reni1980 16.01.2014 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 KA A tak całkiem serio wydaje mi się, że nasze pokolenie będzie już normalniej żyło niż pokolenie naszych dziadków czy nawet rodziców. Wystarczy popatrzeć na Niemców na emeryturze - wydają zarobioną za życia kasę: wycieczki, wyjazdy, zakupy, a na zakupach wino o 12 w południe, restauracje, itp. U nas emeryci zamykają się w domu, ewentualnie zostają darmową opiekunka do dziecka. no tak u nas emeryt to zazwyczaj nieefektowna kobieta i facet z dużym brzuchem, którym emerytura wystarcza na życie i opłaty, mieszkają najczęsciej w bloku i żyją z dnia na dzień, oczywiście nie wszyscy ale większość tak spotrzegam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.01.2014 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 nie potrafisz się doczekać czy wręcz przeciwnie? :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 16.01.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 no tak u nas emeryt to zazwyczaj nieefektowna kobieta i facet z dużym brzuchem, którym emerytura wystarcza na życie i opłaty, mieszkają najczęsciej w bloku i żyją z dnia na dzień, oczywiście nie wszyscy ale większość tak spotrzegam Oni jakby rezygnują z życia, zamiast z niego korzystać, kiedy mają na to w końcu czas. Ale wpływa na to kwestia finansowa. Mam nadzieję, że będziemy już innym pokoleniem emerytów (chociaż na emerytury nie mamy co liczyć ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 16.01.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 aż mu przyjdzie do głowy "romans"? nie czekam aż zmądrzeje hahahha:P jutro wraca to Wam napiszę czy coś mu kiełkuje "ku 40stce" p.s ale Wy starzy - albo to ja taka młoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.01.2014 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Oni jakby rezygnują z życia, zamiast z niego korzystać, kiedy mają na to w końcu czas. Ale wpływa na to kwestia finansowa. Mam nadzieję, że będziemy już innym pokoleniem emerytów (chociaż na emerytury nie mamy co liczyć ). tak u nas chodzi o kasę, emeryt jest często biedny ale nie zapominajmy , ze nasze emerytury mogą być jeszcze gorsze:( Ilonka jak ci jest samej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.01.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 A mi się wydaje, ze ludzie starsi czesto żyją koło siebie a nie z sobą. I w tym rzecz. Znam biednych, którzy się nadal kochają - chodza po górach, na zajęcia na uniwersytet 3 wieku itd.Ale jak się na siebie warczy przez 30-40 lat to potem tak starośc wygląda. Kasa nie da szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.01.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 JA znam emerytów, którzy WYGLĄDAJĄ na biednych, ale utrzymują Radio MAryja czy trzymają w skarpecie..... jezzzu daleko nie szukać, wróć - w tapczanie..... 80 tysięcy złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 16.01.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Mirela u moich było "warczenie" ale po prostu odpuścili i są szczęśliwi - szkoda, ze dopiero teraz tak naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.01.2014 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 A mi się wydaje, ze ludzie starsi czesto żyją koło siebie a nie z sobą. I w tym rzecz. Znam biednych, którzy się nadal kochają - chodza po górach, na zajęcia na uniwersytet 3 wieku itd. Ale jak się na siebie warczy przez 30-40 to potem tak starośc wygląda. Kasa nie da szczęścia. tez prawda:( czasami mam wrażenie, ze niektórzy wogóle się nie kochali lub nigdy nie powinni się pobrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.01.2014 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Może sobie coś wyjasnili, dogadali się. Ludzie ze sobą nie rozmawiają czesto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 16.01.2014 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 nie wierzę, że u każdego jest różowo to już bardziej, że u 80% jest chujowo i nie wierzę, że te 20% to na fm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 16.01.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 tak u nas chodzi o kasę, emeryt jest często biedny ale nie zapominajmy , ze nasze emerytury mogą być jeszcze gorsze:( Ilonka jak ci jest samej? Będą gorsze, ale ludzie są chyba tego świadomi i nie liczą na samą emeryturę? Wydaje mi się, że wielu wie, że coś tam trzeba odłożyć na starość, a emerytura to dodatek (na jedzenie i rachunki np.). Ok, nie narzekam. Nie jet źle, myślałam, że będzie gorzej. Nawet jakby trochę odpoczywam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.01.2014 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 JA znam emerytów, którzy WYGLĄDAJĄ na biednych, ale utrzymują Radio MAryja czy trzymają w skarpecie..... jezzzu daleko nie szukać, wróć - w tapczanie..... 80 tysięcy złotych. albo babcina która daje oszuście 50 tyś bo myśli, ze dla wnuka, no skąd ma, oszczędza jak może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.01.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 też się ztym zgadzam, nawet nie wiem czy to 80% nie za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.01.2014 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Będą gorsze, ale ludzie są chyba tego świadomi i nie liczą na samą emeryturę? dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.01.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 albo babcina która daje oszuście 50 tyś bo myśli, ze dla wnuka, no skąd ma, oszczędza jak może jeden oszczędza a inny jexdzi na starośc na wakacje - to kwestia priorytetów znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.01.2014 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 i nie wierzę, że te 20% to na fm nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.01.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 nie wierzę, że u każdego jest różowo to już bardziej, że u 80% jest chujowo i nie wierzę, że te 20% to na fm To jest własnie siła internetu - można się kreowac na kogo się chce . I za to go nie lubię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.01.2014 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 To jest własnie siła internetu - można się kreowac na kogo się chce . I za to go nie lubię . ale na dłuższą metę się nie da, tzn, tak jak my tu gadamy po kilka godzin, w końcu coś się palnie nie takiego jak być powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.01.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 w związku ?? To zależy na ile ktoś jest otwarty. Uważam, ze da się wszystko ukryć jak się chce. Moje wynurzenia mogą być np. w 100% zmyślone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts