Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Grana Padano :)

 

mirella, widzisz.... soli nie używasz, a cukier do zupy ;)

bo mam problemy z nadcisnieniem - cukier mi nie dźwiga ciśnienia :) Z cukru nie zrezygnowałam. Słodzę herbatę z cytryną :)

 

Ale widzisz, nie używam czosnku w granulkach, ten to mi dopiero śmierdzi ;).

Taki sos o którym piszesz czesto tez robię - na codzień np do polania zapiekanki makaronowej. Ale skoro ten sos i tak na pizzy się gotuje to co za róznica czy go wczesniej podgotujesz czy nie ? Jak na surowo jem sos pomidorowy to włansie przewaznie bez gotowania :)

A te wszystkie zioła sa w ziołach prowansalskich :).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To dajesz poszczególne zioła.

Ja za prowansalskimi nie przepadam, bo są tam jeszcze inne, niekoniecznie pasujące.

 

A czosnek, dajesz taki jak uważasz :) Ja też zawsze świeży.

 

 

Róznica jest duża :)

Pizzę pieczesz w bardzo wysokiej temperaturze 5-6 minut, a wcześniejsze duszenie pomidorów trwa dłużej, powstaje coś na kształt ketchupu :)

Po prostu spróbuj z takim i powiesz jak wrażenia :0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nie jadam na mieści pizzy i innych nigdy - bo mam wrażenie, że akurat w pizzy jest wszystko "co zostało.

Ja robię z szynką, cukinią, suszonymi pomidorami i tyle. To co dziecię zje.

 

Robiłam tą rybę ostatnio i drugi raz - rewelacja, nawet dziecko zjadło wszystko

( wszystko w Lidlu dostępne :) )

http://lepszysmak.wordpress.com/2013/03/15/ryba-po-tajsku/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nie jadam na mieści pizzy i innych nigdy - bo mam wrażenie, że akurat w pizzy jest wszystko "co zostało.

Ja robię z szynką, cukinią, suszonymi pomidorami i tyle. To co dziecię zje.

 

Robiłam tą rybę ostatnio i drugi raz - rewelacja, nawet dziecko zjadło wszystko

( wszystko w Lidlu dostępne :) )

http://lepszysmak.wordpress.com/2013/03/15/ryba-po-tajsku/

 

Ja jadam, ale bardzo rzadko, od kiedy usłyszałam, że tam nie ma sera, tylko tłuszcz (takie ścierwo za przeproszeniem - tłuszcze trans, itp.).

Nigdy nie rozumiałam mody na zapiekanki (jak byłam dzieckiem, wszyscy jedli zapiekanki :o), bo tam już tylko ten tłuszcz + stara bułka i pół pieczarki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak długodojrzewający ja traktuję go nieco inaczej niż jakąś goudę czy radamera.

Na pizzę czy do makarony trochę startego nie zaszkodzi.

Ale wiem, że są tacy co na pizzę plastry zwykłego zółtego dają:D

 

 

 

Maggi, kostki, vegety u mnie w kuchni nie goszczą.

Glutaminian tak okropnie zmienia smak potraw, że nie tknę.

Jak dla mnie nie podbija, tylko tłumi wszystko co w potrawie smaczne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...