Romko107 09.03.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Cześć, Przygotowuję się do położenia tynku na kostce z lat 70. Dom jest już po termomodernizacji - ocieplony wełną mineralną, czeka nas położenie tynku. W związku z tym mam zagwozdkę - wybór kolorystyki wzoru na elewacji. Zdecydowaliśmy, że idziemy w szarą kolorystykę. Z pośród kilkunastu projektów, które przygotowałem wybrałem dwa. Pozostała ostateczna decyzja - i tutaj prośba do was. Który wg was projekt jest ładniejszy, który wybrać? . Poniżej wizualizacje jakie przygotowałem. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 09.03.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Cześć, Pozostała ostateczna decyzja - i tutaj prośba do was. Który wg was projekt jest ładniejszy, który wybrać? . Poniżej wizualizacje jakie przygotowałem. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam:p ostatni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro672 10.03.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Popieram ! Ostatni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 10.03.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Również myślę, że ostatni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.markowski 10.03.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Zdecydowanie pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 10.03.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 No to zaczęły się wątpliwości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romko107 10.03.2011 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 (edytowane) No to zaczęły się wątpliwości.... U mnie goszczą już od końca zeszłego roku, dlatego wolę zapytać szersze grono. W sumie to pomysłów było ponad 20 + wariacje kolorystyczne. Może jeszcze ktoś dołączy się i podzieli swoja opinią? Proszę Edytowane 13 Marca 2011 przez Romko107 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 16.03.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Mi zdecydowanie podoba się ta druga wersja. Odcięcie ciemnym kolorem popielatym skraca optycznie budynek. W tej wersji wydaje mi się on dostojniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron123 16.03.2011 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 a coś takiego? http://www.ekodom2000.com.pl/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=190&gid=7 co myślcie? Romko107 czy planujesz uzyskanie efektu boni (pasów pomiędzy oknami) poprzez różne kolory tynków w jednej płaszczyźnie (wąski pasek szary, szeroki popielaty itd) ? Czy chcesz przyklejać prawdziwe bonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romko107 17.03.2011 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 a coś takiego? http://www.ekodom2000.com.pl/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=190&gid=7 co myślcie? Romko107 czy planujesz uzyskanie efektu boni (pasów pomiędzy oknami) poprzez różne kolory tynków w jednej płaszczyźnie (wąski pasek szary, szeroki popielaty itd) ? Czy chcesz przyklejać prawdziwe bonie? Podobne kolory chcę zastosować u siebie. Chciałbym zrobić prawdziwe boniowanie, jednak mam już położoną wełnę i raczej nie ma sensu teraz wycinać pasów - spowodowałoby to osłabienie konstrukcji. Muszę pozostać przy udawanym boniowaniu - czyli zastosować różne kolory tynków. Zdaję sobie sprawę, że prawdzie boniowanie miałoby lepszy efekt, no ale cóż zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 17.03.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 ostatni jest najbardziej elegancki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts