Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mlepsza. W zimie z ogniskiem problem, ale może w piecu :lol2::lol2::lol2: Tylko żeby reklamówek nie dawać do palenia :rotfl::rotfl:

haha i znów pod pieciem musiałabym leżeć :D:D:D hahah

Agata - mało rzeczymrożę bo mam lodówkę tą standardową - gdzie zamrażalka to 3 małe szuflady.

Mirela u mnie jest tak, ze papryka a do tego np na obiad dzisiejszy warzywa okopowe piekę, albo mięso - a papryka przy okazji na następny dzień. Pod tym względem robię z głową.

no własnie, bo tak jedną paprykę na cały piekarnik ? Agata - ale całą tylko obraną mrozisz ? W woreczku ?

Ja myję, kroję na pół, wyciągam bebechy, układam na papierze skórką do góry i pod górną grzałkę aż będzie czarna.

Wkładam do miski, szczelnie przykrywam i zostawiam aż wystygnie. Wtedy skórka sama odchodzi.

I takie połówki mrożę. Rozkładam na płasko i mrożę, a jak zamarznie, to dopiero do woreczka, wtedy moge po jednej wyciągać.

Agata jaką masz zamrazarkę, bo kurcze z moich wyliczeń musi byc duza

reni, nie :)

hotpoint-ariston-ebqh-20243-f,1463247218_3.jpg

Nie trzymam przeciez po 3 kilo każdego mięsa czy na raz całego wiadra zupy :)

Zazwyczaj gotuję więcej i mrożę. I np. później cały tydzien nie gotuję :lol2:

można na gazie - ja tak opalałam cebulę do rosołu :)

trzeba mieć gaz :(

haha i znów pod pieciem musiałabym leżeć :D:D:D hahah

Agata - mało rzeczymrożę bo mam lodówkę tą standardową - gdzie zamrażalka to 3 małe szuflady.

No moja jak wyżej.

reni - to sprawa indywidualna kazdego rodzica. Ja bym nie zostawiła. So nie została sama choć skończyła wczoraj 9 lat. Ale to wynika z mojej traumy z dzieciństwa. Ja wiecznie zostawałam sama. Wracałam do domu i byłam sama do nocy (bardzo czesto). Często moi rodzice wieczorem wychodzili i wracali póxno w nocy. Miałam mniej niż 10 lat. Przezycie dla mnie było straszne. Dlatego jak So nie chce to jej nie zostawiam. Tym bardziej, że zawsze da się jakoś tak zorganizować, ze ją do kogoś mogę zawieźć.

jezusie i nikt mnie nie opieprzył za zostawienie 6 latka samego w domu?:o

nie - opierd bym jakbyś do dziś z nim spała :lol2:.

Ja trochę inaczej nie patrzę na wiek bo są 5 latki co znają granice ale i 12 latki które granic nie mają i zostawić nie można.

Wszystko zależy jakie dziecko:)