Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przed trzeba, cokolwiek, żeby mieć energię.

A po to już koniecznie - organizm kobiety jest zdradliwy, najczęściej spala własne mięśnie zamiast tłuszczu, więc trzeba dostarczać paliwa, żeby się mięśnie budowały.

.

I właśnie dlatego suplementuje się BCAA :)

Ilona - niekoniecznie

jak ja jem 2 posiłki dziennie - a trening wypada akurat w połowie czasu pomiędzy planowanymi posiłkami? nie będę przecież na siłę jadł, skoro nie jestem głodny.....

adiqq, ja mówię głównie o babkach. U Was budowanie mięśni i spalanie tłuszczu idzie stosunkowo łatwiej. Nasz organizm jest przygotowany głównie na gromadzenie tłuszczu (w razie ciąży - odpowiadają za to hormony), więc spalamy własne mięśnie (nie są nam potrzebne).

Dodam tylko, że nigdy nie zwracałam uwagi na dietę, a ćwiczę sporo. Jakby ktoś posłuchał ile, to powinien się chwycić za głowę, że nie wyglądam jak sportsmenka. Ostatnio znajomy - zapaleniec (ma pięknie wyrzeźbione ciało) zwrócił uwagę na moją dietę. Gdybym tego pilnowała (jego zdaniem) mogłabym ćwiczyć połowę mniej i mieć lepsze efekty. Ale ja ćwiczę dla przyjemności głównie, więc trochę mi to wisi jak wyglądam/nie wyglądam.

Edytowane przez Ilona Agata

Wracając do porannych wpisów, poprosiłam moje dzieci, żeby mnie opisały. Syn (lat 7,5) stwierdził, że zadanie jest bez sensu, bo przecież każdy widzi jaka jestem ;), córa natomiast (lat 4,5) powiedziała, że mam piękne włosy i ładną kurtkę :D To się o sobie dowiedziałam...

:lol2::lol2::lol2: