Magda_lena85 08.01.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 u nas pizza co najmniej 1x w tyg - taka domowa posypana rukoląUwielbiam:) drożdżowe robicie ciasto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 08.01.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 no własnie, a ja lubię jeśc to na co mam akurat ochote a nie co jest w lodówce. I dlatego lodówka pusta Ale ja kupuję tylko to, co lubię i na co mam ochotę. Faktycznie nie mam konkretnych apetytów danego dnia . Wystarczy, że ugotuję z tego, co mam, a mam to, co lubię. No i najbliższy duży spożywczy jest za daleko, żeby za każdym razem gotować coś wyszukanego, do czego potrzeba konkretnych składników. Mamy dużo produktów z długą datą ważności (mleko, woda, oliwa, puszki z pomidorami, fasolą, groszkiem, dużo zamrożonego mięsa) i zawsze świeże warzywa (jak się kończą - jedziemy na zakupy). Da się z tego zawsze zrobić sensowny obiad, a jak nie - zarządzam dzień spaghetti (makaron + pomidory w puszce i groszek + przyprawy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 MAgda - ale ja mieszkam na wsi - dla mnie zrobienie zakupów to 5 minut. Dlatego piszę - trzeba wziąć pod uwagę wszystko - nie ma jednego sprawdzonego modelu. Reni - mam wrażenie, ze śmierdzi. Musze mieć wszystko idealnie świeże. Ja mam świra na punkcie czystości w lodówce. Zawsze mi się wydaje, ze smierdzi . Oczywiście tylko mi śmierdzi . Ja nawet niczego nie mroże - bo tez mi smierdzi. Ale mrożonki zapakowanie oryginalnie i nie otwarte już sa oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 magda soki w garażu, cole i wodę, wogóle to wszystkie napoje w garazu, mleko w lodówce, ma całą półkę, wchodzi zgrzewka, mokarony i inne sypkie w szufladach, przetwory w garażu, reszta w lodówce, a czasami woda i soki dla dzieci w winiarce bo tam inna wyższ temperatura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 08.01.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 u nas pizza co najmniej 1x w tyg - taka domowa posypana rukolą Uwielbiam:) drożdżowe robicie ciasto? Ja tak - mam świetny przepis. Wcześniej nie lubiłam domowej pizzy, teraz cała rodzina zajada aż huczy (przepis z pizzy hut, od pracownika, ale to przepis na te stare spody, teraz się zmieniły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja ostatnio robiłam drożdżowe ciasto na pizzę. Super wyszła. Ciasto było idealne. Rękami wyrabiałam chwilkę0. To moja pierwsza w zyciu pizza była. Ogólnie nie jadamy pizzy. Może góra raz do roku. Choć te rukolowe, mozarellowe mnie kuszą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 a podaj Ilona jak masz pod ręką - porównam z moim:) Mirela - ja mieszkam prawi na wsi sklep mam 100 m od domu - ale mam wrażenie, że warzywa stare - lubię w Lidlu wszystko kupić zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja zawsze drozdzowe gniotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 JA mam biedrę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 a podaj Ilona jak masz pod ręką - porównam z moim:) Mirela - ja mieszkam prawi na wsi sklep mam 100 m od domu - ale mam wrażenie, że warzywa stare - lubię w Lidlu wszystko kupić zawsze magda ja tez lubię w lidlu jestem w nim 3 razy w tyg po pracy, zajmuje mi to 15 minut, ale wpadam i wypadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 biedrę mam na wsi - a lidla mam obok pracy:) ja mam zawsze w pizzy problem z sosem na ciasto - robię z pomidorów z puszki z bazylią itp - ale zawsze coś brakuje Reni u mnie problem taki, ze po pracy w lidlu 15 min ale później wyjazd z miasta zamiast 20 przedłuża się do 40 - bo pracuję blisko strefy gdzie w godzinach szczytu jest porażka.Więc zawsze wyjeżdżam zanim "oni" ruszą - i pędem do domu po dziecko. Później czasem jadę drugi raz z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 magda no kumam, ja znowu jak mam jechać do lidla to sobie wyjdę te 15 minut wcześniej aby bilans czasu w domu był na zero:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ale Ty jesteś szefem - a ja u nas Prezesem nie jestem:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 biedrę mam na wsi - a lidla mam obok pracy:) ja mam zawsze w pizzy problem z sosem na ciasto - robię z pomidorów z puszki z bazylią itp - ale zawsze coś brakuje A co dodajesz do tych pomidorów ? JA bez dodatków pomidory smażę a odrobiną pieprzy, albo dodaję zioła prowansalskie albo bazylię. Czasami nieco czosnku (w zalezności od tego do czego sos używam). I bezapleacyjnie cukier. Inaczej sos jest cierpki. Nie dodaję soli. Przeważnie już ich potem nie traktuję blenderem (ale kupuję w kawałkach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 na patelni czosnek, cebulka oliwa - do tego pomidory z puszki aż się rozejdą - blendujęprzyprawy: sól, pieprz, bazylia. I ciągle mam wrażenie, ze za mdły.OOO to może brak cukru? bo jest taki jakiś - ciągle pomidorowy a nie włosko-ketchupowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja np nie lubię smaku czosnku usmazonego. Daje go niemal gotowej potrawy. Ma wtedy zupełnie inny smak. I nie daję cebuli (pewnie z lenistwa ). A cukier do wszystkoego co pomidorowe wg mnie powinien iść. Nawet dużo daję do zupy pomidorowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 spr z cukrem - dziś będę robiła albo jutro.Kiedyś dlugo szukała sera - teraz w lidlu kupuję taki twardy trojkąt grand coś tam...coś ala parmezan. I super smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 grana padano też go kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 o dokładnie:D świetny jest no nie?:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.01.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Grana Padano mirella, widzisz.... soli nie używasz, a cukier do zupy Dobrej jakości passata nie wymaga cukru Przepis na ciasto już dawałam, a sos.... tylko ze świezych pomidorów. Żadnego gotowania bo to się ketchup robi a nie sos pomidorowy sos na 4 pizze - puszka pomidorów w kostkach - ok 450 g - mają być pokrojone, nie zmiażdżone - jak za dużo soku to odsączyć - łyżka octu balsamicznego lub świeżo wyciśniętego soku cytryny (alnbo mieszanki powyższych) - duża szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu - 0,5 łyżeczki suszonej bazylii (lub 1 łyżka świeżej posiekanej bazylii) - 0,5 łyżeczki suszonego oregano (lub pół łyżki świeżej posiekanej bazylii) - 0,5 łyżki czosnku granulowanego (lub 2 duże lub 3 małe ząbki czosnku, posiekane lub zmiażdżone) - 0,5 łyżeczki soli składniki dokładnie wymieszać. pomidorów pod żadnym pozorem nie podgrzewać. Można przechowywać w lodówce do tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.