Magda_lena85 14.01.2014 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Hej zaspałam dużo za dużo - gdzie kawa? ziółka mam od rana pić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 14.01.2014 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Magda - meliskę http://urodaizdrowie.pl/wp-content/uploads/2011/01/melisa-herbata.jpg Co tak wczoraj było cicho ? Nic niemal do nadrobienia... jakoś dziwnie.... Dzisiaj mam wywiadówkę Te baby mnie wkurzają... będa się bóg wie o co czepiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.01.2014 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 pijam regularnie melisę i zieloną po kilka kubków. No właśnie nie wiem - może każda w poniedziałek nadrabia.Czepiają się? pewnie S. jest najlepsza w klasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 14.01.2014 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Witam i ja aleee nas zasypalo sniegiem zero radosci i zabawy bo dzieci mam chore... starsza od mlodszej podlapala..a niech siedza w domu... Starsza i tak ma dzisiaj zajecia do 12:30 w tym wycieczke gdzies nad wode czy gdzies tam.. niech lezy w domku i sie kuruje co do melisy.... juz myslalam, ze to mnie wolacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 14.01.2014 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Mają za dużo czasu stąd te wyimaginowane problemy. Daj jutro znac jakie. Ostatnio np były takie, że angielski 2 razy przepadł i zrobiiły wychowawczyni awanturę (a nie ona angielskiego uczy ). Teraz jest temat zielonej (białej) szkoły w górach. No i komunia. Przez nią np. w środy nie mają zadania domowego (za to w inne dni jest go proporcjonalnie więcej), nie jeżdzą na wycieczki (mieli jechac do wieliczki). Wkurwia mnie to..... S nie jest najlepsza. Chyba, ze w w-fie. Ale z matmy jest w czołówce (choć jestem ścisłym umysłem to ona ma jeszcze większą zdolność zrozumienia tematu widze niż ja - no ale P. siostra jest matematyczką i ją czesto bierze w obroty ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 14.01.2014 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Witam i ja aleee nas zasypalo sniegiem zero radosci i zabawy bo dzieci mam chore... starsza od mlodszej podlapala..a niech siedza w domu... Starsza i tak ma dzisiaj zajecia do 12:30 w tym wycieczke gdzies nad wode czy gdzies tam.. niech lezy w domku i sie kuruje co do melisy.... juz myslalam, ze to mnie wolacie Ale zazdroszczę sniego. My drżymy bo S. ma jechać 25 do Czech na obóz narciarski (całośc już zapłacona, sprzet kupiony) a tak śniegu ani grama ;( Współczuję chorób. Zdrówka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.01.2014 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Mmelcia chyba właśnie nick Ci nie pasuje do "imagu" :lol2::lol2: Mirela - a jest więcej dzieci, które do komunii nie idą? Miałam Cię wcześniej spytać czy czytałaś jakieś ciekawe książki o wychowywaniu ( nie zawadzka itp coś głębszego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 14.01.2014 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Oprócz S. nie idą dwie o innym wyznaniu i kilka dzieci ktore poszły do wczesniejszej (S. jest w klasie sześciolatków i tam komunia nie jest w 2 lecz w 3 klasie. Wielu rodziców jednak posłało dziecko w 2 klasie do komunii).Ksiązki... nie czytałam jej (mam skserowaną) ale całą przepracowaliśmy na Szkole dla Rodziców w poradni psychologcznej z psychologami)- jest I i II część. : http://www.ksiegarniarubikon.pl/images/okladka/500/1/0/0/0/978838695/9788386954787.jpg Ta mi się przydała, bo ja jestem cholerny buntownik i S niestety idzie w moje ślady. Ale udaje nam się ją jakos okiełznać. http://ogrodyzmian.pl/wp-content/uploads/2012/06/jak-mowic-zeby-dzieci-nas-sluchaly-jak-sluchac-zeby-dzieci-do-nas-mowily-adele-faber-elaine-mazlish.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.01.2014 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 drugą mam = zaraz poszukam pierwszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 14.01.2014 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Ta druga jest super. Tylko tak sa takie cwiczenia które dobrze wykonac w grupie - aby przekonac się, że nasze podejscie do sprawy nie jest jedynym słusznym. Można w ten sposób uświadomić sobie, że jak np my lubimy byc przytuleni po upadku i uwielbiamy rozczulanie tak ktoś inny np. woli aby go zmotywowac, pokazać problem, poklepać po plecach itd. Takie ćwiczenie tam jest - zjechał Cię szef i spotykasz 10 znajomych. Kazdy reaguje inaczej i masz okreslic czyje podejście jest dla Ciebie najlepsze. Okazało się, że ile osób było w grupie (było nas 6) tyle było odpowiedzi. I u dzieci jest podobnie - to że my się roztkliwiamy nad dzieckiem nie oznacza, że ono się z tym dobrze czuje. Może ono chce poklepania po plecach ? A może chce, zeby z nim ponarzekac na niesprawiedliwą nauczycielkę ? A może chce, zeby go zmotywowac , podłechtac ambicję i zachęcić do pójścia do przodu ? Trzeba poznac swoje dziecko a nie oceniac go po sobie... dla mnie to ćwiczenie było baardzo pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.01.2014 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 wiesz mam problem taki:Albik żywiołowy i szybko się denerwuje - pomijając że wtedy beczy od razu bo ro normalne - ale rzuca się itp itd.Działało jak był niegrzeczny i robił na złość - zostawienie, wykrzyczał się zaraz wracal i rozmawialiśmy co nie tak. Ostatnio nie działa ani to ani inna próba - wpada w wielką histerię - nie da się wtedy przytulić a zostawienie go samego sobie hmm - furia trwa za długo. I to nie jest krzyk wtedy - to tak jakby w panikę wpadł... okropne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 14.01.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Wydaje mi się, że albo nie było konsekwencji (kiedys popuściliście) i teraz trwa to dłużej bo chce jednak wymóc, albo... sam sobie nie potafi poradzić z ze swoją złoscią (trzeba go nauczyć). Wiesz, mamy w P. taka poradnię psychologiczną dla dziecie. Byłam w niej 4 razy z podobnymi, dziecięcymi problemami (np. S. miała okres, ze wynosiła kolorowe gumki z takiej dużej drogerii - kradła je po prostu. Miała może z 4 lata). I za każdym razem cholernie mi pomogli. Faktycznie ludzie z poświęceniej tam pracują. Może spróbuj ? Albo poszukaj zajęc dla rodziców gdzies w pobliżu ? Warto porozmawiać z kimś, kto ma praktykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 14.01.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 S. kiedyś tez w trakcie histerii nie dawała się przytulic. Miałą wtedy iśc do swojego pokoji i miała przyjśc jak się uspokoji (uspokajała się zawsze przytuleniem do miśka). U nas mineło po kilku razach. Potem przychodziła, przepraszała i tuliła się do mnie. Raz jeden zamknęłam ją w jej pokoji... i to był ogromny błąd - pamięta to do dzisiaj i mi wypomina. Pewnie dlatego teraz nie chce sama zostawać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.01.2014 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Mirela raczej chodzi o to drugie, zę sam sobie nie radzi... uspokoi się po czasie i płacze już normalnie - chce się przytulić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 14.01.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 To musisz się skupić na tym jak go tego nauczyć. Hmmm... kiedyś czytałam Tracy Hogg i ona była zwolennikiem smoczka i maskotki. Sonia jak np się uderzyła (np w przedszkolu) to brała do buzi smoczka (który zawsze musiał byc w pobliżu) i tuliła swojego miśka. To samo jak zasypiała sama. To był jej "zestaw pomocniczy". Długo działało. Potem smoczek odszedł i w sumie do dzisiaj został miś. Ma 9 lat i bez miśka na kolonie nie wyjedzie. No i oczywiście rodzice (ale to jak na nas nie jest wsciekła), Poczytaj jak tego nauczyc młodego... ja nie szukałam więcej bo u nas to zdaje egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.01.2014 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Mirela robię identycznie:) tracy czytałam u nas działa smoczek + położenie się na chwilę na poduszkę Chodziło mi o sposób wyciszenia dziecka w trakcie mega histerii - ale chyba się nie da, odczekanie chyba będzie najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.01.2014 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 helloł ale dzis ruch od rana i jakie poważne tematy:yes: słuchajcie wczoraj wyczyściłam fugi ale aż w dolnej łazience czyli 2 m2 płytek:lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 14.01.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Odczekanie, na pewno i nie zwracanie uwagi. Nauczy się pewnie z czasem. Sonia bunt dwulatka przechodziła masakrycznie. Choc nie mieliśy pokazówek w sklepach i "przy widowni". Teraz to zupełnie mineło, choc pojawia się bunt, jam ma się SAMA uczyć. Buntuje się przeciwko nam i robi na przekór - jednocześnie robiąc na przekór sobie. Dziecko to nie ładna poduszka którą kupimy i postawimy w odpowiednim miejscu - nie jesteśmy w stanie przewidziec jego zachowania, całkowiecie po swojemu wykształtowac jego charakteru. Ja się z tym pogodziłam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.01.2014 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 a ja jestem zła bo moja córka ma jedną 3, a ja ich nie toleruję na koniec półrocza czy roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krope 14.01.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Reni super łazienka, największe wrażenie zrobiła na mnie wanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts