Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wiem... ja u siebie nie zauważyłam :) (ale do 40 jeszcze trochę mam).

Zauważyłam że po dziecku - skóra nie taka jędrna. :). I teraz z roku na rok fatalniej to wyglada (a ja jak skończyłam 16 lat to zawsze po prosznicu smaruję całe ciało masłem do ciała :(). I jak pisałam... męskie ciało jest nadal idealne a kobiece ..... :(. Co z tego, ze w ubraniu jest super, bez fałdek itd :(.

W psychice... chyba nic. U mnie po urodzeniu So się dużo zminiło (tzn po około 7 misiącach jak stwierdziłam, ze hormony mi padły na mózg - jak to ładnie koleżanka nazywa, czyli przestałam mieć świra na punkcie So a bardziej zauważałam siebie. Zaczełam wtedy cholernie dbać o swoją psychikę - kino (sama, P. nie zawsze ma ochotę), ksiązki, czas dla siebie, hobby itd. Zdrowie psychiczne stało się dla mnie najwazniejsze. Wychodzę z założenia szczęśliwa matka to i szczęsliwe dziecko i mąż. Dlatego wszyscy w domu się cieszą jak o 21 idę na basen, jak w weekendy chodzę na festiwale filmów, czy jak każda chwilę niemal spędzam latem w ogrodzie dłubiąc :).

KA :wave:

A tak całkiem serio wydaje mi się, że nasze pokolenie będzie już normalniej żyło niż pokolenie naszych dziadków czy nawet rodziców. Wystarczy popatrzeć na Niemców na emeryturze - wydają zarobioną za życia kasę: wycieczki, wyjazdy, zakupy, a na zakupach wino o 12 w południe, restauracje, itp. U nas emeryci zamykają się w domu, ewentualnie zostają darmową opiekunka do dziecka.

na początku uczenie się bycia w stałym związku (wychowywanie męża przez żonę), to o czym pisała Mirela - facet ma swoje zdanie, ale ulega - bo albo uznaje ze nie warto się kłócic, albo do swiętego spokoju. Trochę czasu mija, pewne priorytety zmieniaja się z wiekiem, pewne rzeczy dalej przeszkadzają, ale jest ok. Ale przychodzi taki moment, że to co wczesniej było norma, jest już dzisiaj nieakceptowalne - i dochodzimy do tej "40" czy tez kryzysu wieku średnego - kiedy wiele rzeczy ulega przewartościowaniu.

no nie sposób się nie zgodzić:yes::yes::yes::yes:

mój w czerwcu 39 ale ciiiiii, nie cierpi jak mu przypominam ile ma lat