Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Reni, weź kilogram udźca z indyka (uważam, że lepsze niż z kurczaka).

O to kup:

ShotType1_328x328.jpg

 

albo to

ShotType1_328x328.jpg

 

 

umyj, wrzuć do garnka, zalej zimną wodą i odstaw na godzinę

 

 

Idź siądź przed kominkiem.

 

 

Wylej wodę.

Przepłucz mięso.

Dzieki temu nie będzie szumowin na wierzchu.

 

Wlej 2 litry wody, wrzuć listek laurowy, 5 ziarenek ziela angielskiego i 5 ziarenek pieprzu.

Wstaw na niedużą moc. tak 4-5 na indukcji.

Niech się gotuje.

 

W tm czasie obierz 3 marchewki, duża pietruszkę, kawąłek selerwa, wielkości dziecięcej pięści, 10 cm pora.

Umyj.

W tym czasie już prawie to co w garnku się gotuje. Zmniejsz na 2 i idź siedzieć.

 

Wrzuć warzywa.

Zmniejsz na moc 2, sypnij łyżeczkę soli i niech się gotuje. Ze 3-4 godziny :)

 

 

Gotowe :)

Ew. dosól :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

to cały smak wylewasz, ja szumy zbieram

 

 

 

Ty, to gotujesz czy nie?:lol2:

 

 

agata padłam , przepis z fotografiami mięsa:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

 

Warzywa sobie darowałam :sick::lol2:

 

 

mi rosół na samym drobiowym nie smakuje - dobry jest na drób+trochę wołowego

 

Na indyku jest smaczny bez krowy :)

 

 

A jak ci się rosół zagotuje to wlej pół szklanki zimnej wody. Doskonale klaruje :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...