Ilona Agata 27.12.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Ilona, mój młody w zasadzie ma wszystkie ubrania, ja potrzebuję dla siebie ale pewnie jemu też przy okazji skapnie . Też mam zamiar SAMA w końcu jechać na zakupy ale żeby to zrobić musimy wszyscy jechać do Wro a to już wycieczka do zorganizowania hahah. Aż do Wawy? Mów więcej Mam okazję zabrać się z bratem, bo jedzie. No to się zabieram (ja i mama), odpoczniemy, odwiedzimy kilka sklepów, których tutaj nie ma (zwłaszcza z myślą o dziecku, np. Next, bo błyskawicznie wyrósł z 74 i kompletnie nie mam w co go ubrać ). Sama też będę miała okazję w końcu coś poprzymierzać, bo dotychczas wchodziliśmy do sklepu z małym i szybko, szybko, bo nerwowy, płaczliwy, znudzony, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.12.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 No to masz fajnie Ilo . Swojemu kupuję już 92 bo chodzi w 86....ja nie wiem kiedy on tak rośnie. Chociaż faktycznie jak stanie na nogi to jakiś duży się nagle robi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 27.12.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 No to masz fajnie Ilo . Swojemu kupuję już 92 bo chodzi w 86....ja nie wiem kiedy on tak rośnie. Chociaż faktycznie jak stanie na nogi to jakiś duży się nagle robi . Nogi ma długie - to widać na zdjęciach . O matko! 92? To powyżej 18 miesiąca??? A ile waży? Pytam z ciekawości, bo nasz 9 kg i coraz ciężej mi go nosić . Serio - długo nie daję rady . Często widzę matki niosące 3-letnie dzieci i zastanawiam się, skąd one mają taką siłę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 27.12.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Już wstaje? Nasz dopiero przymierza się do raczkowania . Ale i ja i mąż zaczęliśmy chodzić późno (półtora roku), więc - ufff... - na razie nie czeka mnie ganianie za nim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.12.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 9,5 kg mam niezły biceps w prawej ręce . A ja jeszcze usypiam na rękach w ciągu dnia . Plecy mi wysiadają (mam problem z kręgosłupem, zapisy są na kwiecień ale udało mi się załatwić wizytę na styczeń ). 92 to oczywiście za wielkie teraz końcówka ciuchów 80 nosi i już wchodzi w 86, pod choinkę dostał sztruksy, bodziaki i są akurat. W końcu zaczął na wadze troszkę przybierać bo wczesniej nic nie jadł oprócz mleka. Ilonka, Antoś zaczął dzisiaj siadać tak normalnie czyli z brzucha i daje nóżki do przodu, wcześniej miał inną metodę i próbuje raczkować ale mamy za śliską podłogę . Jak ma dobre podparcie (na sofie albo po mamie) to wstanie ale oczywiście nie stoi . Z niego raczej leniuszek jest. Najlepiej leżeć na brzuchu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 27.12.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Ja też raczej kupię 86, bo 80 jest akurat (ma jedne spodnie), więc za moment będzie za małe. W ogóle często kupuję co dwa rozmiary. Mały ma krótkie rączki za mężem , więc tak czy siak muszę podwijać rękawy, a lepiej zakłada się obszerne bodziaki (nadal strasznie tego nie lubi i płacze). Także z przykrótkiego 74 wskakuje w ciut za duże 86. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 27.12.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Mmelisa, muszę 3 razy przeczytać zeby skumać . ale jaja..kto tak nakrecil ale np adiqq i Madzia wiedza o co kaman mniejsza o mnie...jutro poprawie tooos siuuuup w ten dziub :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 27.12.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 serio na rękach usypiasz? o mamoooo ja bym się nie dała w takie coś wkręcić mój w marsupi często usypiał - a tak to wózek ( do dziś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.12.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 serio na rękach usypiasz? o mamoooo ja bym się nie dała w takie coś wkręcić mój w marsupi często usypiał - a tak to wózek ( do dziś) Serio już coraz rzadziej bo mały zasypia przy mnie, ale nie korzysta z łóżeczka więc nie mam jak tam go usypiać. No i sama się w to wkręciłam, tak mi jest po prostu wygodnie. Krótko i bezboleśnie. Przy jednej drzemce w ciągu dnia to niewielki wysiłek . Antek nigdy w życiu nie zaśnie w wózku nie ma opcji. W foteliku w samochodzie też nie. Najlepiej mu się śpi w sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 27.12.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Magda, ale wieczorem też wózek? Nasz jak przyśnie w wózku i go wyjmiemy to jest krzyk i koniec snu . To samo z samochodem, itp. Jak uśnie na rękach, to po odłożeniu się budzi i krzyczy . Wolę usypiać od razu w łóżeczku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.12.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Mój się już nie budzi, kiedyś tak teraz chwila moment, pośpiewam mu - usypia - odkładam i też się kładę z książką . Ale muszę bo między 4 a 7 rano karmię średnio co 30 minut . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 27.12.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 wieczorem - po kąpaniu od małego nauczony, że zasypia sam w swoim pokoju w łóżku z barierką - łóżeczko miał do roku.Ja na dole coś robię - on musi słyszeć, że ktoś jest i bez krzyku.W dzień 1 drzemka ( odkąd miał 8 m-c) w wózku - wychodzimy na spacer - najpierw idzie, później do wózka zasypia to wracam do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 27.12.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Serio już coraz rzadziej bo mały zasypia przy mnie, ale nie korzysta z łóżeczka więc nie mam jak tam go usypiać. No i sama się w to wkręciłam, tak mi jest po prostu wygodnie. Krótko i bezboleśnie. Przy jednej drzemce w ciągu dnia to niewielki wysiłek . Antek nigdy w życiu nie zaśnie w wózku nie ma opcji. W foteliku w samochodzie też nie. Najlepiej mu się śpi w sypialni. Jedna drzemka . Wiecie co, nasz dzisiaj pobił rekord swojego życia: spał od 21 do 10 rano , a potem od 11 do 15 :jawdrop: . O 17 godzinka na spacerze (standardowo) i teraz znowu od 21. Problem jest taki, że musimy siedzieć w domu i nikt z rodziny nie rozumie, dlaczego wpadamy tylko na godzinę - nawet są pretensje, że dziecko źle wychowaliśmy (serio!), rozpieściliśmy, itp., bo marudzi, płacze, krzyczy, a on po prostu maks po 1,5 h aktywności potrzebuje drzemki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 27.12.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 no trochę długo śpi - mój w tym wieku już był z nianią20-6 i w dzień 1.5 godz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 27.12.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 no trochę długo śpi - mój w tym wieku już był z nianią 20-6 i w dzień 1.5 godz Sprawdzałam - górna granica normy. Chociaż dzisiaj byliśmy trochę zaniepokojeni (zwłaszcza rano). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.12.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Mój śpi 1,5h w ciągu dnia a jeśli wstanie wcześnie to ma dwie drzemki po 1,5h. I tak już od paru miesięcy. Masz śpiocha Ilona . Antek im więcej umie tym większa aktywność. A na noc zasypia bez noszenia, po prostu kładę się z nim i zasypia chociaż ostatnio trwa to długo bo musi godzinę poraczkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 27.12.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Ilo nie sprawdzaj nic w żadnych normach:) niech się synek wyśpi - po 2 urodzinach będzie ciężko:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 27.12.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 No to masz fajnie Ilo . Swojemu kupuję już 92 bo chodzi w 86....ja nie wiem kiedy on tak rośnie. Chociaż faktycznie jak stanie na nogi to jakiś duży się nagle robi . W 86 to mój chodzi. 19,5 miesiąca A maleńki nie jest Nogi ma długie - to widać na zdjęciach . O matko! 92? To powyżej 18 miesiąca??? A ile waży? Pytam z ciekawości, bo nasz 9 kg i coraz ciężej mi go nosić . Serio - długo nie daję rady . Często widzę matki niosące 3-letnie dzieci i zastanawiam się, skąd one mają taką siłę? Ej no, 9 kg to średniak wszystko w normie Ale nie będzie szybko przybierał... mój miał 6 miesięcy i prawie 10 kg. Teraz ponad rok więcej i niewiele ponad 12 kg Ilonka, Antoś zaczął dzisiaj siadać tak normalnie czyli z brzucha i daje nóżki do przodu, wcześniej miał inną metodę i próbuje raczkować ale mamy za śliską podłogę . Jak ma dobre podparcie (na sofie albo po mamie) to wstanie ale oczywiście nie stoi . Z niego raczej leniuszek jest. Najlepiej leżeć na brzuchu . A nie myślałaś dać jakiegoś dywanu tymczasowo? Szkoda żeby przegapił raczkowanie. U nas też nie chciał, bo ślisko, a daliśmy pożyczony dywan i od razu załapał o co chodzi Też myślałam, że leniuszek, a jemu było strasznie trudno bo nogi się rozjeżdżały Jedna drzemka . Wiecie co, nasz dzisiaj pobił rekord swojego życia: spał od 21 do 10 rano , a potem od 11 do 15 :jawdrop: . O 17 godzinka na spacerze (standardowo) i teraz znowu od 21. Problem jest taki, że musimy siedzieć w domu i nikt z rodziny nie rozumie, dlaczego wpadamy tylko na godzinę - nawet są pretensje, że dziecko źle wychowaliśmy (serio!), rozpieściliśmy, itp., bo marudzi, płacze, krzyczy, a on po prostu maks po 1,5 h aktywności potrzebuje drzemki. E tam źle wychowane. Śpi ile potrzebuje Nam też się dziwili, że dużo śpi. Ale fakt, spał gdziekolwiek. W wieku Roberta miał 3 drzemki po 1-3 godziny. Czasami prawie cały dzień przekimał Całkiem niedawno zlikwidowaliśmy drugą drzemkę, chociaż zdarzy się, że złapie jedną ok. 10-12, a drugą 15-16 jak zmęczony A niech śpi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 27.12.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 http://www.pic4ever.com/images/Bananeyessss.gif :lol2::lol2: soorki musialam http://www.pic4ever.com/images/Banane21.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 27.12.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Masz śpiocha Ilona Po rodzicach . Do teraz są kłótnie, kto wstaje - i dlaczego to nie ja . Jakby się zastanowić, to zawsze to jest ogniwem zapalnym. Nie uwierzycie, ale przed porodem spałam 10-12h/na dobę (nie z powodu ciąży, tylko ogólnie, przez całe życie). Jak wstawałam do pracy, to szłam spać nawet o 20 . Mąż podobnie, jak nie śpi 10 godzin, to jest cały dzień wykończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts