Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek bez nazwy

Recommended Posts

Ha! czyli jednak pomysł niegłupi:)

Na czarno NIE, bo mówię NIE wszystkiemu na czym bardziej widać kurz..

Pisałam przecie, że ślepa jestem i brudu nie widzę? A na czarnym mi nagle wzrok się poprawia:D:D

Już bym chciała kwiecien i Ignasia i lipiec i jazdę do Polski:) I malowanie sekretarzyku:D

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Kochana:) Cieszę sie ,że się pojawiłaś:) Dzięki za info! No i też oczywiście z mleczną szybą.. Chyba taka jest na zdjęciu? Chociaż przez nią jednak trochę przebija.. to zdjęcie z allegro..

W LM wychodzą drożej z ościeżnicami..

Edytowane przez anagat

bierzcie i się nie zastanawiajcie ;) i spokojnie całe przeszklone nadają się do łazienki ;)

EDIT: ale już współczuję malowania :D

posiedziałabym u Ciebie, ale strasznie męczy mnie suchy kaszel, momentami powietrza nabrać nie mogę tak mnie dusi :(

Buziaki

Edytowane przez alana

Drzwi są OK. Proste.

Sama planuję kupić drewniane i pomalować.

Jedyne co mi w nich by przeszkadzało, to miejsce na kurz. Mam podobne obecnie i mnie trafia!

I dlatego nowe będą miały pionową szybkę :)

A, i jeszcze jedno.

Zastanowiłabym się, czy ościeżnice stałe, czy lepsze regulowane.

Hejka!:bye: Podpisuję się pod tym, co napisały dziewczyny - przez mleczne nic nie wiedać, śmiało możesz montować w łazience. Mam bardzo podobne (tylko z 4 dużymi przeszkleniami), własnoręcznie malowane we wszystkich pomieszczeniach, w tym w łazience i WC.

Jedyny mankament, na który nie zwróciłam uwagi przed zakupem, to fakt, że jeśli masz dwie sypialnie blisko siebie, to światło z jednej może przeszkadzać w drugiej.:bash:

Cenowo dość podobnie.

A jak się miewa Mieszkaniec Brzuszka i Jego Mama??:) Dalej tyle dyżurujesz??:eek:

Dziś już mniej kaszląco więc dodam coś od siebie. Ościeżnice tylko regulowane, dużo ładniej to wygląda. Ja mam proste bo innych się nie dało zamontować i choć nie wygląda to tak źle jak myślałam to i tak z opaskami byłoby ładniej :) Ościeżnice stałe mają zazwyczaj jeden wymiar (u mnie 10 cm) i jeśli macie rózne grubości ścian to pomyślcie nad regulowanymi ;)

Sister, nocny marek jesteś:D:D Wczoraj się wyspała a dziś szaleje:D

Grałam w Simsy. :sick: Do czwartej. :sick: To jest chyba choroba...

No widzę, że wszystkie dziewczynki potwierdzają to samo jeśli chodzi o ościeżnice - to tych stałych kupuje się niby opaski, ćwierćwałki itp, ale i tak wydaje mi się, że wyglądają gorzej niż regulowane.

Sama, może nie dosłownie ;) - trochę ja, trochę mąż, trochę teść :).

My bejcowaliśmy je na teak - zdaje się, że dwie warstwy, na to lakier. Co do schnięcia - wszystko zależy od temperatury - latem na dworze dawaliśmy chyba radę położyć dwie warstwy jednego dnia (rano i wieczorem). Dopytam jeszcze męża o szczegóły.

Oczywiście każdą warstwę trzeba troszeczkę przeszlifować papierem ściernym przed nałożeniem kolejnej.

No i dopytaj o te oscieżnice, bo my mamy te nieregulowane i trzeba było się pobawić w opaski, co było dość upierdliwe, a zwłaszcza czasochłonne :bash:

Dobrze, że już mniej dyżurujesz, wierzę, że gdybyś miała wybór zrezygnowałabyś z dyżurów w ogóle. Trzymam kciuki, żeby "nowa ekipa" była bardziej wyrozumiała i dała Ci więcej luzu:yes:. Moje dziewczę w brzuchu niemiosiernie rozpychało się rękami i nogami, pod koniec wielokrotnie przyprawiając mnie o łzy;) - życzę przyjemniejszych w doznaniach fikołków.

P.S. własnie zakuwam anglik do jutrzejszego egzamu do specki :bash: - język nieużywany jest jak mięsień...zanika...:(:sick::spam:

Haha możesz zadzwonić na skype i angielski medyczny poćwiczymy:D Wiem z doświadczenia, że lekrza w Polsce nie rozumieją ani słowa jak się nagle znajdą tu w szpitalach:D

Tyle jest skrótów i wyrażeń ..

A co do drzwi , u mnie mają być białe. Bedzie zabawy z tym na pewno..

Wątpię,żeby nowa ekipa była bardziej wyrozumiała, ale teraz mam już kontrakt i jak się wkurzę , i stwierdzę ,ze nie dam rady tak dalej, to pójdę na zwolnienie..

Chętnie pracowała bym do końca, ale w NORMALNYM wymiarze godzin..Oni nie chcą iść na żadne ustępstwa, to ja też mam ich gdzieś! Teraz za tydzień mam dyżur w sobotę, więc na pewno sporo ortopedii będzie, a co za tym idzie, zdjęc RTG.. Nic tam, ja na salę nie wejdę. Niech se boss siedzi;/

Powodzenia na egzaminie. W styczniu masz?

Dzięki za propozycję ze skypem, ale tylko bym się dobiła swoją niewiedzą (bardziej niż już jestem):bash:

A egzam mam dziś...:sick:

A speckowy marzec/kwiecień - czyli na to mam jeszcze chwilę czasu;)

Urazowy dyżur to zwykle masakra, więc współczuję Ci serdecznie. Wracaj do kraju, to też na różnych ludzi sie trafia, ale zwykle cieżarna lekarka jednak jest lepiej traktowana niż w Ire...

Pozdrowionka, idę się ogarnąć ;)

• 2 weeks później...

http://img215.imageshack.us/img215/876/30684z7mj10a4rz.gif

Wesołych świąt! Bez zmartwień,

Z barszczem, z grzybami, z karpiem,

Z gościem, co niesie szczęście!

Czeka nań przecież miejsce.

Wesołych świąt! A w święta,

Niech się snuje kolęda.

I gałązki świerkowe

Niech Wam pachną na zdrowie.

Wesołych świąt! A z Gwiazdką! -

Pod świeczek łuną jasną

Życzcie sobie jak najwięcej

Zwykłego, ludzkiego szczęścia.

Wesołych, spokojnych i radosnych Świąt dla Ciebie Sister, Radka i Ignasia - życzą nemi i Tomek. :hug: