Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No tak, zapomniałam o wódce. Pijanych na pasterce, itp. Od każdego czuć alkohol. U mnie w sumie na święta nigdy się nie piło :no:. Ewentualnie lampka wina po kolacji, na lepsze trawienie. Od picia to jest Sylwester.

Okna pomyłam, bo kiedy, jak nie na święta? Potem brak motywacji dopóki nie będzie ładnej pogody.

Sprytny biorąc pod uwagę, że macie choinkę na komodzie :lol2: jak mu się udało?

Zbił bombkę zawieszoną w oknie - był na rękach u męża, miał sobie przez okno popatrzeć, kopnął bombkę, odbiła się o szybę i pękła, tzn rozbiła się w drobny mak.

Edytowane przez Ilona Agata

Kochani w tym roku nie będę u każdego z osobna z życzeniami, składam je tutaj

Wesołych świąt w rodzinnym gronie, bez pośpiechu, odpoczynku i radości a w nowym roku czego sobie tylko zapragniecie, oczywiście ukończenia budów czy wykończenia domków życzę przede wszystkim a oprócz tego wiele, wiele miłości

Ilona, właśnei dlatego dzisiaj te okna będę kończyć ale jak mały pójdzie spać, mąż połowę i ja połowę. Teraz biedaczek robi dla mnie zakupy a domyślam się jak miasto wygląda :(.

A właśnie nie jest źle - byliśmy po basenie na zakupach, pustki, żadnych kolejek przy kasach, nic. Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam :).

A właśnie nie jest źle - byliśmy po basenie na zakupach, pustki, żadnych kolejek przy kasach, nic. Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam :).

To u nas była mała masakra w takim razie. Pomijam, że tłok ale i pustki w sklepach (na półkach). Za to w weekend pusto było.

To u nas była mała masakra w takim razie. Pomijam, że tłok ale i pustki w sklepach (na półkach). Za to w weekend pusto było.

Ja dostałam, co chciałam, ale dużo nie brałam :). W weekend nie byliśmy nigdzie, bo właśnie baliśmy się tłoku, a dzisiaj pojechaliśmy, bo rano wymyśliłam sobie nowe danie ze śledziem na przystawkę i nie miałam żadnego składnika w lodówce :no:.

adiqq, u nas zawsze jest barszcz czerwony :yes:.

ja juz ledwo zyje ;) z racji tego ze dzieciarnia sie pochorowala Wigilia przeniosla sie do nas..na szybko trzeba bylo dodatkowe zakupy, nawet duzego obrusu nie mialam ;) i moze nie mam zbyt wiele do gotowania bo wiekszosc tesciowa robi to jednak oprocz biezacej zupy i obiadu poczynilam salatke sledziowa, ciasto migdalowo-czekoladowe, kutie, lososia (jutro), kompot z suszu, zupe dla dzieci ..zostala jeszcze do umycia lazienka, podlogi i fronty w kuchni ;) a maz jutro tez w robocie..ehh..

wiesz, teraz to też już sobie nie wyobrażam, ale jeszcze 15 lat temu to bym cię wyśmiał :lol2:

Adiqq u mnie to samo. Zawsze była zupa z suszonych owoców, ale od jakiegoś czasu jest barszcz z uszkami (tak na koniec jak to mówią na trawienie hihihi, po prezentach itp.)

Alkoholu za wyjątkiem lampki wytrawnego białego wina to tez w wigilię nie ma.......