yokasta 08.01.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 kurcze ale czasem kostkę trzeba dać, jak zrobić sos jesli nie mamy rosołu Ja nigdy nie używam kostek, dla mnie są paskudne. Po prostu sól + przyprawy i kostka zbędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 stopmy mnie nie pociągaly - boję się zboczeńców ale zaliczyłam dużo wyjazdów przed 18 .... mama tylko mówiła żebym mleka nie musiała kupować... ..ale ja ostrożna i poważna:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 08.01.2014 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Ostatnio piłam taki i mi bardzo smakowal . +. . +. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 moja mama nie miała biedna nic do gadania . Bunt w pełnym wymiarze. Teraz też drżę żeby So nie wpadła na taki pomysł . Ale nic nie poradzisz czasami.... wiem, wiem ale jak dla mnie 15 lat to stanowczo za mało, ale widzisz na jaką poczciwą kobietę wyrosłaś:yes::yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 08.01.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Ajerkoniak za ciężki na imprezę. Sama przed tv to i owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 koza - koleznka prowadząca knajpę mi powiedziałą, ze mohito to tylko na Bacardi. Ale mi zawsze szkoda taką kasę na alkohol wydawać jak sa tańsze odpowiedniki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 oj koza ta twoja wyborowa to mi smaka napędziła:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 stopmy mnie nie pociągaly - boję się zboczeńców ale zaliczyłam dużo wyjazdów przed 18 .... mama tylko mówiła żebym mleka nie musiała kupować... ..ale ja ostrożna i poważna:rolleyes: ja tez w tych sprawach. Mama mi tabletki kupowała, wcześnie zaczeła ze mną o tym rozmawiać. Zabezpieczałam się podwójnie zawsze. A po latach się okazło, ze niepotrzebnie, bo mamy i tak problemy z zajściem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 lecę do domku, mąz już czeka, miło będzie bo nic w planach nie mamy. Tylko Sonię z angola musze odpytać bo ma test jutro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.01.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Moja mama mnie zawsze uczyła, że pomielone ziemniaki przesypuje się do miski i lekko ugniata (żeby była płaska powierzchnia). Potem kroi się na 4 części, i 1/4 wyciąga. W to miejsce wsypuje się mąkę ziemniaczaną (też do równej powierzchni). No i jajko. Potem to jak ziemniaki za bardzo zbiorą makę - dosypuję. Ale rzadko - przewaznie ten patent działa. Robię tak samo. Ale wolę bez jajka. U mnie rosół bez liścia i ziela są wykluczone w rosole. A rosół najlepszy jest na mieszanym mięsie, ostatnio na kaczce miałam, mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.01.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Agata jak ja uwielbiam łazanki, dawał przepis 50 g suszonych grzybów namaszasz wcześniej w zimnej wodzie, ok. szklanka wody Gotujesz ok. 30 minut. Większe pokrój na mniejsze kawałkki. 500 g kiszonej kapusty 2 duże cebule ze 4-5 łyżek oleju przyprawy: sól i świeżo zmielony pieprz, Cebulę siekasz drobno w kosteczkę, smażysz na oleju w garnku aż będzie szklista i gdzieniegdzie przysmazona. Dodajesz odciśniętą kapustę. Jak jest bardzo kwasna to możesz najpierw przepłukać na sitku zimną wodą. Dodajesz do garnka z cebulą i dusisz. Jak zmięknie, to dodajesz grzyby razem z wodą, w której się gotowały. Jeszcze dusisz z pół godziny pod przykryciem. Przyprawiasz. Póxniej gotujesz makaron i razem z tą kapustą smażysz. ja trochę inaczej - bo o 6 codziennie rano przychodzi na pare godzin obca kobieta więc musi być porządek, poprane żeby miała w co dziecko ubrać - i dla młodego naszykowane. Ja wychodzę z domu i muszę wiedzieć, że dziecku nie brakuje nic, ma w czym wyjść - wiec jak mam czas to prasowanie, pranie, porządki w łazience bo ona nie sprząta tam. Podłogi myje jak już i czasem prasuje ale rzadko. Do nas przychodzą dziadkowie, więc też musze mieć czysto Śniadanie, drugie śniadanie i obiad dla dziecka musze mieć gotowy. Dla nas obiad też żeby zjeśc po powrocie z pracy. Do pracy też nie biore kanapek, a coś konkretnego. Wszystko podobnie Już kiedyś pisałam, że sprzątam niejako przy okazji. Widzę brudne lustro to przetrę. Raz na jakiś czas kibel.... wiadomo, to co trzeba zrobić Edytowane 8 Stycznia 2014 przez agatah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 bez mąki kluski ????????????????? z ziemiankami surowymi chyba że. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 lecę do domku, mąz już czeka, miło będzie bo nic w planach nie mamy. Tylko Sonię z angola musze odpytać bo ma test jutro . jak nic nie ma w planach to plany na S, pa:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 08.01.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 To zapodajcie to mohito w wasżej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.01.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Napisałam bez mąki? Sorry bo z dzieckiem siedzę. Daję pszenną zamiast ziemniaczanej i mam....kopytka . A sos: smażę mięso, trochę przypalam , potem posiakana cebulka, potem zalewam wodą i daję przyprawy. Dłuuugo gotuję i na koniec albo kromka-dwie chleba żytniego (to nie każdemu będzie smakować) albo kołotiuszką mieszam mąkę z wodą i do gara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.01.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 yoka - ale raczej bezwartościowe są Potas mają, sycące są i smaczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 08.01.2014 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 To zapodajcie to mohito w wasżej wersji Ja piłam ostatnio tą wyborową o smaku mango z sokiem pomarańczowym było pycha a mohito nie robiłam lubie jeszcze malibu z mlekiem i sokiem malinowym lub zwykłą wódkę z sokiem ananasowym lub bananowym z odrobiną soku z czarnej porzeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.01.2014 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 adiqq, to kopiuj wszystko do jednego postu i daj do niego link u siebie w podpisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Adiqq jeszcze dużo forumowych przepisów miała Aneta S na 3-4 stronie - chyba ostatnio Mmelisa je kopiowała do siebie o tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?185668-Aneta-dom-inspiracje-i-takie-tam-reaktywacja/page3od #46 Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 juz wkleiłam linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts