Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

KA :wave:

A tak całkiem serio wydaje mi się, że nasze pokolenie będzie już normalniej żyło niż pokolenie naszych dziadków czy nawet rodziców. Wystarczy popatrzeć na Niemców na emeryturze - wydają zarobioną za życia kasę: wycieczki, wyjazdy, zakupy, a na zakupach wino o 12 w południe, restauracje, itp. U nas emeryci zamykają się w domu, ewentualnie zostają darmową opiekunka do dziecka.

no tak u nas emeryt to zazwyczaj nieefektowna kobieta i facet z dużym brzuchem, którym emerytura wystarcza na życie i opłaty, mieszkają najczęsciej w bloku i żyją z dnia na dzień, oczywiście nie wszyscy ale większość tak spotrzegam

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no tak u nas emeryt to zazwyczaj nieefektowna kobieta i facet z dużym brzuchem, którym emerytura wystarcza na życie i opłaty, mieszkają najczęsciej w bloku i żyją z dnia na dzień, oczywiście nie wszyscy ale większość tak spotrzegam

Oni jakby rezygnują z życia, zamiast z niego korzystać, kiedy mają na to w końcu czas.

Ale wpływa na to kwestia finansowa. Mam nadzieję, że będziemy już innym pokoleniem emerytów (chociaż na emerytury nie mamy co liczyć :no: :rotfl:).

Oni jakby rezygnują z życia, zamiast z niego korzystać, kiedy mają na to w końcu czas.

Ale wpływa na to kwestia finansowa. Mam nadzieję, że będziemy już innym pokoleniem emerytów (chociaż na emerytury nie mamy co liczyć :no: :rotfl:).

tak u nas chodzi o kasę, emeryt jest często biedny ale nie zapominajmy , ze nasze emerytury mogą być jeszcze gorsze:(

Ilonka jak ci jest samej?

A mi się wydaje, ze ludzie starsi czesto żyją koło siebie a nie z sobą. I w tym rzecz. Znam biednych, którzy się nadal kochają - chodza po górach, na zajęcia na uniwersytet 3 wieku itd.

Ale jak się na siebie warczy przez 30-40 lat to potem tak starośc wygląda. Kasa nie da szczęścia.

A mi się wydaje, ze ludzie starsi czesto żyją koło siebie a nie z sobą. I w tym rzecz. Znam biednych, którzy się nadal kochają - chodza po górach, na zajęcia na uniwersytet 3 wieku itd.

Ale jak się na siebie warczy przez 30-40 to potem tak starośc wygląda. Kasa nie da szczęścia.

tez prawda:(

czasami mam wrażenie, ze niektórzy wogóle się nie kochali lub nigdy nie powinni się pobrac

tak u nas chodzi o kasę, emeryt jest często biedny ale nie zapominajmy , ze nasze emerytury mogą być jeszcze gorsze:(

Ilonka jak ci jest samej?

Będą gorsze, ale ludzie są chyba tego świadomi i nie liczą na samą emeryturę? Wydaje mi się, że wielu wie, że coś tam trzeba odłożyć na starość, a emerytura to dodatek (na jedzenie i rachunki np.).

Ok, nie narzekam. Nie jet źle, myślałam, że będzie gorzej. Nawet jakby trochę odpoczywam :oops:.