Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek bez nazwy

Recommended Posts

Z tą pakownością to fakt. W takiej szafce właśnie szukałam dziś torebki z pieprzem - znalazłam makaron, którego data ważności skończyła się w marcu... Kiepsko... :bash:

haha.. jak to dobrze, że ja prawie nie patrzę na daty ważności:D:D Jak nie wychodzi z kartonika i da sie przełknąć.. znaczy że jest ok:D:D

Miałam ochotę na lody z wiśniami( produkty z wiśniami są mało popularne w Ire).. kupiłam więc lody.. i... wygrzebałam wiśnie i zjadłam same waniliowe lody, bo te wiśnie smakowały jak cukier , nei jak wiśnie..grrr

Coś mi się zdaje ,Nemi, że u mnie tylko Ty i ja:D Ale co tam zadam pytanie.. czy ktoś widział u kogoś blat kuchenny drewniany przy PODWIESZANEJ umywalce???

Ja zdecydowanie chcę podwieszaną.. Widziałam dziś w sklepie takie rozwiązanie.. ale jak to w praktyce jest.. bo w końcu te krawędzie blatu są dużo bardziej na wodę narażone niż normalnie..??

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

musisz mi zapodać jakieś foto z umywalką podwieszaną bo nie wiem jak wyglada :D

EDIT: Boshe....przecież Ci o umywalkę chodzi a nie wiem dlaczego ja o zlewie myślę :D A pisząc kuchenny masz na myśli dębowy? Bo mi się od razu z ikeowskim blatem kojarzy

Edytowane przez alana

musisz mi zapodać jakieś foto z umywalką podwieszaną bo nie wiem jak wyglada :D

EDIT: Boshe....przecież Ci o umywalkę chodzi a nie wiem dlaczego ja o zlewie myślę :D A pisząc kuchenny masz na myśli dębowy? Bo mi się od razu z ikeowskim blatem kojarzy

Jessusiczku, Alana .. zabiłaś mnie.. ja po pierwsze od dziecka nie mogę skumać różnicy pomiędzy zlewem a umywalką i kranem.. a zlew to nie to samo co umywalka?? Bo kran to chyba to metalowe:D:D

A kuchenny blat .. ja to bym chciała jakiś ciemy-czarny kamień (ale że milionerką nie jestem..to będzie coś inszego.. daj boziu drewno).

O coś takiego mi chodzi.. zdjęcie znalezione na forum.. Tam pisze- zlewozmywak wpuszczany:D

http://armaland.pl/_p/26/n/zlewozmywaki-1-komorowe-astracast-sudbury-1.0-p26593.jpg

Dziś widziałam identyko tylko drewniany blat.. bardzo ładnie wyglądał:)

hahahahahahaha tośmy się dogadały :D U mnie funkcjonuje taki podział - zlew w kuchni, umywalka w łazience ;) A takie zestawienie tylko, że z drewnem widziałam, zaraz poszukam ;)

w tym wątku jest http://forum.muratordom.pl/showthread.php?144989-BIA%C5%81A-KUCHNIA/page8

szukam dalej ;)

tu http://projektkuchni.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?2 (musisz sobie zjechać na dół strony)

yokasta tak ma http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168489-Historia-Szkieletora-na-drewnie-pisana...

Edytowane przez alana

Alana.. w linku projekt kuchni jest dokładnie taki , jaki widziałam.. U Yokasty to chyba kuchnia Betib.. i tam nie jest wpuszczana=podwieszana /y zlewozmywak/ umywalka:D jak zwał tak zwał..

Dzięki zaraz sobie zapiszę te inspiracje z linku:)

Kurcze mamy teraz z Radekim mobilny net.. i dzielimy się nim;/ beznadzieja..

Apropo szafek wiszących.. u siebie najchętniej zrobiłabym tak

http://www.archtrend.pl/img/kuchnie/kvanum.com/5-tradycyjna-kuchnia-meble%20kuchenne-kvanum_com.jpg

A tak wpuszczaną umywalkę z blatem drewnianym dziś widziałam..

http://www.archtrend.pl/img/kuchnie/kvanum.com/8-tradycyjna-kuchnia-meble%20kuchenne-kvanum_com.jpg

Ja chcę dębowy.. iroko za czerwone.. teak za ciemny..

ups :) za dużo tych wątków przegladam i myli mi się :D

P.S a parapety już wybraliście? i drzwi wewn.?

hehe:D

Kochana.. parapety poczekają:) A drzwi wewnętrzne też.. Ja zdecydowanie chcę drewniane malowane na biało..

U nas jak zwykle wszystko do góry nogami.. Zamiast ekipy od ścian.. ma wchodzić hydraulik. I ekipa od wylewek..

Tylko z kasiorką jest kiepściutko:( Mniej dyżurów=mniej kasy.. a ja naprawdę nie jestem już w stanie robić dyżurów.. a dalej mnie pakują.. na szczęście rzadko..

Musi być podłoga i ściany.. w takim wypadku nawet wykłądzinę rozłożymy i zamieszkamy.. a parapety i drzwi...no cóż priorytetową sprawą nie są:)

Buziaczki...

• 2 weeks później...

Hej kochane:)

Hydraulik wylecial... Dzis dwu innych przyszko ogladac i na wieczor bedzie wycena.

Niedlugo wchodzi tez ekipa od scian(ta sama , co domek robila).

Musze zamowic cegielke..

Pysiaczek, moze zajrzysz, sprzedawca to elkamidom?

Sluchajcie.. ja chce miec listwy przysufitowe.. zawsze mi sie podobaly i CHCE..

Czy wobec tego powinnam klasc cegielke tak, zeby na nia polozyc listwe? czy musze wiedziec jaka szerokosc ma listwa i tyle zostawic>? Cholipka.. chyba tak lepiej by bylo.. ale listwy i tak beda musialy poczekac, wiec nei wiem:(

Cegielka idzie na ok 3 m sciany a sciana ma 7 m dlugosci..

Buziaki!

Potwierdzam anagat elkamidom :yes:

Co do zlewu (:D) podwieszanego pod blatem drewnianym - no naprawdę nie wiem jakby do zdało egzamin, tzn.jak to wykończyć mogą ładnie? Bo mój zlew na zwykły blat o silikonem jest przyklejony. A przy takim podwieszeniu ten silikon byłoby chyba widać i niezbyt by to wyglądało?

Samo to, że ten blat by się moczył aż tak by mnie nie przerażało, bo przy normalnym zlewie i drewnianym blacie też by się moczyło co i rusz pewnie. Zastanawiałoby mnie właśnie tylko to jak to wykończyć :confused:

dziéki pysiaczku..:)

Alana , Ty to w ogole niezla jestes:D:D

A co do wykonczenia tego zlewu, to mi sie wydaje, ze nie problem go wykonczyc.. bo ten sylikon idzie od dolu...

Poczekamy, zobaczymy.

W ogole zobaczymy kiedy kuchnia bedzie:D

Zakupilismy z Radkiem Thermomix.Kto slyszal, ten wiec coz to. A kto nei slyszal, niech zaluje:)

Wiec z kuchnia sie nei bedziemy spieszyc, bo wszystko mozna ugotowac na thermo:D

Żeby już nie zaśmiecać u Nemi:D to piszę tu.. że w domku sporo się dzieje.

Hydraulika na dole już popchnięta.. dziś był pan od wylewek.. trzeba będzie kilka rzeczy poprawić ..

Za tydzien wchodzą panowie od ścian:)

Nie zrobią 100% , ale znaczną większość..

A potem podłogówka i wylewki:):) Yuuupiii

P.S. przypominam , że robimy TYLKO parter.. Piętro zostaje nieruszone..

Edytowane przez anagat