agatah 08.01.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 W zupie można Magda, a ty sobie tej papryki nie pieczesz więcej i po obraniu nie mrozisz? Bo ja mrożę i mam gotową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 no własnie, bo tak jedną paprykę na cały piekarnik ? Agata - ale całą tylko obraną mrozisz ? W woreczku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Agata jaką masz zamrazarkę, bo kurcze z moich wyliczeń musi byc duza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 można na gazie - ja tak opalałam cebulę do rosołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.01.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Zapytam jeszcze siostrę o zakwas. A co do ziemniaków to ja uwielbiam, podczas karmienia uważam że bardzo potrzebne. No i same w sobie nie są tuczące, chyba że je podrasujemy tłustym sosikiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Mlepsza. W zimie z ogniskiem problem, ale może w piecu :lol2: Tylko żeby reklamówek nie dawać do palenia :rotfl: haha i znów pod pieciem musiałabym leżeć :D:D hahah Agata - mało rzeczymrożę bo mam lodówkę tą standardową - gdzie zamrażalka to 3 małe szuflady. Mirela u mnie jest tak, ze papryka a do tego np na obiad dzisiejszy warzywa okopowe piekę, albo mięso - a papryka przy okazji na następny dzień. Pod tym względem robię z głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 yoka - ale raczej bezwartościowe są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 można na gazie - ja tak opalałam cebulę do rosołu ooo o cebuli nie pisałyście wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 bo nie trzeba. Ale można wraz z łupiną opalić na gazie i srrruuu do zupy. Kolor i smak lepszy. Ale ja kolor robię... kurkumą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 qrka jakbym gotowała...to kupię wielką zamrażalkę i dam do piwnicy..no ale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 moja mama jeszcze daje czosnek - ale ja nie lubię go w rosole. Do rosołu można różne rzeczy dawać. JA czesto dodaję jednego goździka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.01.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 no własnie, bo tak jedną paprykę na cały piekarnik ? Agata - ale całą tylko obraną mrozisz ? W woreczku ? Ja myję, kroję na pół, wyciągam bebechy, układam na papierze skórką do góry i pod górną grzałkę aż będzie czarna. Wkładam do miski, szczelnie przykrywam i zostawiam aż wystygnie. Wtedy skórka sama odchodzi. I takie połówki mrożę. Rozkładam na płasko i mrożę, a jak zamarznie, to dopiero do woreczka, wtedy moge po jednej wyciągać. Agata jaką masz zamrazarkę, bo kurcze z moich wyliczeń musi byc duza reni, nie Nie trzymam przeciez po 3 kilo każdego mięsa czy na raz całego wiadra zupy Zazwyczaj gotuję więcej i mrożę. I np. później cały tydzien nie gotuję można na gazie - ja tak opalałam cebulę do rosołu trzeba mieć gaz haha i znów pod pieciem musiałabym leżeć :D:D hahah Agata - mało rzeczymrożę bo mam lodówkę tą standardową - gdzie zamrażalka to 3 małe szuflady. No moja jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 jezusie i nikt mnie nie opieprzył za zostawienie 6 latka samego w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.01.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 reni nie Dobrze, uczy się wie chyba, żeby nikomu nie otweirać? Najlepiej żeby w ogóle nie reagował na dzwonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 tak to wie, że nie wolno mu skakać po kanapie, otwierać nikomu - udaje , ze go nie ma i ucieka na górę, a ja chowam szklane pojemniki i siedzę jak na szpilach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ale już córka wróciła i są razem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 reni - to sprawa indywidualna kazdego rodzica. Ja bym nie zostawiła. So nie została sama choć skończyła wczoraj 9 lat. Ale to wynika z mojej traumy z dzieciństwa. Ja wiecznie zostawałam sama. Wracałam do domu i byłam sama do nocy (bardzo czesto). Często moi rodzice wieczorem wychodzili i wracali póxno w nocy. Miałam mniej niż 10 lat. Przezycie dla mnie było straszne. Dlatego jak So nie chce to jej nie zostawiam. Tym bardziej, że zawsze da się jakoś tak zorganizować, ze ją do kogoś mogę zawieźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 czemu chowasz sklane pojemniki ??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 jezusie i nikt mnie nie opieprzył za zostawienie 6 latka samego w domu? nie - opierd bym jakbyś do dziś z nim spała . Ja trochę inaczej nie patrzę na wiek bo są 5 latki co znają granice ale i 12 latki które granic nie mają i zostawić nie można. Wszystko zależy jakie dziecko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.01.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Reni super Właśnie koleżaka pierwszy raz upiekła chleb z przepisu, który jej dałam. Ale to na drożdżach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts