna - dlatego nie poradzę, jak to robić, na indukcji trzeba zmniejszać ogień powoli, aż do 1-2, pilnując, żeby nigdy się nie rozchulało - nie bulgotało (u mnie, bo znam indukcje, gdzie na 3 ledwo-ledwo się gotuje). Magda, a jakie masz garnki? U mnie na garnku z Ikei zawsze gotuje się za mocno (i strzela w powietrze na całą kuchnię) - nienawidzę go . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 21.12.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Z Ikea mam wielki na rosol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 21.12.2013 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 wielki pojęcie względne :d:d:d:d:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 21.12.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Ale się z kom zle pisze... Tosia budujesz parterowke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.