mirela99 08.01.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Świetnie się go trze bo jest miękki. JA czasami podobne kupuję w kafloku - ale sa twarde jak cegła i P. narzeka jak musi trzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Grana Padano mirella, widzisz.... soli nie używasz, a cukier do zupy bo mam problemy z nadcisnieniem - cukier mi nie dźwiga ciśnienia Z cukru nie zrezygnowałam. Słodzę herbatę z cytryną Ale widzisz, nie używam czosnku w granulkach, ten to mi dopiero śmierdzi . Taki sos o którym piszesz czesto tez robię - na codzień np do polania zapiekanki makaronowej. Ale skoro ten sos i tak na pizzy się gotuje to co za róznica czy go wczesniej podgotujesz czy nie ? Jak na surowo jem sos pomidorowy to włansie przewaznie bez gotowania A te wszystkie zioła sa w ziołach prowansalskich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.01.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 To dajesz poszczególne zioła. Ja za prowansalskimi nie przepadam, bo są tam jeszcze inne, niekoniecznie pasujące. A czosnek, dajesz taki jak uważasz Ja też zawsze świeży. Róznica jest duża Pizzę pieczesz w bardzo wysokiej temperaturze 5-6 minut, a wcześniejsze duszenie pomidorów trwa dłużej, powstaje coś na kształt ketchupu Po prostu spróbuj z takim i powiesz jak wrażenia :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 prowansalskich nie używam odkąd w tesco kupiłam bułkę na głodzie z tymi ziołami - śmierdzą mi po prostu. Agatha -ja spr - w takim razie ciasto z nowego przepisu i sos z nowego - a mistrz kuchni Włoskiej Albinos oceni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.01.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Tylko ostrzegam, to nie będzie pizza jak z pizza hut Na górę ser i max 2 dodatki, nie przeładuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Bo te bułki sa śmierdzace . Zioła prowansalskie to: zioła: bazylia, tymianek, rozmaryn, mięta, oregano, cząber i majeranek. Co tam może śmierdzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 nie jadam na mieści pizzy i innych nigdy - bo mam wrażenie, że akurat w pizzy jest wszystko "co zostało. Ja robię z szynką, cukinią, suszonymi pomidorami i tyle. To co dziecię zje. Robiłam tą rybę ostatnio i drugi raz - rewelacja, nawet dziecko zjadło wszystko ( wszystko w Lidlu dostępne ) http://lepszysmak.wordpress.com/2013/03/15/ryba-po-tajsku/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja ostatnio jak robiłam to mieszalam śmietaną kewśną z mozarellą startą. Na to cebula, dużo cebuli , pomidory i trochę parmeńskiej. Bez żółtego sera. Pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 08.01.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Nienawidzę czosnku w granulkach, czosnku w przyprawach, itp. Dla mnie jest strasznie sztuczny w smaku - tylko świeży. Na żadne ulepszacze smaku nie mam takiego uczulenia (nawet na kostki rosołowe ) jak na czosnek w przyprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 i vegeta przyprawa od wszystkiego i do niczego:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja mam tak samo Ale dodatkowo vegety i maggi nie toleruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 08.01.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 nie jadam na mieści pizzy i innych nigdy - bo mam wrażenie, że akurat w pizzy jest wszystko "co zostało. Ja robię z szynką, cukinią, suszonymi pomidorami i tyle. To co dziecię zje. Robiłam tą rybę ostatnio i drugi raz - rewelacja, nawet dziecko zjadło wszystko ( wszystko w Lidlu dostępne ) http://lepszysmak.wordpress.com/2013/03/15/ryba-po-tajsku/ Ja jadam, ale bardzo rzadko, od kiedy usłyszałam, że tam nie ma sera, tylko tłuszcz (takie ścierwo za przeproszeniem - tłuszcze trans, itp.). Nigdy nie rozumiałam mody na zapiekanki (jak byłam dzieckiem, wszyscy jedli zapiekanki ), bo tam już tylko ten tłuszcz + stara bułka i pół pieczarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.01.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Mieszanka tych ziół po prostu ma specyficzny zapach i smak. Nie każdemu pasuje. No i żółty ser na pizzę? nieeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 08.01.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Vegety i maggi nie, ale kostki zdarza mi się użyć. No znacząco podnosi smak potrawy (makaronu, zupy). Kupuję tylko knorra, bo tylko tam nie ma tłuszczów trans (a glutaminian sodu nie jest taki straszny, jak go malują). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 No i żółty ser na pizzę? nieeeeeee ten grana coś tam to dla mnie też żółty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja do pizzy zawsze daję mozarellę i pleśniaka albo ten błękitny, super smakuje do tego włoskie salami i rukola, mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.01.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Jak długodojrzewający ja traktuję go nieco inaczej niż jakąś goudę czy radamera. Na pizzę czy do makarony trochę startego nie zaszkodzi. Ale wiem, że są tacy co na pizzę plastry zwykłego zółtego dają Maggi, kostki, vegety u mnie w kuchni nie goszczą. Glutaminian tak okropnie zmienia smak potraw, że nie tknę. Jak dla mnie nie podbija, tylko tłumi wszystko co w potrawie smaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 kurcze ale czasem kostkę trzeba dać, jak zrobić sos jesli nie mamy rosołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 nie lubię tego sera żółtego co ma taki przykry słodkawy smak - fujjj mazdamer chyba Agatha a jaki Ty masz sposób na zakupy przy codziennym gotowaniu? najpierw menu później lista - czy codziennie na świeżo kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Ale wiem, że są tacy co na pizzę plastry zwykłego zółtego dają a fuj:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.