anagat 08.01.2012 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Z tą pakownością to fakt. W takiej szafce właśnie szukałam dziś torebki z pieprzem - znalazłam makaron, którego data ważności skończyła się w marcu... Kiepsko... haha.. jak to dobrze, że ja prawie nie patrzę na daty ważności:D:D Jak nie wychodzi z kartonika i da sie przełknąć.. znaczy że jest ok:D:D Miałam ochotę na lody z wiśniami( produkty z wiśniami są mało popularne w Ire).. kupiłam więc lody.. i... wygrzebałam wiśnie i zjadłam same waniliowe lody, bo te wiśnie smakowały jak cukier , nei jak wiśnie..grrr Coś mi się zdaje ,Nemi, że u mnie tylko Ty i ja:D Ale co tam zadam pytanie.. czy ktoś widział u kogoś blat kuchenny drewniany przy PODWIESZANEJ umywalce??? Ja zdecydowanie chcę podwieszaną.. Widziałam dziś w sklepie takie rozwiązanie.. ale jak to w praktyce jest.. bo w końcu te krawędzie blatu są dużo bardziej na wodę narażone niż normalnie..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 08.01.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) musisz mi zapodać jakieś foto z umywalką podwieszaną bo nie wiem jak wyglada EDIT: Boshe....przecież Ci o umywalkę chodzi a nie wiem dlaczego ja o zlewie myślę A pisząc kuchenny masz na myśli dębowy? Bo mi się od razu z ikeowskim blatem kojarzy Edytowane 8 Stycznia 2012 przez alana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 08.01.2012 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 musisz mi zapodać jakieś foto z umywalką podwieszaną bo nie wiem jak wyglada EDIT: Boshe....przecież Ci o umywalkę chodzi a nie wiem dlaczego ja o zlewie myślę A pisząc kuchenny masz na myśli dębowy? Bo mi się od razu z ikeowskim blatem kojarzy Jessusiczku, Alana .. zabiłaś mnie.. ja po pierwsze od dziecka nie mogę skumać różnicy pomiędzy zlewem a umywalką i kranem.. a zlew to nie to samo co umywalka?? Bo kran to chyba to metalowe:D:D A kuchenny blat .. ja to bym chciała jakiś ciemy-czarny kamień (ale że milionerką nie jestem..to będzie coś inszego.. daj boziu drewno). O coś takiego mi chodzi.. zdjęcie znalezione na forum.. Tam pisze- zlewozmywak wpuszczany:D http://armaland.pl/_p/26/n/zlewozmywaki-1-komorowe-astracast-sudbury-1.0-p26593.jpg Dziś widziałam identyko tylko drewniany blat.. bardzo ładnie wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 08.01.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) hahahahahahaha tośmy się dogadały U mnie funkcjonuje taki podział - zlew w kuchni, umywalka w łazience A takie zestawienie tylko, że z drewnem widziałam, zaraz poszukam w tym wątku jest http://forum.muratordom.pl/showthread.php?144989-BIA%C5%81A-KUCHNIA/page8 szukam dalej tu http://projektkuchni.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?2 (musisz sobie zjechać na dół strony) yokasta tak ma http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168489-Historia-Szkieletora-na-drewnie-pisana... Edytowane 8 Stycznia 2012 przez alana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 08.01.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Tak sobie myślę, jakby ten blat zaolejować czy jakoś dobrze zaimpregnować to może nie byłoby źle... Kurcze ale chyba ten kamień albo konglomerat pewniejszy... Ale ceny mniej fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 08.01.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 teraz patrzę na to zdjęcie, które wstawiłaś i ten zlew jest faktycznie zamontowany poniżej blatu. W tych "inspiracjach", które Ci podałam zlew nachodzi jednak na blat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 08.01.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Tak sobie myślę, jakby ten blat zaolejować czy jakoś dobrze zaimpregnować to może nie byłoby źle... i użyć drewna egzotycznego (teak, iroko) i nie będzie źle. Ja mam blat teakowy pod umywalką w łazience i jestem dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 08.01.2012 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Alana.. w linku projekt kuchni jest dokładnie taki , jaki widziałam.. U Yokasty to chyba kuchnia Betib.. i tam nie jest wpuszczana=podwieszana /y zlewozmywak/ umywalka:D jak zwał tak zwał..Dzięki zaraz sobie zapiszę te inspiracje z linku:) Kurcze mamy teraz z Radekim mobilny net.. i dzielimy się nim;/ beznadzieja.. Apropo szafek wiszących.. u siebie najchętniej zrobiłabym tak http://www.archtrend.pl/img/kuchnie/kvanum.com/5-tradycyjna-kuchnia-meble%20kuchenne-kvanum_com.jpg A tak wpuszczaną umywalkę z blatem drewnianym dziś widziałam..http://www.archtrend.pl/img/kuchnie/kvanum.com/8-tradycyjna-kuchnia-meble%20kuchenne-kvanum_com.jpg Ja chcę dębowy.. iroko za czerwone.. teak za ciemny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 08.01.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 U Yokasty to chyba kuchnia Betib.. i tam nie jest wpuszczana=podwieszana /y zlewozmywak/ umywalka:D jak zwał tak zwał.. ups za dużo tych wątków przegladam i myli mi się P.S a parapety już wybraliście? i drzwi wewn.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 08.01.2012 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 ups za dużo tych wątków przegladam i myli mi się P.S a parapety już wybraliście? i drzwi wewn.? hehe:D Kochana.. parapety poczekają A drzwi wewnętrzne też.. Ja zdecydowanie chcę drewniane malowane na biało.. U nas jak zwykle wszystko do góry nogami.. Zamiast ekipy od ścian.. ma wchodzić hydraulik. I ekipa od wylewek.. Tylko z kasiorką jest kiepściutko:( Mniej dyżurów=mniej kasy.. a ja naprawdę nie jestem już w stanie robić dyżurów.. a dalej mnie pakują.. na szczęście rzadko.. Musi być podłoga i ściany.. w takim wypadku nawet wykłądzinę rozłożymy i zamieszkamy.. a parapety i drzwi...no cóż priorytetową sprawą nie są Buziaczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 17.01.2012 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Hej kochane:) Hydraulik wylecial... Dzis dwu innych przyszko ogladac i na wieczor bedzie wycena. Niedlugo wchodzi tez ekipa od scian(ta sama , co domek robila). Musze zamowic cegielke.. Pysiaczek, moze zajrzysz, sprzedawca to elkamidom? Sluchajcie.. ja chce miec listwy przysufitowe.. zawsze mi sie podobaly i CHCE.. Czy wobec tego powinnam klasc cegielke tak, zeby na nia polozyc listwe? czy musze wiedziec jaka szerokosc ma listwa i tyle zostawic>? Cholipka.. chyba tak lepiej by bylo.. ale listwy i tak beda musialy poczekac, wiec nei wiem:( Cegielka idzie na ok 3 m sciany a sciana ma 7 m dlugosci.. Buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 17.01.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Pysiaczek, moze zajrzysz, sprzedawca to elkamidom? Moje cegiełki są stąd http://allegro.pl/stara-cegla-skalna-plytki-ceglane-scienne-i2029712455.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 17.01.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Potwierdzam anagat elkamidom Co do zlewu () podwieszanego pod blatem drewnianym - no naprawdę nie wiem jakby do zdało egzamin, tzn.jak to wykończyć mogą ładnie? Bo mój zlew na zwykły blat o silikonem jest przyklejony. A przy takim podwieszeniu ten silikon byłoby chyba widać i niezbyt by to wyglądało? Samo to, że ten blat by się moczył aż tak by mnie nie przerażało, bo przy normalnym zlewie i drewnianym blacie też by się moczyło co i rusz pewnie. Zastanawiałoby mnie właśnie tylko to jak to wykończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 17.01.2012 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 dziéki pysiaczku.. Alana , Ty to w ogole niezla jestes:D:D A co do wykonczenia tego zlewu, to mi sie wydaje, ze nie problem go wykonczyc.. bo ten sylikon idzie od dolu... Poczekamy, zobaczymy. W ogole zobaczymy kiedy kuchnia bedzie:D Zakupilismy z Radkiem Thermomix.Kto slyszal, ten wiec coz to. A kto nei slyszal, niech zaluje:) Wiec z kuchnia sie nei bedziemy spieszyc, bo wszystko mozna ugotowac na thermo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 17.01.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Ja słyszałam, że to taki cud, że wszystko potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 17.01.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Ja słyszałam, że to taki cud, że wszystko potrafi He he no to ja wiem na ten temat tyle samo. Sis a z tymi listwami sufitowymi to może trzeba tak robić jak przy karniszach? W sensie załamanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 17.01.2012 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 hehe robi PRAWIE wszystko:) A co do zalamania listwy.. boje sie , ze to marniawo bedzie wygladac. Musze poszperac w necie i fotki znalezc.. Ide na lunch:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 19.01.2012 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 (edytowane) Żeby już nie zaśmiecać u Nemi:D to piszę tu.. że w domku sporo się dzieje. Hydraulika na dole już popchnięta.. dziś był pan od wylewek.. trzeba będzie kilka rzeczy poprawić .. Za tydzien wchodzą panowie od ścian:) Nie zrobią 100% , ale znaczną większość.. A potem podłogówka i wylewki:) Yuuupiii P.S. przypominam , że robimy TYLKO parter.. Piętro zostaje nieruszone.. Edytowane 19 Stycznia 2012 przez anagat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 19.01.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 No przecież - jeszcze się nemi obrazi i co będzie. Sister - wariatko jedna - pisz u mnie co tylko chcesz. Fajnie, że coś ruszyło. Nowy hydraulik jakiś bardziej kumaty niż ten co wyleciał? Namówisz teściów, żeby zdjątka porobili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 19.01.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Się dwa razy wysłało. A i wymyśliłaś karę dla Ignasia? Bo strasznie jestem ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts