Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Magda, ja planuję ciągle :yes:. Mąż jest zdecydowanie na nie.

Ale zauważyłam, że fajnie jak jednak jest różnica wieku ok. 7 lat - mój super bawi się z moim chrześniakiem, mogę wtedy trochę odpocząć, bo on mu bajki czyta, samochody pokazuje, itp. Jak przyjdzie czteroletnia kuzynka, to zajmuję się dwójką (każde robi swoje i chce maksimum mojej uwagi) i jestem wypompowana.

wiecie co, dla mnie to tylko preteksty są :p

każdy uzależniony wymyśla tysiące powodów i usprawiedliwień ;)

Jakie uzależnienie, adiqq! Wam łatwo mówić, bo wszystkie Wasze buty wyglądają tak samo. Z ciuchami też nie poszalejecie - dżinsy i dżinsy. Do tego wszystko pasuje. Wystarczą Wam trzy pary butów - zimowe i lżejsze na wszystkie okazje + eleganckie do garniturów, ewentualnie sportowe. A my? Do spodni inne, do sukienki inne (do zwiewnej inne i do garsonki inne), na oficjalne okazje obcas, na co dzień coś wygodnego, do pracy eleganckie wygodne, latem klapki i sandały (też na obcasach i bez). Z samych zimowych musimy mieć i kozaki do kolana, i botki, i na mróz jakieś ciepluteńkie. O lecie nie wspominam, bo tutaj już masakra :sick:.

Moja siostra ma 3 rok po roku, teraz już sami są dorośli, najstarsza ma syna, ale oni zawsze razem, jedno drugiego pilnowało, nawet jak darli koty to jak by się któremuś krzywda działa to jedno za drugiego by sie dało pokroić, bardzo sobie zawsze pomagali, razem imprezy, razem na studia, wspólni znajomi.

Ja z moim rodzeństwem bardzo duża różnica i kontakt mamy bardzo słaby, albo może nie słaby, a oficjalny.

Między mną a bratem osiem lat. Kontakt ok, w końcu wychowywał mnie (rodzice w pracy).

Ale między moim mężem a jego siostrą 15 lat :eek: - rozmawia z nią jak ja ze swoimi ciotkami (czyli tak, oficjalnie).

Jaki :popcorn:?

joolza czerwonego miałam :yes: ( ogólnie 4 wózki przerabiałam przy młodym - mam jeszcze 2 )

Przy 2 na pewno cameleon 3 albo stokke xplory :) a jak większe to bee +

przy czym w PL bym nie kupiła ze wzgl na cenę - w DE są o ponad 30% taniej a często w promocji pod koniec sezonu :)

to tak jak z tommim h. w USA - u nas luxus tam średnia półka - to samo jest w DE z rzeczami u nas lux a tam średniaki.

Nawet lego tam jest tańsze.

i bez amortyzacji:) ale zmieści się w każdym bagażniku:)

joolz> bee> a teraz mam peg perego pliko mini - na wakacje do samolotu czy CH a na codzień niania wozi bo śpi w britax b-agile ( obszerny i wygodny). Mamy dwa bo jeden u niani jest żeby nie trzeba było codziennie wozić, składać, rozkładać bo co chwilę w bagażniku coś podrapałam.