Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Adiqq moj to juz ma takie pomysly ze to co pisze to pikus...

juz powiedzialam, sprzedaj i buduj nowy... bo mam dosc, ciagle te zmiany i zmiany..to slysze, ze nawet z nowym projektem zmiany tez jakies beda...wiec mamy czas teraz to zrobic niz pozniej po calkowitym wykonczeniu.. no tak...ale chyba tylko ja podchodze do tego, ze nasze wlozone pieniadze teraz sa wywalane w proznie...

kolejny pomysl zmiana okien na drewniane:bash:

zrobienie dobudowy z tylu domu od str kotlowni... oki to przelkne... bo tam faktycznie jak leje lub slonce grzeje to drzwi dostaja w kosc..a tak beda osloniete...

temat schodow... heh temat rzeka... podobaja mi sie od pocztaku ale ile to ja sie musialam namarudzic zeby zabieg byl jak najszerszy:cool:

moja panika przed spadnieciem na zakrecie schodow zadzialala ;)

myslalam ze z budowa bedzie juz wiekszy spokoj... a tu zonk... ehhh o kant du.. to wszystko rozbic :(

pytanie...jak mam szukac odpowiedniego sprzetu agd do kuchni? oczywiscie wszystko z jednej serii markowej... u mnie myslalam o Miele..ale czy jest sens wkladac w to tyle kasy? :bash:

ide sie pocwiartowac bo mam dola i dosc :sick:

myslalam ze z budowa bedzie juz wiekszy spokoj... a tu zonk... ehhh o kant du.. to wszystko rozbic :(

pytanie...jak mam szukac odpowiedniego sprzetu agd do kuchni? oczywiscie wszystko z jednej serii markowej... u mnie myslalam o Miele..ale czy jest sens wkladac w to tyle kasy? :bash:

ide sie pocwiartowac bo mam dola i dosc :sick:

Mmelisa, to zależy czy jesteś pewna, że to na długo (tzn. czy dom docelowy? Czy masz PEWNOŚĆ, że będzie w nim mieszkać 10 i więcej lat? Bo jeśli nie, to chyba nie warto :no:). Druga kwestia to taka, jak użytkujesz kuchnię, czy dużo gotujesz, jest dla Ciebie ważna? Niektórzy mają jakiegoś takiego konika (hopla na punkcie) i uważam, że za to warto zapłacić większe pieniądze (ja np. nie dałabym za piekarnik czy kuchenkę, bo mnie gotowanie ni ziębi, ni grzeje, podobnie żelazko, pralka - byle były, ale już np. odkurzacz muszę mieć jak najlepszy :yes: - o dużej mocy, z filtrami HEPA, itp.).

gotowac lubie.. tylko dac mi przepisy i jade z koksem! lubie miec duzo blatu roboczego...abo teraz mam scisk...

pralka ahhh jak namowic chlopa na zakup suszarki? bo moj nie chce, bo pradu duzo pobiera :lol2:taaa tak samo jak o zmywarce luzie gadaja :lol2:

jedno w tej kwestii mnie rozbawilo... skoro prad ciagnie suszarka to jak on chce caly dom na prad miec :lol2::lol2::lol2::lol2:

no ja powiedzialam,ze kupie sobie ja i koniec..nawet jakby miala stac w korytarzu to ja miec bede :p

ide robic oblesniki dziewczynom... moje nerwy mam nadzieje, ze dzieki temu odejda ;)

Madzia co do remontu kuchni to zawsze sprzet mozna zostawic a kuchnie na zamowienie ;)

ale kto wie co bedzie za 10lat..moze mnie jakis pijany ksiadz pierdyknie na ulicy i mnie nie bedzie na tym swiecie ;)

albo jakis wariat w banku na zakladnika mnie wezmie i strzeli kulke w glowe po fakcie?

Zastanawiam się w jakim miejscu - podoba mi się na karku jak ma Victoria Beckham (tylko napis krótszy):

http://www.portal-tatuaze.pl/userfiles/victoria_beckham_tattoo.jpg

lub tak:

http://2.bp.blogspot.com/-zaCe08Sv9Wg/Tj1zaswaCaI/AAAAAAAAAVE/UVY8mlf121g/s640/tumblr_louri8wdb31qis2apo1_500_large.jpg

na wewnętrznej stronie nadgarstka, na stopie - jakiś kwiat, motyl lub na wewnętrznej stronie ramienia:

http://img.szafa.pl/forum/1/foto_cache/a65/15e/599/cae/093/599/18d/5c6/be3/81c/48_500x640.jpg

Macie jakieś fajne pomysły?

adiqq, chciałabym wiedzieć, co na to inni, moje otoczenie raczej zawsze było na nie i próbowało mi to obrzydzić na wszelkie sposoby - dlatego tyle lat się zastanawiam.

dla mnie te delikatne napisy, gwiazdki i inne to :no:

jak dziara to na chociaż na pół pleców... i dziara a nie napis I love my men;)

Haha, ja właśnie nie jestem za wielkimi tatuażami, tylko takimi, które można łatwo schować (stąd pomysł na stopę - do pracy chodzę w pełnych butach).

na plecach zawsze łatwo schować

te napisy i chińskie znaki wydaje mi się, że za parę lat będą tak kiczowate jak 10 lat temu tribale nad tyłkiem, nie wiem czy je pamiętacie?

A np na łopatce smok albo cokolwiek innego już będzie zawsze ok.

Chociaż smoka nie lubię - sama chce mieć krzyż na plecach - kręgosłup między łopatkami.

I nie chodzi o krzyż w wymiarze katolickim