reni1980 24.12.2013 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 No tak Ilona ale ty wprowadzilas ze ty go zawsze usypiasz i dziecko wie ze tak być powinno, dlatego uważam ze matka nie powinna starać się nigdy dziecka nie zostawiać bo potem nie ma jak ja zastąpić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.12.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 ale mąż powinien też zrobić i zauważyć. Nie wiem czy źle czy nie - ale dla nas było wygodne, że młody w dzień zawsze spał w wózku. Szło się na spacer i zasypiał. Magda, ale on śpi sześć godzin. Sześć godzin na spacerze? Nic bym w domu nie zrobiła . Jak tylko wózek przystaje, kończy się sen (czyli nie mogę go uśpić i wrócić), a zaczyna płacz, bo został wybudzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 24.12.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Magda, ale on śpi sześć godzin. Sześć godzin na spacerze? Nic bym w domu nie zrobiła . Jak tylko wózek przystaje, kończy się sen (czyli nie mogę go uśpić i wrócić), a zaczyna płacz, bo został wybudzony. serio śpi 6 godz w ciągu dnia? extra - mój to 3x po 45 min czasem - szło oszaleć. ja usypiałam na spacerze, ale wracałam do domu jak zasnął i spał przy uchylonym oknie:) nie budził się bo przyzwyczajony - ale on od 1 dnia tak mial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.12.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 (edytowane) No tak Ilona ale ty wprowadzilas ze ty go zawsze usypiasz i dziecko wie ze tak być powinno, dlatego uważam ze matka nie powinna starać się nigdy dziecka nie zostawiać bo potem nie ma jak ja zastąpić Ja go usypiam, bo ja do 17 jestem z nim w domu. Po 17 nie ma już drzemek . Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 24.12.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 kilka razy mi nie ustąpi i młodemu będzie wszystko jedno kto usypia bo będzie wiedział, że przez każdego jest tak samo traktowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.12.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 serio śpi 6 godz w ciągu dnia? extra - mój to 3x po 45 min czasem - szło oszaleć. ja usypiałam na spacerze, ale wracałam do domu jak zasnął i spał przy uchylonym oknie:) nie budził się bo przyzwyczajony - ale on od 1 dnia tak mial. 14-16 h/dobę o ile ma zapewnione warunki (swój pokój, łóżeczko, spokój), na wyjazdach czy spacerach śpi maksymalnie po pół godziny albo wcale i krzyczy. Kiedyś przejechałam mopem pod drzwiami (wiecie, że to tylko szelest) i się obudził . No śpi jak zając, my się śmiejemy "na jedno oko" (mamy nawet zdjęcia jak śpi z jednym otwartym okiem). Ogólnie potrzebuje dużo snu, ale sen jest lekki. Uczyliśmy go spać wszędzie na początku, ale nie spał prawie wcale i dużo płakał w tych pierwszych tygodniach (chyba przez permanentne niewyspanie ). Od kiedy ma swój pokój śpi bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 24.12.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 a co zrobi miękkie serce w trakcie buntu 2 latka? mój B. mial też miękki - do czasu buntu - nie da się tego racjonalnie wytłumaczyć. Ilona 0 u nas odwrotnie- młody śpi nawet przy włączonym tv, jak mial pól roku spał na weselu w pokoju obok sali. Przy czym od małego jemu to nie przeszkadzalo a wiem, że są i dzieci wymagające idealnej ciszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.12.2013 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Ikonka pewno ze dziecko wyczuwa z kim wolno mu więcej, dlatego ja mówię raz a teściowa 10 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.12.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 kilka razy mi nie ustąpi i młodemu będzie wszystko jedno kto usypia bo będzie wiedział, że przez każdego jest tak samo traktowany Też tak myślę Magda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 24.12.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 (edytowane) mądrze się - ale u nas byl problem bo mężą nie było a jak wracał to nie mógł pojąć, ze dziecko tyle beczy. Teraz jak wraca to od razu przejmuje obowiązki a młodemu to jedno no może tyle że z tatą jest weselej - bo mama nie kąpie się z nim w wannie, nie buduje namiotu, nie bierze do garażu Edytowane 24 Grudnia 2013 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.12.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Ale jaja - mąż wstał, mówię mu: "Wyjmij mi deskę, muszę jeszcze obrus wyprasować", chyba nie usłyszał, bo powtórzyłam: "Wyjmij mi deskę, bo dla mnie jest za ciężka". Poszedł pod prysznic, patrzę, deski oczywiście nie ma, idę do kuchni, żeby chociaż kawę wypić przed tą ciężką robotą , a tam deska do krojenia na blacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 24.12.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.12.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Pytam go: "Po co miałbyś mi wyjmować deskę do krojenia?", na co on: "Mówiłaś, że za ciężka" . Magda, u nas też z tatą są najfajniejsze zabawy, ja się nie umiem tak wydurniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 24.12.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 tak ostatnio czytałam co Adiqq pisze - nie wiem czy wcześniej nie zauważałam czy się zmienił mój B. - ale on na prawdę w domu jak już jest dużo robi:DObiady, śniadania- zakupy jedzeniowe...baaa nawet o czymś do kawy pamięta:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 24.12.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 śniadania absolutnie - bo on i Albik wstają po 7 a ja w weekend o 10 ale zawsze coś mi zostawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.12.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Kurcze, zabieram się za ten obrus. Jeszcze podłogi i można stanąć przy garach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 24.12.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Reni, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 24.12.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Ilona, moim zdaniem to jest kwestia przyzwyczajenia. Mój młody z tatą nie zaśnie jest przyzwyczajony ze mną i tyle. Jak dostał dwa razy dżem to nie tragedia, po prostu mu zasmakowało. Dorosły też chce jeszcze kiedy mu coś pasuje do jedzenia . Dzieci w tym wieku nie wymuszają tylko uczą się zależności. Nie robią tego z premedytacją, chociaż z naszej strony to tak faktycznie wygląda. Poznają metody działania, zależność przyczyna-skutek i je testują. Tak to przynajmniej wygląda od strony psychologii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 24.12.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Czolem chlopcy i dziewczeta ho ho ho Jak to pieknie miec Was wszystkich tutaj My juz po kolejnych zakupach... szkoda nam sie dzieciakow zrobilo wiec po jeszcze 1 prezenciki dokupilismy im.. a niech sie ciesza te szkraby Okazalo sie jednak, ze moj mezuniu nie zorientowal sie, ze prezenty w szufladzie ktore zobaczyl sa dla niego...mowi ze widzial pudelka ale myslal ze to cos mojego wiec luzik.... Ja na swoje musze czekac 2-3 tygodnie... az przysla do sklepu ... no to czekam tak jak Renia U nas od wczoraj wieczor do godz 10tej chyba jakis orkan musial byc.. nooo tak wialo jak ostatnio przy Ksawerym:eek: dziewczyny az sie powybudzaly i do nas do lozka przyszly.... wmowilismy im ze to mikolaj z reniferami taki wiater robi bo jest w Norwegii teraz i dzieciom prezenty do domow podrzuca.... uwierzyly pod choinka byly prezenty jak wstaly..aleeee musza czekac do kolacji az zjemy co do postu... u nas tez ta tradycja.... Madzia Ty gimnazjalistko...a nie pomyslalas ze ciocia Madzia (Mmeliska) tez Cie czegos nauczyla? Swiateczne buziaki i usciski dla Was Wszystkich raz jeszcze i jeszcze i jeszcze :hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.12.2013 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Oj meli dobra jesteś :D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts