mirela99 14.01.2014 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Reni -a młoda jest w 4 klasie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.01.2014 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Reni -a młoda jest w 4 klasie ? piątej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 14.01.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Hej!!!Udało mi się uśpić młodego - Dumna z siebie jestem:). Młoda też miała takie ataki teraz przeszły ale ona dalej ma problemy ze swoimi nerwami i nie umie sobie poradzi c.Dużo z nią rozmawiamy na ten temat ale niestety w trakcie rozmowy mówi ok a jak jest złość to zapomina o radach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.01.2014 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 witaj Krope i dzięki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.01.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Wydaje mi się, że albo nie było konsekwencji (kiedys popuściliście) i teraz trwa to dłużej bo chce jednak wymóc, albo... sam sobie nie potafi poradzić z ze swoją złoscią (trzeba go nauczyć). To drugie . Trzeba popracować nad wyrażaniem emocji, pokazać, jak to zrobić konstruktywnie, rozmawiać rozmawiać, rozmawiać. I cierpliwość + nieokazywanie złości przy dziecku (wobec dziecka, wobec innych ludzi). Dziecko od nas uczy się okazywania emocji. Wiecie co? Ja uwielbiam dzieciaki, które potrafią powiedzieć, co czują. Nawet jeśli to boli... Chciałabym mojego tego nauczyć. Mój chrześniak np. jak jest zły, to mówi: "Gdzie są chusteczki?" - po czym smarka w chusteczkę i kontynuuje - "Teraz jestem zły na mamę, bo..." i jej wygarnia. No ale on ma już siedem lat. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 14.01.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 umm dzisiaj wychowawczo poważne tematy Mirka szybko dorobiłaś się małego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 14.01.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 a ja jestem zła bo moja córka ma jedną 3, a ja ich nie toleruję na koniec półrocza czy roku Też bym była zła moja na razie same piątki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.01.2014 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 ale Magda i mirela chyba do pracy się wzięły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.01.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Wiecie co, a ja nie lubię takiego widoku: dziecko krzyczy, mama tuli. Według mnie tulenie = nagroda. Jesteś zły, pokazujesz histerię = dostaniesz nagrodę. Nie wiem, ale jakoś zawsze mnie denerwował taki widok. Wszystko też zależy od tego, z jakiego powodu był krzyk (ja np. opisałam teraz sytuację w CH, histeria po wyjściu ze sklepu z zabawkami). Jeśli dziecko płacze, bo np. tęskniło za mamusią, czegoś się boi, itp. - to tylko przytulić. Jeśli wymusza, chce postawić na swoim - nie tuliłabym, dopóki nie poskładamy jakoś emocji do kupy. Tylko tak jak Magda pisze - histeria może przejść w panikę i wtedy jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 14.01.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 umm dzisiaj wychowawczo poważne tematy Mirka szybko dorobiłaś się małego[/QUOTE] Obrotna dziewczyna jestem:). Bawię dziś siostrzeńca bo dziadki mają wychodne do mojej na Dzień Babci i Dziadka:). Normalnie full relaks . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.01.2014 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Też bym była zła moja na razie same piątki:D hmm same piątki super ale ja jakoś inaczej postrzegam naukę, nie mam parcia na czerwony pasek jak inne mamy, 3 nie dopuszczam ale paska nie wymagam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 14.01.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 hmm same piątki super ale ja jakoś inaczej postrzegam naukę, nie mam parcia na czerwony pasek jak inne mamy, 3 nie dopuszczam ale paska nie wymagam Ale to nie moje parcie tylko jej zasługa Za mamą to ma też miałam czerwony pasek w podstawówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.01.2014 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 hmm same piątki super ale ja jakoś inaczej postrzegam naukę, nie mam parcia na czerwony pasek jak inne mamy, 3 nie dopuszczam ale paska nie wymagam Fajne, jak dziecko ma przedmioty, które lubi i tam stara się mieć dobre stopnie. Pamiętajcie, że programy są przeładowane + nie można być specjalistą od wszystkiego. A jak ma swoje "koniki", to później wybór szkoły i zawodu jest łatwiejszy. Dziecko dobre we wszystkim często nie jest dobre w niczym i zostaje np. pedagogiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 14.01.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Ciekawe jaka moja będzie ,ja strasznie boję się września bo oni to takie króliki doświadczalne będą.W sumie nawet mi się o uszy obiło ,że nasza szkoła nie jest przygotowana do przyjęcia 6 latków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 14.01.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Fajne, jak dziecko ma przedmioty, które lubi i tam stara się mieć dobre stopnie. Pamiętajcie, że programy są przeładowane + nie można być specjalistą od wszystkiego. A jak ma swoje "koniki", to później wybór szkoły i zawodu jest łatwiejszy. Dziecko dobre we wszystkim często nie jest dobre w niczym i zostaje np. pedagogiem . No ale moja jest w 3 klasie i na razie nie ma wielu przedmiotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 14.01.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Ciekawe jaka moja będzie ,ja strasznie boję się września bo oni to takie króliki doświadczalne będą.W sumie nawet mi się o uszy obiło ,że nasza szkoła nie jest przygotowana do przyjęcia 6 latków . Takie same obawy mam mój też idzie jako 6 latek a mało ich jest w jego grupie ( czterech) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.01.2014 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 women to absolutnie nie było do ciebie No własnie Ilona, ja szukam jak mogę ułatwic dzieciom wybór tego na przyszłość, nie wazne sa dla mnie piątki ze wszystkiego bo i tak w dorosłym życiu to nie ma znaczenia, oczywiscie jak ma sie pasek to i dobre gimnazjum, potem dobre liceu i studia, potem ekonomia i prezes banku ale wiem, ze to nie dla wszystkich, ja wiem, ze na wszystkim da sie zarobic a kochać swój zawód to najlepsze co nam sie moze przytrafić. wiem sama po sobie, że t co mam zawdzięczam cieżkiej pracy i chęci do zycia niż piątkom które miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.01.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 wiecie co...błam w sądzie... byłam w CH - poszłam do promodu - tam nigdy nic nie ten teges.. wyszłam z wielką reklamówką mąż mnie udusi - Reni wstaw mi materac do garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 14.01.2014 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 ........ja wiem, ze na wszystkim da sie zarobic a kochać swój zawód to najlepsze co nam sie moze przytrafić. wiem sama po sobie, że t co mam zawdzięczam cieżkiej pracy i chęci do zycia niż piątkom które miałam :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 14.01.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 wiecie co...błam w sądzie... byłam w CH - poszłam do promodu - tam nigdy nic nie ten teges.. wyszłam z wielką reklamówką mąż mnie udusi - Reni wstaw mi materac do garażu Byłam w promodzie ceny super ale rozmiaru mojego niet z tego co mi wpadło w oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts