agatah 08.01.2014 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Reni, weź kilogram udźca z indyka (uważam, że lepsze niż z kurczaka). O to kup: albo to umyj, wrzuć do garnka, zalej zimną wodą i odstaw na godzinę Idź siądź przed kominkiem. Wylej wodę. Przepłucz mięso. Dzieki temu nie będzie szumowin na wierzchu. Wlej 2 litry wody, wrzuć listek laurowy, 5 ziarenek ziela angielskiego i 5 ziarenek pieprzu. Wstaw na niedużą moc. tak 4-5 na indukcji. Niech się gotuje. W tm czasie obierz 3 marchewki, duża pietruszkę, kawąłek selerwa, wielkości dziecięcej pięści, 10 cm pora. Umyj. W tym czasie już prawie to co w garnku się gotuje. Zmniejsz na 2 i idź siedzieć. Wrzuć warzywa. Zmniejsz na moc 2, sypnij łyżeczkę soli i niech się gotuje. Ze 3-4 godziny Gotowe Ew. dosól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja daję na zimną - ale jak się zagotuje to szumów nie zbieram tylko wylewam wodę, płuczę mięso i gotuję dalej w nowej czystej. Ale ja się nie znam to cały smak wylewasz, ja szumy zbieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 agata padłam , przepis z fotografiami mięsa:lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 mi rosół na samym drobiowym nie smakuje - dobry jest na drób+trochę wołowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.01.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja daję na zimną - ale jak się zagotuje to szumów nie zbieram tylko wylewam wodę, płuczę mięso i gotuję dalej w nowej czystej. Ale ja się nie znam Czyli już część smaku wylewasz Zalej zimną wodą i niech się moczy godzinę. Wtedy zmień wodę i gotuj normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 3-4 godz to musze w niedzielę wstac o 8:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja szumowiny zbieram. Nie mam czaso na moczenie mięsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ok zrobię, zdam relacje:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 08.01.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Ja też szumy zbieram i zamiast udek skrzydełka wolę dać, bo lepszy wtedy wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.01.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 to cały smak wylewasz, ja szumy zbieram Ty, to gotujesz czy nie? agata padłam , przepis z fotografiami mięsa:lol2::lol2::lol2: Warzywa sobie darowałam mi rosół na samym drobiowym nie smakuje - dobry jest na drób+trochę wołowego Na indyku jest smaczny bez krowy A jak ci się rosół zagotuje to wlej pół szklanki zimnej wody. Doskonale klaruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ok spr nie wylewać - ale co dokładnie zbiera "szumy" bo nigdy mi się nie uda dokładnie a stoję i pilnuje przy garnku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 reni -ale to się samo potem gotuje. Bez problemu, nie musisz nic przy tym robić. Ja gotuję w wielkim 5 litrowym garnku i indukcję mam na 4-5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 08.01.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Magda, możesz zebrać na przykład małym sitkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Reni a kluski robisz?za cholerę nie wiem co się daje - tzn wiem ziemniaki i jajko.... jeść lubię w niedzielę ale zrobić nie Ania - aa sitkiem - bo zbierałam do tej pory łyżką cedzakową z dziurkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 A jak ci się rosół zagotuje to wlej pół szklanki zimnej wody. Doskonale klaruje oooo.... tego to nie wiedziałam.... super, dzięki. Ja się czasami zapomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Ty, to gotujesz czy nie? inne zupy tak, np pomidorowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja zbieram łyzką, zwykłą. Ładnie wszystko idzie wybać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 kluski śląskie robi mój mąż, odziedziczył talent po teściowej:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 to na czym ta pomidorową gotujesz ??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 hyyyy chyba ziemniaki i mąka ziemniaczana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.