Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek bez nazwy

Recommended Posts

Kochana, to jest wiszący.. Wejdź sobie na stronkę cersanit nano.. Toć do kompaktu chyba nie trzeba stelaża? Podoba mi się jeszcze jeden, ale nieznanej firmy i klapa ciężka z zawiasami metalowymi. A mojej mamie takowe się rozwaliły po miesiącu. I wtedy będę miała problem. A tak to bez problemu wymienię deskę jakby co:)

No i bardzo mnie cieszy Twoja informacja.

A pamiętasz może na co zwracałaś uwagę przy wyborze przycisku(nie chodzi mi o wygląd). ? Masz dwa przyciski? Różna ilość wody leci?

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochana, to jest wiszący.. Wejdź sobie na stronkę cersanit nano.. Toć do kompaktu chyba nie trzeba stelaża?

Upsss... No piękna wtopa. Nie wiem czemu mi się wydawało, że to stojący...

Podoba mi się jeszcze jeden, ale nieznanej firmy i klapa ciężka z zawiasami metalowymi. A mojej mamie takowe się rozwaliły po miesiącu. I wtedy będę miała problem. A tak to bez problemu wymienię deskę jakby co:)

A ja nie wiem jakie mam zawiasy. Nie przyszło mi do głowy, żeby sprawdzić, ale poszukam tej fakturki to Ci napiszę. Dziś mi się nie chce. :)

A pamiętasz może na co zwracałaś uwagę przy wyborze przycisku(nie chodzi mi o wygląd). ? Masz dwa przyciski? Różna ilość wody leci?

Mam ten: http://www.kolo.com.pl/produkt/plytka_chromowana_-_wzor_lezka-_kolo_simple/27470

2 przyciski - jeden leje mniej wody, drugi więcej i w sumie byłby nawet ok, ale naszym fachmanom udało się go trochę porysować przy montażu. Pewnie kiedyś będzie go trzeba wymienić.

Nemi, on wygląda jak stojący na tym zdjęciu:) Więc nie jest trudno się pomylić.

Dzięki za informacje. Obejrzę sobie przyciski:)

A masz klapę wolnoopadającą? Jak tak to one chyba nie mają metalowych..

Obejrzałam.. pasował by mi ten przycisk, bo krągły:)

Ale może jeszcze coś tańszego wypatrzę:D

Sknera ze mnie:D

Cenami ze stron producenta nie ma się co sugerować - zwykle, zwłaszcza przy zakupach całościowych można wynegocjować spore zniżki, więc się nie przejmuj.

A przypomniało mi się - deska była 2 razy reklamowana, bo nie dało się jej prosto zamontować. Dopiero za trzecim podejściem prawie się udało. Piszę prawie, bo różnica jest nadal, ale już nie mieliśmy siły dalej się tym zajmować.

Witam się serdecznie :) Wiadomo, ze przywloklam się od nemi :) Na wstępie chciałabym baaaardzo serdecznie pogratulować bobasa!!!!

A teraz dorzucę coś od siebie odnoście stelaża - może taki zestaw by Cię zainteresował np. http://megalazienki.pl/stelaz-podtynkowy/grohe-spluczka-podtynkowa-5w1-arena-cosmopolitan,19058s. Cały zestaw w sumie kosztuje tyle co stelaż z Geberitu. Ja kupiłam stelaż Tece http://megalazienki.pl/stelaz-podtynkowy/tece-stelaz-podtynkowy-do-wc-zabudowa-lekka,20349s. Mają też sporo przycisków, a że chciałabyś okrągły to moze by Ci się podobał http://megalazienki.pl/przycisk-splukujacy/tece-przycisk-splukujacy-tworzywo,20012s,1524d ;) Z tym, ze oba podane przeze mnie mają 50 cm

Pozdrawiam

Edytowane przez alana

Witaj Alana:)

Niestety u mnie tylko 40 cm.. Nawet 45 nie może być. Oglądałam już i grohe, i geberit .. no i w cenie porównywalnej do ceny koła absolutnie nic nie ma.

Nemiś a co do przycisku:D Cena fajna, ale on jest biały.. a u mnie biały to ni jak do niczego nie będzie pasował.

Musi być chrom mat, a tu już cena się winduje w górę.. Ale spoko.. coś wybiorę:) Jak tylko zamówię, to dam znać, co wybraliśmy.

U mnie łazienka ma być w dwu kolorach.. Woodentic (cały dół mam mieć w beige, ale tu chyba ochra pójdzie) plus gres polerowany beżowy (taki żółtawy odbijający światło). Trochę ma wyjść kolorystyka jak prawdziwek:D

Na ścianie po lewej pod rząd umywalka/kibelek/prysznic na całą szerokość ściany.. Ściana po prawej pomalowana, a na niej mała galeryjka z naszymi widoczkami ulubionymi:) Postaram się Wam wkleić moją inspirację , co do układu.. ma być baardzo podobnie. Tylko kolorystyka całkowicie różna..

Na ścianie po lewej pod rząd umywalka/kibelek/prysznic na całą szerokość ściany.. Ściana po prawej pomalowana, a na niej mała galeryjka z naszymi widoczkami ulubionymi:) Postaram się Wam wkleić moją inspirację , co do układu.. ma być baardzo podobnie. Tylko kolorystyka całkowicie różna..

No to wkleeeeeeeeeeeeejaj! To sobie popatrzymy. :rotfl: Skoro nam się zrobił taki miły forumowy wieczór... :D

Czekajcie własnie w historii skype z maja znalazłam linka do mojej galerii.. No upośledzenie, bo jak to inaczej nazwać??

Ufff.. wreszcie..

http://parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/aaaa.jpg?m=1320014938

Zdjęcie kogoś z forum, żeby nie było.. Właśnie podobnie chciałabym rozwiązać sprawę. Żeby nie było 4 osobnych rzeczy, tylko jedna całość.

Edytowane przez anagat

Ufff.. dzięku bogu ,że tylko budyń.. Jakbyś powiedziała.. pyszne mięsko, leczo, bigos, albo coś w tym stylu, to morduję, albo bilet kupuję i przylatuję jeść:D

Na słodkie nie mam chęci, ale na słone mięsne..?? Masakra:D

Acha.. ta ściana drewniana ma być z woodenica, ale obudowa umywalki też. Za to drzwiczki (najlepiej szuflady) chcę też taki ciepły beżowy poler, a to wszystko co jest szare.. ma być w polerku. Mam nadzieję,że nie zagmatwałam.

Nemi Ty masz gazową kuchenkę?

Bo ja nie wiem co robię nie tak, ale nie umiem za cholerę ugotować budyniu na kuchence elektrycznej??? Nie da się czy co??

Dno mi się przypala na 3 cm pomimo ciągłego mieszania.

Może to wina garnka?

Edytowane przez anagat

Kochana inspiracja naprawdę super! Zapiszę ją sobie na zaś. Kto wie, kiedy mi się przyda. :)

Co tam dalej jest? Albo inaczej, co będzie u Was? Wanna, prysznic? Ja bym chyba zrezygnowała z tej wnęki nad bidetem, bo mi się takie źle kojarzą (kurzołapki w sensie, a mam takiego jednego u siebie), ale cała koncepcja bardzo mi się podoba.

Ufff.. dzięku bogu ,że tylko budyń.. Jakbyś powiedziała.. pyszne mięsko, leczo, bigos, albo coś w tym stylu, to morduję, albo bilet kupuję i przylatuję jeść:D

Na słodkie nie mam chęci, ale na słone mięsne..?? Masakra:D

To podobno facecik masz ochotę jak na mięsko. Ciekawe ile w tym prawdy. Mnie coś dzisiaj na budyń wzięło. Nosi mnie w sumie od wczoraj, ale wczoraj okazało się, że w mojej kuchni nie ma mleka, a obawiam się, że budyń bez mleka mógłby nie wyjść. Co prawda myślałam przez chwilkę, czy by nie podjechać na stację benzynową po to mleko, ale później uznałam, że następny krok to już tylko szpital psychiatryczny, więc wytrzymałam do dziś. I przed chwilką mi się przypomniało. :D

I gulasz bym jeszcze zjadła. O tak - gulasz też...

anagat a co to za gres będziesz miała w tej łazience? Zaintrygowało mnie sformułowanie "taki żółtawy odbijający światło"

Zaraz zalinkuję z alledrogo..

Nemi.. ja chcę tę półkę.. nad nią ma być lustro (wiem wiem.. trudno mąż się będzie przeglądał). Ale wszystkie myki żeby powszerzyć optycznię tę klitkę(bez okna w dodatku) są dobre. Mam duużo pięknych muszli , więc w jakimś szkle postwię. Będą pasiły do koncepcji.

A może Ty sister w ciąży jesteś??? Zachcianki miewasz??

A to link do aukcji.. to akurat Nowa Gala, ale coś tańszego znajdę.

http://allegro.pl/nowa-gala-gres-concept-60x60-polerowany-i1906769226.html

Edytowane przez anagat

Aaaa przez ten urlop mi się jakoś tak poprzestawiało. Normalnie jem jak wracam z pracy. Rano nie mam czasu bo wolę spać, a w pracy nie mam czasu, bo jestem zawalona robotą. A teraz to śniadanko, obiadek, kolacyjka... I to takie rzeczy jakich zwykle nie gotuję bo nie mam czasu. Jeszcze z 2 takie tygodnie i będzie mnie łatwiej przeskoczyć niż obejść.

Kochana a co do półeczki - nie wiem czy to samo mamy na myśli - chodziło mi o tę wnękę gdzie ręcznik siedzi, bezpośrednio nad bidetem. Bo ta przy lustrze to jak najbardziej tak!