Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek bez nazwy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny, pan nam wyslal 2 rózne odcienie fug:( Według mnie wyglada to brzydko. Te fugi nie sa podpisane- on chyba je sam robi, wiec nie wiesz, co kladziesz, dopóki nie połozysz. Teraz doradzil Radkowi, zeby przejechal fugę cimniejszą tą jasniejszą... zobaczymy , co z tego wyjdzie..

Kurcze, z budową było najwyrazniej zbyt łatwo, ze teraz takie proste rzeczy nie wychodzą:(

Muszę zamówic sofę.. i nadal nie wiem jakie obicie.. napisalam do gościa moze jeszcze mi cosik podpowie..

No jeszcze dla slepców- dół- jasna fuga, góra- ciemna..:D

Ojej ja też myślałam, że ta fuga u góry jest po prostu mokra jeszcze! To teraz widzę o co chodzi. Szkoda, że pan tak namieszał i wysłał Wam złe kolory. Z tego co wiem to on właśnie sam tą fugę kręci ale mógłby te worki jakoś podpisywać skoro tak się potrafi pomylić...

Teraz jedyne rozwiązanie to chyba faktycznie położyć tej jaśniejszej cienko na tej ciemnej.

Jak najmniej trudnego ząbkowania życzę :hug:

Dziewczyny, nie mam pojęcia , co zrobić z kuchnią.. Planowałam kuchnię ikea. Ale na kompletną mnie nie stać.. w sumie stać nas będzie na dosłownie kilka szafeczek.. No i teraz nie wiem- dać te kilka szafek na krzyż i się pomęczyć do kredytu? Może z rok. Czy kupić kuchnię tanią z allegro.. też białą, ale bez tych wszystkich ikeowskich dobrodziejstw?

Myślałam o czymś takim- tylko fronty model pronto (podobne do adel ikeowskiej)

http://allegro.pl/kuchnia-kuchnie-meble-kuchenne-meble-tanie-i2622850377.html

Przypuszczam ,że całość wyszłaby ok 2 .5 tyś.. fuck.. ciągle te kompromisy..

Ja bym zrobiła tak:

zrezygnowała ze części udogodnień, takich jak wyciągane kosze, szuflady, spowalniacze

kupiła najtańsze fronty (Harling bodajże, tanie jak barszcz)

i sukcesywnie, w miarę napływu środków, dokupowałabym poszczególne części

U mnie najprawdopodobniej będą fronty tymczasowe :)

Narendil.. ja w sumie nie bardzo rozumiem te kuchnie ikeowskie.. bo jeśli kupujesz np szafkę z szufladami- to masz cichy domyk i spowalniacze? czy nie? Czy możesz to dołożyć potem? Czy wymiana frontów po roku nie uszkodzi mi mebli?

Potrzebuję na dłuższą scianę

narożna- 90/90 / zlew 60/zmywara 50/ szuflady 60 i narożna 120/ 60

chciałam piekarnik w słupku a płyta indukc miała opierać się na narożnej i szufladach 80..

Nie wiem z czego zrezygnować, żeby to miało sens? Jakbym kupowała docelowy blat, to na ilu szafkach musiałby się podpierać.

Głupia kasa..

No tak to miało wyglądać

ikea3.jpg

ikea4.jpg

Nie mogę wejść na planner ikea. Coś mi się windows kaszani..

Edytowane przez anagat

Po pierwsze i najważniejsze. Jeśli opierasz się na wycenie z plannera to lepiej się jej dokładnie przyjrzyj. Dorzuca tam całą rzeczy, z których na początku można zrezygnować.

Przy szufladach pewnie dorzuca spowalniacze.

A takie bajery zawsze można dołożyć.

Z tego co się orientuję, to korpusy szafek są takie same.

Aż zajrzałam do instrukcji montażu szafki z szufladami. Szuflady można dołożyć do skręconego już korpusu.

A rezygnacja z nich na jakiś czas mocno obniża koszt kuchni.

Kupiłabym wszystkie korpusy (nawet bez frontów) i oparła na nich docelowy blat :)

A dlaczegóż to wymiana frontów miałaby zaszkodzić szafkom?