agatah 08.01.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 kurcze ale czasem kostkę trzeba dać, jak zrobić sos jesli nie mamy rosołu Reni, jaki sos? Ja rzadko mam rosół, a sosy robię Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 do mięsa, mam np mięso już upieczone od tesciowej, otrzymane w spadku po niedzielnym obiedzie, w domu gotuję kaszę i robię sos, czyli jak jeśli nie na kostce rosołowej Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 gesslerowa robi sos na ogonach Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 a skąd te ogony mam wziąść, pewno i tak bym ich nawet nie umyła:no: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Ja tez nie lubię kostek rosołowych. Sosy przewaznie u mnie pomidorowe Albo z mascarpone. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 jak widzę serca, zołądki itp to muszę wyjść bo nie kontroluję co się wydarzy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.01.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 A musi być sos? A musi być mięsny? Na kostce? Nie może być serowy, grzybowy, pieczarkowy, brokułowy, pomidorowy? Jak to mięso odgrzewasz? Na patelni? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Reni - ja mam rosołek (bulion) w małych słoiczkach w zamrażalniku. Można go użyć do zrobienia sosu. Np zamrażasz w małej miseczce i do woreczka - żeby dużo miejsca nie zajmował. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.01.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Albo kup udziec z indyka, daj ze 3 marchewy, pietruszkę, seler, por, i ugotuj ze 2 litry mocnego rosołu. Rozlej na porcje po np. pół litra i później masz gotowy z zamrażalnika Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 no do kaszy muszę mieć sos:yes: i to najlepiej pieczeniowy:D Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Reni też mam problem z tego typu "podrobami" - mało tego - nie kupuję już np pstrągów z głowami ( i oczami) - bo wrzuciłam do miski umyć,,, a później balam się wyciągnąć bo miałam wrażenie, ze się ruszają...w ogóle nie dotknę ryby surowej:lol2: poza poćwiartowanym łososiem - skóry nie dotykam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Albo kup udziec z indyka, daj ze 3 marchewy, pietruszkę, seler, por, i ugotuj ze 2 litry mocnego rosołu. Rozlej na porcje po np. pół litra i później masz gotowy z zamrażalnika no wyjscie jest ale z kostką szybko i łatwo, ona az taka straszna czy ujdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 przy coli to kostka pewnie ma i witaminy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Jak to mięso odgrzewasz? Na patelni? zależy , albo w piekarniku, albo z sosem w garnku, jak zrobię sos to wrzucam na chwilę mięso Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.01.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 reni, wiesz... twoja sprawa co jecie mnie nic do tego. Ale to zabija smak wszystkiego jak dla mnie. i na szczęście udaje mi się znajmowych przekonywac do tego A rosół sam się gotuje, tyle co 5 minut na nastawienie potrzeba Jak teściowa daje mięso to niech da i sos Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja moje koty karmię BARFem - mielę podroby, mózg, watrobę, łój i inne dziadostwa . Kuchnia wyglada wtedy jak po świniobiciu . Do tego wszystkiego jeszcze dodaję suszoną krew wołową . I tran. śmierdzi i wyglada fatalnie . Ale koty kochają to Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 no właśnie sosu juz brakuje a ja lubię jak mi po talerzu pływa:D ale wiesz tesciowa mi ugotuje rosół a ja zamrozę w małe miseczki Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 przy coli to kostka pewnie ma i witaminy :rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 to sama rosołu nie gotujesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja moje koty karmię BARFem - mielę podroby, mózg, watrobę, łój i inne dziadostwa . Kuchnia wyglada wtedy jak po świniobiciu . Do tego wszystkiego jeszcze dodaję suszoną krew wołową . I tran. śmierdzi i wyglada fatalnie . Ale koty kochają to osz kurwa:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop: dla nikogo bym się tak nie poswięciła Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/880/#findComment-6268134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.