Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek bez nazwy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/finio/d.jpg?m=1316985055

http://parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/finio/c.jpg?m=1316985029

Zdjęcia podusi , które kupiłam w primarku za chyba 2 euro:) Filcowe.. jakieś przeznaczenie im znajdę:D

A jeszcze jednym zdjęciem po prostu muszę się z Wami podzielić:D:D

http://parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/finio/b.jpg?m=1316984918

Ja wiem.. pies w łóżku... Uczyliśmy się do kursu z ACLS-advanced cardiac life support:D:D

Proszę nie zwracać uwagi na paskudne tapety, obrzydliwe zasłony itd.. Nienawidzę tego domu z całego serca i nie zamierzam ani centa w niego inwestować! W styczniu przeprowadzka:):):)

Sister właściciele psów dzielą się na takich, którzy śpią ze swoimi psami i takich, którzy o tym nie mówią. :D Nasz młody też dość długo sypiał z nami, ale ponieważ za bardzo się rozpychał (pies na 2/3 łóżka, a my na reszcie) to dostał eksmisję. :D

Podusie superowe!

Nemis, nasz z nami nie spi:) Jak sie kladziemy, to on zwiewa na swoje wyrko. Za to w dzien, jako ze my siedzimy duzo na wyrze, on siedzi z nami.. Czasem jest tak, ze my oboje na podlodze siedzimy, a pies jak krolewicz na wyrku:)

Troche teraz musimy przystopowac jego wskakiwanie, ze wzgledu na dzidzie:)

Mam dyzur. Trzymajcie kciuki, zeby byl spokojny...

• 2 weeks później...

Kochana moja.. przeprowadzka, to będzie w styczniu, ale do nowego domu w Irlandii.

Na obecny nie mogę patrzeć;/

Brzusio jeszcze nie rośnie. Jutro zaczyna się 15 tydzień:) Waga też nei rośnie, ufff..

Ale myślę, że już baaardzo niedługo się zacznie:D

Ogólnie czuję się całkiem całkiem. Mdłości prawie całkiem minęły, zmęczenie jest do opanowania..

Było by rewelacyjnie, gdybyśmy mogli być teraz razem i to mnie boli. Ale nic tam, trzeba wszak twardym być a nie 'miętkim', co?:)

Radek kładzie kanalizację.

Musi uszczelnić taras, bo przecieka do salonu. Następnie będzie kładł elektrykę. (Czemu się mówi kłaść elektrykę? A może się nie mówi?)

Ogólnie jest baardzo zajęty, bo nie dość że zajmuje się naszym domem, to pomagał też rodzicom, którzy robią spory remont w domu. Tzn. sam nie robił, ale jeździł po różne rzeczy, bo auto teściów było zepsute.

Jak teściowie skończą malować, to wstawię fotki kolorku zwanego szary platynowy(chyba dekorala) . Ciekawa jestem jak wyjdzie:)

Anagat, moje wielkie gratulacje! Strasznie się cieszę i życzę samych spokojnych dyżurów aż do urlopu :)

I powiem Ci po cichu, że kwietniowe dzieciaki to są fajne - moje Trzecia jest z 16 kwietnia (miała być z 10), udana jakich mało. Dzisiaj na zajęciach z tańca ludowego trener poryta:

- Kto wie jakie są kroki w krakowiaku?

Zgłasza się Trzecia, najmłodsza członkini w historii tego zespołu - obecnie 3,5 roku - a tańczy od roku niemal.

- No to pokaż Misia.

I Misia pokazuje. Prawidłowo!

A matka pęka z dumy na milion kawałków.

No, takie są kwietniaki :)

Waderko, dziękuję kochana:) Śliczne zdjęcie masz:)

Kwietniowe baranki Ty już masz, a ja będę miała:D Ja mam datę na 9/10 kwietnia.. Ojoj.. nie chcę 16.. chce 8:D W niedzielę Wielkanocną:D

I absolutnie się nie dziwię, że pękałaś z dumy.. Ja też bym pękała.. A mój mąż by pękł;) Jeeenny.. nawiasem mówiąc, słowo pękać strasznie trudne jakieś, co>?

Radek zmienił zdanie i teraz myśli , że to dziewczynka. Jak dzwoni, to pyta się , jak się czuje ZOSIA:D(imię dla dziewczynki):D

hehe dziękuję E&co.

A te śliwki to na pewno luzem??

Bo ja jestem stałą bywalczynią lidla i no głowę bym se dała uciąć, że śliwek nie widziałam:(

Nic tam.. jeszcze 4.5 tyg. i lecę do Polski.. a tam moja mama ma zamówienie, na wszelkie możliwe dania. Wrócę zaokrąglona o 20 kg jak nic:D

Zamówiłam: pierogi z mięsem, leczo, bigos, nóżki w galarecie, tort wiśniowy, babkę gotowaną, knedle ze śliwkami:D:D, mamine kotlety, mamine gołąbki, mamine klopsy, babciny rosół, sernik na ciepło, sałatkę z gyrosa... a reszty nie pamiętam:(

Jak Wam przyjdzie do głowy coś pysznego, piszcie..to też zamówię:D

Anagatku a jak tam postęp prac budowlanych? Chwalił się Radek co tam działa???

Może fotki jakieś by były?

No a tak w ogóle to wróciłam, jestem i póki co nigdzie się nie ruszam. A mam jeszcze 1,5 tygodnia urlopu, więc mam nadzieję, że u nas coś drgnie. :)

Nemiś , JESTEŚ:):):)

Co do prac, to na razie się dzieje, tylko efektów nie widać.. sporo kucia, rury, jakieś słupy na płot.. Radzik działa, ale faza budowy bardzo niewdzięczna.

Ja marnie ostatnio sypiam, więc ciągle zmęczona łażę;/ A to dopiero 16 tydzień i brzucha nie ma.. Co będzie potem???????

:) Nemiś , nie przepadłam, tylko no nie mam co pisać.. Sprawy w robocie nie wyglądają różowo.. Ale nic. Nabieram sił do walki:D

Radek zamierza zamontować stelaż pod wc.. Więc jestem na etapie czytania o stelażach. Potrzebujemy wąskiego -40 cm.

I chyba kupimy z koła. Nie wiem sama.. Ludzie polecają geberit, ale wydać 600 zł a 350, to spora różnica, a ja jakoś nie wierzę, że te drugie są faktycznie lepsze.

Kibelek będzie chyba z serii cersanit nano. Ta seria do malutkich łazienek. Jest płytki (tylko 40 cm) i krągły, plus ma wolnoopadającą deskę.

http://cersanit-nano.com.pl/cache/thumbs/a711353d478244cdaaaf7224008e0c14.jpg

No wreszcie objawienie. :hug:

My mamy stelaż KOŁA. W poprzednim mieszkaniu też był. Tam przez 5 lat nic się nie działo, i tu póki co też nic się nie dzieje, więc chyba nie jest tak źle. Muszę zerknąć na fakturkę bo nie pamiętam ile za nasz płaciliśmy, ale deweloper załatwił chyba 40% zniżki od cen katalogowych i 7% VATu więc jakoś nie dużo nam wyszło. W sumie wszystko w łazience mamy KOŁA (wannę, umywalkę, przycisk, miskę, stelaż i deskę wolnoopadającą też).

A co do kibelka - nie wolałabyś takiego wiszącego? Do mnie jakoś te stojące nie chcą przemawiać.