Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ilona, mój młody w zasadzie ma wszystkie ubrania, ja potrzebuję dla siebie :D ale pewnie jemu też przy okazji skapnie ;). Też mam zamiar SAMA w końcu jechać na zakupy ale żeby to zrobić musimy wszyscy jechać do Wro a to już wycieczka do zorganizowania hahah.

Aż do Wawy? :D Mów więcej :popcorn:

Mam okazję zabrać się z bratem, bo jedzie. No to się zabieram (ja i mama), odpoczniemy, odwiedzimy kilka sklepów, których tutaj nie ma (zwłaszcza z myślą o dziecku, np. Next, bo błyskawicznie wyrósł z 74 i kompletnie nie mam w co go ubrać :no:). Sama też będę miała okazję w końcu coś poprzymierzać, bo dotychczas wchodziliśmy do sklepu z małym i szybko, szybko, bo nerwowy, płaczliwy, znudzony, itp.

No to masz fajnie Ilo :yes:. Swojemu kupuję już 92 bo chodzi w 86....ja nie wiem kiedy on tak rośnie. Chociaż faktycznie jak stanie na nogi to jakiś duży się nagle robi :lol2:.

Nogi ma długie - to widać na zdjęciach :yes:. O matko! 92? To powyżej 18 miesiąca??? :o

A ile waży? Pytam z ciekawości, bo nasz 9 kg i coraz ciężej mi go nosić :(. Serio - długo nie daję rady :(. Często widzę matki niosące 3-letnie dzieci i zastanawiam się, skąd one mają taką siłę? :o

9,5 kg :) mam niezły biceps w prawej ręce :rotfl:. A ja jeszcze usypiam na rękach w ciągu dnia :D. Plecy mi wysiadają (mam problem z kręgosłupem, zapisy są na kwiecień ale udało mi się załatwić wizytę na styczeń :mad:).

92 to oczywiście za wielkie :yes: teraz końcówka ciuchów 80 nosi i już wchodzi w 86, pod choinkę dostał sztruksy, bodziaki i są akurat. W końcu zaczął na wadze troszkę przybierać bo wczesniej nic nie jadł oprócz mleka.

Ilonka, Antoś zaczął dzisiaj siadać tak normalnie czyli z brzucha i daje nóżki do przodu, wcześniej miał inną metodę i próbuje raczkować ale mamy za śliską podłogę :D. Jak ma dobre podparcie (na sofie albo po mamie) to wstanie ale oczywiście nie stoi :). Z niego raczej leniuszek jest. Najlepiej leżeć na brzuchu ;).

Ja też raczej kupię 86, bo 80 jest akurat (ma jedne spodnie), więc za moment będzie za małe. W ogóle często kupuję co dwa rozmiary. Mały ma krótkie rączki za mężem :lol2:, więc tak czy siak muszę podwijać rękawy, a lepiej zakłada się obszerne bodziaki (nadal strasznie tego nie lubi i płacze). Także z przykrótkiego 74 wskakuje w ciut za duże 86.

serio na rękach usypiasz? o mamoooo ja bym się nie dała w takie coś wkręcić:lol2:

mój w marsupi często usypiał - a tak to wózek ( do dziś)

Serio :) już coraz rzadziej bo mały zasypia przy mnie, ale nie korzysta z łóżeczka więc nie mam jak tam go usypiać. No i sama się w to wkręciłam, tak mi jest po prostu wygodnie. Krótko i bezboleśnie. Przy jednej drzemce w ciągu dnia to niewielki wysiłek ;).

Antek nigdy w życiu nie zaśnie w wózku :no: nie ma opcji. W foteliku w samochodzie też nie. Najlepiej mu się śpi w sypialni.

wieczorem - po kąpaniu od małego nauczony, że zasypia sam w swoim pokoju w łóżku z barierką - łóżeczko miał do roku.

Ja na dole coś robię - on musi słyszeć, że ktoś jest i bez krzyku.

W dzień 1 drzemka ( odkąd miał 8 m-c) w wózku - wychodzimy na spacer - najpierw idzie, później do wózka zasypia to wracam do domu.

Serio :) już coraz rzadziej bo mały zasypia przy mnie, ale nie korzysta z łóżeczka więc nie mam jak tam go usypiać. No i sama się w to wkręciłam, tak mi jest po prostu wygodnie. Krótko i bezboleśnie. Przy jednej drzemce w ciągu dnia to niewielki wysiłek ;).

Antek nigdy w życiu nie zaśnie w wózku :no: nie ma opcji. W foteliku w samochodzie też nie. Najlepiej mu się śpi w sypialni.

Jedna drzemka :eek:.

Wiecie co, nasz dzisiaj pobił rekord swojego życia: spał od 21 do 10 rano :jawdrop:, a potem od 11 do 15 :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop:.

O 17 godzinka na spacerze (standardowo) i teraz znowu od 21.

Problem jest taki, że musimy siedzieć w domu i nikt z rodziny nie rozumie, dlaczego wpadamy tylko na godzinę - nawet są pretensje, że dziecko źle wychowaliśmy (serio!), rozpieściliśmy, itp., bo marudzi, płacze, krzyczy, a on po prostu maks po 1,5 h aktywności potrzebuje drzemki.

Mój śpi 1,5h w ciągu dnia a jeśli wstanie wcześnie to ma dwie drzemki po 1,5h. I tak już od paru miesięcy.

Masz śpiocha Ilona :). Antek im więcej umie tym większa aktywność.

A na noc zasypia bez noszenia, po prostu kładę się z nim i zasypia chociaż ostatnio trwa to długo bo musi godzinę poraczkować.

No to masz fajnie Ilo :yes:. Swojemu kupuję już 92 bo chodzi w 86....ja nie wiem kiedy on tak rośnie. Chociaż faktycznie jak stanie na nogi to jakiś duży się nagle robi :lol2:.

W 86 to mój chodzi. 19,5 miesiąca :lol2:

A maleńki nie jest ;)

Nogi ma długie - to widać na zdjęciach :yes:. O matko! 92? To powyżej 18 miesiąca??? :o

A ile waży? Pytam z ciekawości, bo nasz 9 kg i coraz ciężej mi go nosić :(. Serio - długo nie daję rady :(. Często widzę matki niosące 3-letnie dzieci i zastanawiam się, skąd one mają taką siłę? :o

Ej no, 9 kg to średniak :) wszystko w normie ;)

Ale nie będzie szybko przybierał...

mój miał 6 miesięcy i prawie 10 kg.

Teraz ponad rok więcej i niewiele ponad 12 kg :)

Ilonka, Antoś zaczął dzisiaj siadać tak normalnie czyli z brzucha i daje nóżki do przodu, wcześniej miał inną metodę i próbuje raczkować ale mamy za śliską podłogę :D. Jak ma dobre podparcie (na sofie albo po mamie) to wstanie ale oczywiście nie stoi :). Z niego raczej leniuszek jest. Najlepiej leżeć na brzuchu ;).

A nie myślałaś dać jakiegoś dywanu tymczasowo?

Szkoda żeby przegapił raczkowanie. U nas też nie chciał, bo ślisko, a daliśmy pożyczony :D dywan i od razu załapał o co chodzi :)

Też myślałam, że leniuszek, a jemu było strasznie trudno bo nogi się rozjeżdżały ;)

Jedna drzemka :eek:.

Wiecie co, nasz dzisiaj pobił rekord swojego życia: spał od 21 do 10 rano :jawdrop:, a potem od 11 do 15 :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop:.

O 17 godzinka na spacerze (standardowo) i teraz znowu od 21.

Problem jest taki, że musimy siedzieć w domu i nikt z rodziny nie rozumie, dlaczego wpadamy tylko na godzinę - nawet są pretensje, że dziecko źle wychowaliśmy (serio!), rozpieściliśmy, itp., bo marudzi, płacze, krzyczy, a on po prostu maks po 1,5 h aktywności potrzebuje drzemki.

E tam źle wychowane.

Śpi ile potrzebuje :)

Nam też się dziwili, że dużo śpi. Ale fakt, spał gdziekolwiek.

W wieku Roberta miał 3 drzemki po 1-3 godziny. Czasami prawie cały dzień przekimał :lol2:

Całkiem niedawno zlikwidowaliśmy drugą drzemkę, chociaż zdarzy się, że złapie jedną ok. 10-12, a drugą 15-16 jak zmęczony :) A niech śpi!

Masz śpiocha Ilona :)

Po rodzicach :oops:. Do teraz są kłótnie, kto wstaje - i dlaczego to nie ja ;). Jakby się zastanowić, to zawsze to jest ogniwem zapalnym.

Nie uwierzycie, ale przed porodem spałam 10-12h/na dobę :o (nie z powodu ciąży, tylko ogólnie, przez całe życie). Jak wstawałam do pracy, to szłam spać nawet o 20 :yes:.

Mąż podobnie, jak nie śpi 10 godzin, to jest cały dzień wykończony.