Mmelisa 18.01.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 dobra rozpiska Ann... ja jeszcze bym dodala masc na ukaszenia... czy to komar czy cos innego... wtedy i nie swedzi i nie boli dziecko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.01.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 ale chyba sterimar uzywacie?! ilonka - w takim razie przy najblizszej okazji masz tu liste: - altacet junior na drobne stluczenia - nuforen forte (bo mniejsza dawke sie podaje) - masc majerankowa (edit: przepraszam, to juz masz - euphorbium spray (homeopatyczny) przy wiekszych katarkach...bo przy zielonym katarze - dicortineff lub biocadyna w kropelkach (ale to na recepte) przy zdrowym dziecku w zupelnosci taki zestaw wystarczy Ann, maść na stłuczenia? On zacznie chodzić za pół roku . Najwcześniej . Dicortineff znam - ble, a fuj. Często sama miałam to aplikowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.01.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Ann, maść na stłuczenia? On zacznie chodzić za pół roku . Najwcześniej . Dicortineff znam - ble, a fuj. Często sama miałam to aplikowane . Ilonka, ale bedzie raczkowal/raczkuje wiec tez sie przydaje.. uderzy sie itp... warto jednak taka masc posiadac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.01.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Ilona, dziewczyny dobrze ci radzą nie znasz dnia ani godziny i Adiqq tez dobrze radzi w koncu tata z doswiadczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 18.01.2014 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Ilonka, ale bedzie raczkowal/raczkuje wiec tez sie przydaje.. uderzy sie itp... warto jednak taka masc posiadac dokladnie jak zacznie raczkowac, potem wstawac, chodzic...to bardzo urazowe umiejetnosci zamiast komarka mamy cos na e...nie pamietam...mlodego jak komar ugryzie to robi mu sie strasznie wielki i twardy babel ktory dlugo nie chce zejsc... ew fenistil w kroplach o chorobach to tu jeszcze chyba nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.01.2014 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Na przeziębienie najlepiej: herbata z lipy + maliny ze sloiczka lub mrozone,inalacja gorąca woda do garnka +sól (lepiej działa bo jest ciepłą inhalacją a z inhalatora bardziej sę nadaje dla astmatyków bądz przy chorobach płuc oskrzeli;) kupa kasy zostaje Ja lubię takie domowe sposoby . Ale to działa super przy zdrowych dzieciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.01.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 dokladnie jak zacznie raczkowac, potem wstawac, chodzic...to bardzo urazowe umiejetnosci zamiast komarka mamy cos na e...nie pamietam...mlodego jak komar ugryzie to robi mu sie strasznie wielki i twardy babel ktory dlugo nie chce zejsc... ew fenistil w kroplach o chorobach to tu jeszcze chyba nie bylo Na komary nic nie mamy, bo miał latem kilka miesięcy, a wtedy się nie podaje (chociaż lekarz twierdził, że można). U nas super sprawdziła się lawenda w plastrach. Jeden plasterek na łóżeczko, jeden na wózek i zero komarów w pobliżu. Kiedyś pani na spacerze okrzyczała męża, że chodzi po lesie, a tam tyyyle komarów. Ja bym na jego miejscu zapytała: "To mam iść do miasta, wzdłuż autostrady czy do centrum handlowego po świeże powietrze?" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.01.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 dokladnie jak zacznie raczkowac, potem wstawac, chodzic...to bardzo urazowe umiejetnosci zamiast komarka mamy cos na e...nie pamietam...mlodego jak komar ugryzie to robi mu sie strasznie wielki i twardy babel ktory dlugo nie chce zejsc... ew fenistil w kroplach o chorobach to tu jeszcze chyba nie bylo Raczkuje jak szalony. Wstaje tylko na mnie. Chodzić będzie późno. No i nie siedzi, a już dziesiąty miesiąc leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.01.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 ja na owady i komary mam Dapis http://www.nowafarmacja.pl/img/product_media/kamsoft_photo_6955.jpgi jeszcze jakis ale nie pamietam nazwy...ten bynajmniej super dziala u corki... ona to ma okropne rany uczuleniowe..on skutecznie je goi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 18.01.2014 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 ja na owady i komary mam Dapis http://www.nowafarmacja.pl/img/product_media/kamsoft_photo_6955.jpg i jeszcze jakis ale nie pamietam nazwy... ten bynajmniej super dziala u corki... ona to ma okropne rany uczuleniowe..on skutecznie je goi. zapisane do sprawdzenia juz niebawem (bo przeciez WIOSNA IDZIE!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 18.01.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 dobra...kawa wypita (juz calkiem zimna)...przenosze sie wiec na kanape potem zastanowie sie co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.01.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Ja właśnie czytam, że tylko dzieci opóźnione nie siedzą jak mają 9 miesięcy . Jeeezu, po co matki to sobie robią? Jedna nawet dobiła załamaną matkę: "Mój jak miał 9 już chodził, więc twoje jest opóźnione, co wynika z błędów rodziców". . Dobra, nie wiem, po co to czytam, miałam tego nigdy, przenigdy nie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.01.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Ilona moja mlodsza tez pozno (w prownaniu z pierwsza corka) zaczela siadac.. ale jak juz usiadla to i podnoszenie sie w lozeczku sprawnie jej poszlo, stanie bez trzymanki a po krotkim czasie chodzenie nie warto czytac pierdol typu jak tamta matka z Twojego cytatu..jakbym taka dorwala to bym jej oczy osobiscie wydrapala za te teksty! pewnie jej dziecko to juz samo siedzialo jak mialo 3 miesiace..no bo dzieci w tych czasach tak szyyybko dojrzewaja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 18.01.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Ilonka opózniona to jest ta mamuśka ,która to pisze:yes: Edytowane 18 Stycznia 2014 przez london23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.01.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Ilona moja mlodsza tez pozno (w prownaniu z pierwsza corka) zaczela siadac.. ale jak juz usiadla to i podnoszenie sie w lozeczku sprawnie jej poszlo, stanie bez trzymanki a po krotkim czasie chodzenie nie warto czytac pierdol typu jak tamta matka z Twojego cytatu..jakbym taka dorwala to bym jej oczy osobiscie wydrapala za te teksty! pewnie jej dziecko to juz samo siedzialo jak mialo 3 miesiace..no bo dzieci w tych czasach tak szyyybko dojrzewaja;) Wiesz co Mmelisa, ja się nie martwię, bo poza tym wszystko ok - ładnie podnosił głowę zawsze, pełzał, teraz raczkuje, podnosi się na kolanach do góry, czasami klapnie na pupę z tej pozycji, ale jest tak niecierpliwy, że od razu z powrotem do raczkowania i rusza przed siebie, bo coś zobaczył. Pokonuje tory przeszkód w całym domu, a że nie siada? Poczekamy. No i brat mnie uspokaja, że jego dwójka najpierw zaczęła wstawać, dopiero potem siadać - po 10. miesiącu. Mama mówi, że my mieliśmy tak samo, a chodzić zaczęliśmy późno. Każde dziecko jest inne. Natomiast jak czytam: "Jestem rehabilitantem, każde dziecko musi siadać do szóstego miesiąca" albo: "Wszystkie dzieci siedzą w siódmym miesiącu" - no co za durnie to wypisują? Taaa, wszystkie chodzą przed skończeniem roku, mówią płynnie i całymi zdaniami jak mają półtora, a w wieku sześciu lat cała Polska czyta Sienkiewicza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.01.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Ilonka opózniona to jes ta mamuśka ,która to pisze:yes: Mi sie wydaje, ze ta mamuska to bedzie krzywdzic swoje dziecko... w sensie... we wszystkim bedzie naj... najszybszy, najbystrzejszy... nie lubie takiego wychowywania... moim skromnym zdaniem jest to, ze na wszystko przyjdzie czas... tyle w temacie bo to temat rzeka 9miesiecy chodzi... taaa teraz juz 12latki w PL w ciaze zachodza z kolegami 13letnimi ot taka przykladowa szybkosc wychowywania dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.01.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Ilonka opózniona to jest ta mamuśka ,która to pisze:yes: Straszna baba . Nawet dziecka na oczy nie widziała! Biedna ta mamusia, co zadała pytanie. Pewnie od razu pognała do pediatry, neurologa i rehabilitanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.01.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Ilonka racja w tym co wyzej napisalas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.01.2014 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 6kg to nie dobrze, niedowaga, anemia 14kg to juz pulpet tez nie dobrze do lekarza, na cwiczenia, terapie!!! :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 18.01.2014 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Mojej siostry mała ma 15miesięcy i dopiero zaczyna chodzic,siadała też pózno:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts