Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witajcie wieczorem,

Mój pech znowu wrócił.....

Kupiłem jakiś stojak pod choinkę (plastikowy) i ..... doopa, jak skręciłem śrubami to plastik pękł.......

Pozostało wiadro, cegiełki i ziemia..... w końcu choinka ubrana.

Co do garów, właśnie kupiłem za punkty garnek w Tesco, fakt znałem wcześniej Fislera ale nigdy nie miałem. Wykonany ślicznie, cięzki, zobaczymy jak się sprawdzi w gotowaniu,

A tak poza tym, to ja polecam silit świetne gary z powłoką ceramiczną, antybakteryjną (straszne ceny mają) ale w DE można taniej kupić (mam niestety tylko 1). chyba już kiedyś pisałem o tym... :sick:

A odnośnie pożyczek to ja też, stanowczo NIE, kiedyś było inaczej potem czekałem na zwrot miesiącami, a ja nie lubię się przypominac o swoje.

Moja dobra znajoma nauczyła mnie bycia bardziej asertywnym.....

witajcie wieczorem,

Mój pech znowu wrócił.....

Kupiłem jakiś stojak pod choinkę (plastikowy) i ..... doopa, jak skręciłem śrubami to plastik pękł.......

Pozostało wiadro, cegiełki i ziemia..... w końcu choinka ubrana.

Co do garów, właśnie kupiłem za punkty garnek w Tesco, fakt znałem wcześniej Fislera ale nigdy nie miałem. Wykonany ślicznie, cięzki, zobaczymy jak się sprawdzi w gotowaniu,

A tak poza tym, to ja polecam silit świetne gary z powłoką ceramiczną, antybakteryjną (straszne ceny mają) ale w DE można taniej kupić (mam niestety tylko 1). chyba już kiedyś pisałem o tym... :sick:

A odnośnie pożyczek to ja też, stanowczo NIE, kiedyś było inaczej potem czekałem na zwrot miesiącami, a ja nie lubię się przypominac o swoje.

Moja dobra znajoma nauczyła mnie bycia bardziej asertywnym.....

Fisler jest świetny - jak Silit w sumie :yes:.

Lolek, czekaj na kartkę :).

Rosół musi pyrkać! Robię na mrożonym i jest taki jak na świeżym. I każdą zupę robię wrzucając mięso do zimnej wody.

Jesuu jacy zmordowani jesteśmy :( dziecko też koszmar, dzień na zakupach. Mąż ma spodnie i sweter a ja nic :( nawet nie było chwili żeby pooglądać.

Ilona, to my chyba nie. Zawsze wolę jemu coś kupić niż sobie, a on myśli o mnie :yes:. Z resztą jedyny sklep, który ma spodnie na rozmiar mojego męża to C&A :o (co ma swoje plusy bo tam spodnie za 100zł można kupić). M. ma nogi jak modelka, szczupłe i dłuuuuugie. Wiedziałam gdzie iść i szukać :D.

Ilona, to my chyba nie. Zawsze wolę jemu coś kupić niż sobie, a on myśli o mnie :yes:. Z resztą jedyny sklep, który ma spodnie na rozmiar mojego męża to C&A :o (co ma swoje plusy bo tam spodnie za 100zł można kupić). M. ma nogi jak modelka, szczupłe i dłuuuuugie. Wiedziałam gdzie iść i szukać :D.

Kupić tak - jak sam sobie wybierze :rotfl:.

Nie umiem mu wybierać ciuchów :no:. To tak jakbym jego wysłała po ciuchy dla mnie :o. Doradzić tak (jak ma na sobie), ale wybrać? Czarna magia.

Mam przyjaciółkę, która jedzie do CH i kupuje wszystko za męża: buty, kurtki, czapki, koszule. Mój by mnie pogonił z domu za takie pomysły :rotfl:. Musi wybrać sam i już (podobnie ja, niby znamy swój gust, ale nie zaufałabym mu na tyle, żeby wysłać go po sukienkę dla mnie :no:).

M. dla mnie wybrałby coś w porządku, chociaż nigdy nie wybiera bo się pewnie boi :D. Za to Jego pomysły na ubrania dla dziecka :sick: no czasem mi oczy wychodzą z orbit....:D. Ja nie jadę i nie komponuję mu garderoby ale jak jesteśmy razem, mam w głowie całokształt i potrafię wybrać coś co będzie do niej pasowało, a mój mąż patrzy na świetny sweter, faktycznie piękny, granatowy z norweskim wzorem, w sam raz na święta ale tylko i wyłącznie na nie, na dodatek nie pasujący do żadnych spodni itd. :).

A żeby nie było, spodnie na koniec wybrał zupełnie inne, kupił i wygląda w nich jak cukiereczek :lol2: w porównaniu do tych, które ja wyszukałam ;). Generalnie chodziło o oszczędność czasu (na której straciłam tyle, że ja nic nie kupiłam, acz po świętach mam zamiar to sobie odbić).

Ilonka Piękne dekoracje pokazałaś na blogu, napisz proszę czy masz osobny obiektyw do macro czy robisz jaką stałką? Cudne zdjęcia

Obiektyw Nikona Makro (40 mm) :yes:. Plus (jeśli chodzi o tego posta) światło w programie graficznym, bo zdjęcia robione (przeważnie) wieczorami, a nie mam lampy :no:.

Słuchajcie, czy ktoś zna się na amerykańskiej rozmiarówce? Chodzi mi o rozmiary butów - 36 to rozmiar...?