reni1980 14.07.2011 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 hejka anna, mam teraz trochę więcej pracy, a jak wracam z pracy to nie mam siły odpalać komputera, dzięki za wiadomość , obejrzę na spokojnie w domu i być może skorzystam, ale wiesz kasa, fotela nie mam , bo nie miałam kasy wiec jak będzie jeszcze sobie stał to kupię a jak nie to inna okazja się nadarzy, jakoś teraz troszkę odpuścić muszę domek i zająć się pracą bo dużo roboty jest, oczywiście na forum będę, ale troszkę mniej , pozdrowionka, a poza tym wyprzedaże ciuchowe trwają i muszę pamiętać tez o mojej garderobie, hi,hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 14.07.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 No tak, o sobie nie można zapominać Ja myślałam, że może wczasujesz. Ale skoro to praca, to jesteś usprawiedliwiona Zresztą u mnie teraz dylematy budowlane - rynnowo, okienne - więc w sumie nic ciekawego też się nie dzieje Lampa myślę, że w fajnej cenie jest... Warto zakup przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.07.2011 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 anna ja bym cię namawiała na okna drewniane, ale ty chyba na plastikowe jesteś nastawiona, bo cenowo nawet nie ma co porównywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 14.07.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 reni, ja właśnie wczoraj pisałam, że oglądałam fajne drewniane więc temat rozwinę i będę szukać i wyceniać, tylko że u mnie okien jest bardzo dużo... Póki co wczoraj dałam do wyceny MS i dzisiaj mam odebrać wycenę, ale liczę, że koło 60 tysięcy będę musiała przeznaczyć (razem z roletami), bo takie wcześniejsze wyceny od Jezierskiego miałam... Drewniane podejrzewam jeszcze droższe A Ty jakie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 14.07.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Witaj reni, zapracowana kózko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.07.2011 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 reni, ja właśnie wczoraj pisałam, że oglądałam fajne drewniane więc temat rozwinę i będę szukać i wyceniać, tylko że u mnie okien jest bardzo dużo... Póki co wczoraj dałam do wyceny MS i dzisiaj mam odebrać wycenę, ale liczę, że koło 60 tysięcy będę musiała przeznaczyć (razem z roletami), bo takie wcześniejsze wyceny od Jezierskiego miałam... Drewniane podejrzewam jeszcze droższe A Ty jakie masz? ja mam drewniane" oczywiście" i dębowe, opcjonalnie może być sosna, ale dąb ładniejsze ma usłojenie i ładniej się wybarwia no i jest twardszy, plastikowych nie brałam pod uwagę ,ale cenowo to przepaść, jeśli plastikowe wycenili na 6o tyś, to drewniane 100 tyś lekko, a czemu chcesz rolety, bo ja ich nie lubię i tak naprawdę antywłamaniowe są tylko z nazwy(mówię o tych standardowych), ja wybrałam szyby w oknach antywłamaniowe czyli P4 i powiem trzeba walić cegłą około dobrej godziny a i tak tylko się skruszy a nie wypadnie, sprawdzałam i byłam w szoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.07.2011 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 witaj rere witam w ojczyźnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 14.07.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 reni, dla mnie rolety to podstawa. Zupełnie nie z powodów antywłamaniowych bo wiem, że jak ktoś chce, to sobie poradzi. Ja po pierwsze nie lubię, jak ktoś mnie z zewnątrz widzi, jak mam w domu wieczorem światła zapalone. Po drugie nie potrafię spać jak jest jasno więc latem bez rolet budzę się o 4 rano Po trzecie nie lubię rolet wewnętrznych, tych takich materiałowych na oknach, a czymś zasłaniać okna muszę... Ale drewniane i tak wycenię z ciekawości, bo przy takich kwotach spore rabaty można uzyskać więc zobaczymy, co się z tematu urodzi. Tylko u mnie poza ceną dochodzi jeszcze aspekt pielęgnacji tych okien... Wiesz, że ja do drewna sceptycznie podchodzę... Boję się go po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 14.07.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 reni, a Ty je masz na zewnątrz malowane, że są szare? Czy to jakiś lakier specjalny? Możesz dobrać sobie konkretny odcień, czy jak wyjdzie, tak wyjdzie (trochę tak jak z parkietem...) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.07.2011 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 anna, kolory są dostepne wg wzornika producenta czyli kilka odcieni wybarwień np na dębie, ja mam od zewnątrz teak a nie szare,(szare mam tylko w kuchni od wewnątrz) okna są malowane fabrycznie lakierem wodnym, jeśli chodzi o dbanie o nie to trzeba raz w roku nanieśc mleczko które zamyka pory drewna, czy bedę je malować, nie wiem moze za 15 lat będzie taka potrzeba, a z ceną moze trochę przesadziłam, napewno u większego producenta okna są drozsze niż u lokalnego a ja mam stolbud włoszczowa i nie są najtańsze, a jednak u mnie te hs robią te cenę bo dwa okna kosztowały 30 tyś, ale jest ogromna róznica pomiędzy przesuwnym hs w drewnie a takim plastikowym który jest uchylno przesuwny czyli napierw leci na ciebie a potem się przesuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.07.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 a i okna można pomalowac fabrycznie na wszystkie kolory z palety ral, oczywiście za dopłatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 14.07.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Hmmm, 30 tysięcy za dwa okna mówisz... To ja chyba w drewnie nawet wyceniać nie będę, bo w 30 tysiącach to ja planuję się ze wszystkimi oknami zmieścić, a mam ich 24... Oczywiście same okna mam na myśli, bo rolety drugie tyle wyjdą... I póki co tak mi te wyceny oscylują w okolicahc 30 000. Jezierski, Schueco, teraz MS... I chyba przy tych MS zostanę. Muszę tylko przemyśleć, czy chcę dodatkową wkładkę termiczną, bo dopłata prawie 20%, a współczynniki wcale tak bardzo się nie poprawiają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.07.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Reni, ale warte swojej ceny - jak tylko je zobaczyłam na pierwszym zdjęciu, wiedziałam, że to wysoka półka, no po prostu jedne z ładniejszych, o ile nie najładniejsze, jakie widziałam. Co do okien drewnianych, ja też jestem za - tylko drewniane, my mamy okna Urzędowski, w domu rodzinnym też takie były i nikt nie musiał ich przemalowywać po 15 latach, co więcej, wyglądają tak samo, jak w momencie zamontowania (tak samo, jak nasze nowe). To nie są te same, rozkręcane, drewniane okna co kiedyś, choć złej sławy drewnianym oknom niestety narobiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.07.2011 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Hmmm, 30 tysięcy za dwa okna mówisz... anna mówie o tych przesuwnych,(to w salonie i jadalni) one takie drogie bo reszta kosztowała normalnie jak to okna drewniane, zrób sobie wycenę choćby z ciekawości, przecież to nic nie kosztuje, a ty też planujesz przesuwne? Reni, ale warte swojej ceny - jak tylko je zobaczyłam na pierwszym zdjęciu, wiedziałam, że to wysoka półka, no po prostu jedne z ładniejszych, o ile nie najładniejsze, jakie widziałam. ciesze się że to zauważyłaś, ja je poprostu kocham i dla mnie sa idealne, drogie jak szlag ale nie załuję, a maja jeszcze jedną zaletę o której nigdy nie pomyślalam, czasem jest tak że po upalnym dniu jest burza i mocny wiatr a w domu nadal ciepło, wtedy sa otwarte i nie możliwości że trzaska nimi, są nie ruchome a normalne otwirane okna muszisz zamknąć podczas wichury bo trzaskają się z każdej strony, czy nawet ja jest przeciąg, mówisz Ilonka nawet po 15 latach jest ok, to się bardzo cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 17.07.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Mi też się marzą drewniane okna, ale pewnie na marzeniach się skończy.... Ceny powalają, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 17.07.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 anna mówie o tych przesuwnych,(to w salonie i jadalni) one takie drogie bo reszta kosztowała normalnie jak to okna drewniane, zrób sobie wycenę choćby z ciekawości, przecież to nic nie kosztuje, a ty też planujesz przesuwne? Powiem Ci, że całość w PCV wychodzi tak dużo, że chyba większej kwoty bym już nie przełknęła Ale masz rację, że z ciekawości można poprosić o wycenę... Ja na pewno planuję dość dużo okien stałych. Poza tym mam 4 okna wyjściowe na taras (każde 180 cm) i zastanawiam się, czy ich suwanych nie zrobić, ale to jeszcze nic pewnego. Pewnie decyzja zapadnie jak trzeba będzie zamówić... W tej chwili mam wycenę z opcją full, czyli odatkowe zabezpieczenia, wszystkie rolety elektryczne... Możliwe, że z czegoś zrezygnuję i właśnie do suwanek dołożę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.07.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Hmmm, 30 tysięcy za dwa okna mówisz... To ja chyba w drewnie nawet wyceniać nie będę, bo w 30 tysiącach to ja planuję się ze wszystkimi oknami zmieścić, a mam ich 24... Przepraszam że tak się wcisnę w Waszą dyskusję - ale muszę coś sprostować, bo zła informacja idzie w świat : - okna HS za ok 15/tys sztuka to normalna cena rynkowa (oczywiście takie ok 180cm szerokości - czyli dużo mniejsze można kupić i za połowę kwoty.. Ale jednego jestem pewien - tej samej wielkości okna w PCW ( o ile da się je wykonać ze względu na gabaryty będą nie tańsza, a obstawiam że nawet 30% DROŻSZE ). i już zmykam, miłych rozmów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.07.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Hmmm..., no to dałaś mi teraz do myślenia finlandia, bo od razu zaświeciła mi się w głowie lampka - nasz developer stwierdził swego czasu, że wyceniał zarówno okna drewniane jak i plastikowe (i te, i te z elektrycznymi roletami), a ponieważ cena nie różniła się drastycznie (nie wiem niestety, w jakiej firmie wyceniał plastiki), zdecydował się na drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaliko 18.07.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Witam ReniPytam nieśmiało bo jakoś nie mogę znaleźć w Twoich postach odpowiedzi na moje pytanie.Co to za deska którą masz w salonie jak i w pokojach dzieci???Gdzie ją kupiłaś-własnie o takiej marze.Pozdrawiam Cię serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.07.2011 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Witam Reni Pytam nieśmiało bo jakoś nie mogę znaleźć w Twoich postach odpowiedzi na moje pytanie. Co to za deska którą masz w salonie jak i w pokojach dzieci???Gdzie ją kupiłaś-własnie o takiej marze. Pozdrawiam Cię serdecznie! witaj , w salonie to deska dąb winter z tarketta a u dzieci to panele balterio jesion srebrny, pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts