Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek bez nazwy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ah bo mi się spieszyło, żeby Ci powiedziec, żebyś nie skrobała, bo jeszcze coś da się zrobić z fugami. po preparacie fugi ciemniejsze były - takie jak toffi powinno być

mam koleżanke z tarnowskich, mieszka teraz w ustce, a Jej tata to medyk ale juz od dawna na emeryturze...

ja siedze w edukacji...

a wiesz czym sie rózni Pani Doktor od Pani Doktorowej?

To kobitko, szukaj Ty mi nazwy tego peparatu cudownego... bo ani pan z Casto, ani Fachowiec, nic o takowym nie slyszeli..

Wg mojej skromnej wiedzy p. doktorowa to żona doktora.. :D?

ooo, szwagierka się buduje w Tarnowskich :), to się kiedyś napatoczym ;)

a czym się LEK od LEP będzie różnił oprócz nazwy? ja nie na bieżąco ...:p

Napataczaj się hehe.. A co do LEK.. to pewnie tylko tym:jawdrop:

To kobitko, szukaj Ty mi nazwy tego peparatu cudownego... bo ani pan z Casto, ani Fachowiec, nic o takowym nie slyszeli..

Wg mojej skromnej wiedzy p. doktorowa to żona doktora.. :D?

Napataczaj się hehe.. A co do LEK.. to pewnie tylko tym:jawdrop:

właśnie kopałam w szafkach i chyba kurde ktos z robotników sobie go przytulił... ale nie bój nic, mąż jutro wraca z dyż może on wie, gdzie ja to wsadziłam. a jak nie wie, to pojade do sklepu, gdzie to było i zapytam o nazwe. tylko to jest żrące i śmierdzi - gasmaska i grube gumowe rekawiczki, żebyś rączek sobie nie zniszczyła, bo jak potem pacjentów będziesz głaskac po łłapkach podczas usypiania?

żart jest dość ortopedyczny - czyli mocno gburowaty ;););)

pani doktor pracuje głowa, a pan doktorowa - słuszną drogą szłaś - d..ą:):):)

pozdrawiam Cię serdecznie, nie poddawaj się, wspaniała z Ciebie dziołcha, daj szansę 'temu kraju' - tacy mądrzy i fajni ludzie powinni tu być, a nie zwijać manatki...

chociaz kilkanaście lat temu (czyli pewnie tam, gdzie Ty teraz jesteś w przestrzeni czasowej) marzyliśmy o australii i emigracji...

mamy tam rodzinę, lekarzy tam potrzeba, wypełniliśmy nawet papiery i ... strefiliśmy.

młody lekarz ma teraz ciężko, może na privie opowiem Ci kiedyś naszą historię, ale w końcu, po latach wyrzeczeń wychodzi się na prostą... w miare prostą, ale z innymi juz zakrętami;)

jak bedę miała preparat cudowny, dam znać, czekaj z dłubaniem.

nasz synek też nie spał, miał kolki i inne pierdoły - wszystkie książkowe choroby niemowlęcia. wtedy myślałam, że jak Ci inne matki mówią, że dziecko cudowne - żre i śpi - wtedy myslałam sobie, że one po prostu kłamią....

mi nasz junior tak dał do wiwatu, że ostał sie jedynakiem...

buziaki znad morza

Am glad.. pisz na priva:) Jak masz chwilę, to pisz..

Dowcip dobry:D Ja lubię takowe..

Twój mężuś to może ortopeda?

Ortopedzi mi w rodzinie potrzebni:D:D Może Ignac???

Co do moich rączek , to hmmm.. wstyd je w tej chwili pokazać ludziom.. Pazurów juz nie próbuję nawet czyścić.. Trudno.. kobieta pracująca jestem.

A ja mimo tego niespania chciałabym najlepiej JUŻ drugie maleństwo. Ale ja chyba dziwna jestem, bo już na porodówce.. 2 min po wylezieniu Ignaca, zastanawiałam się... kiedy następne:D

Oby tylko cycowanie z kolejnymi dziecmi wyszło... bo mam już serdecznie dość laktatora!

Aniu ależ Ci cholernie współczuję z tymi fugami! I te na ścianie i na podłodze. No normalnie się chyba na Ciebie uwzięły! :hug: Mam nadzieję, że koleżanka amglad znajdzie Ci nazwę tego cudownego środka, a fuga z elkamino dotrze w dobrym kolorze i łatwo się nałoży! Ja z przemalowaniem cegiełki wstrzymałabym się jeszcze. Zawsze zdążysz to zrobić. Ja rozumiem, że zdesperowana już jesteś, ale dla mnie nie ma nic lepszego niż stara cegła skalna! Wstrzymaj się kochana i zafugujcie najpierw jeszcze raz prawidłowym kolorkiem :hug:

Kobitki, wygląda na to, że będziemy reklamować te fugi ceresitu. Ja rozumiem, ze nie muszą być idealnie jak wzornik, ale sraczka od śniegu się chyba różni, nie?

Na razie cegeiłki nie przemalowywuję:D Powalczę... hehe..

Po kolejne..

Właśnie wracamy z Casto.. kupiliśmy płyteczki do łazienki.. Woodentic brown już jest.. dokupiliśmy płytki opoczno chyba flower za ....22 zł:):)

Są kremowe z delikatnym kwiatowym wzorem. Wg mnie z woodentickiem wyglądają super.

A oszczędności mile widziene:D

Nie wiem, czy pisałam, że zamówione są również parapety- dębowe x2

I drzwi.. polscone model arco- biały

W czw. ma przyjść pan od łazienki.. Zszedł na 2200..

Czyli 2 kroki do tyłu, ale 3 do przodu... Działamy dalej!

Aneczko , z laktatorem już się zaprzyjaźniłam.. przynajmniej mam te 30 min kilka razy na dzień dla siebie:)

Kobitki, wygląda na to, że będziemy reklamować te fugi ceresitu. Ja rozumiem, ze nie muszą być idealnie jak wzornik, ale sraczka od śniegu się chyba różni, nie?

Na razie cegeiłki nie przemalowywuję:D Powalczę... hehe..

Po kolejne..

Właśnie wracamy z Casto.. kupiliśmy płyteczki do łazienki.. Woodentic brown już jest.. dokupiliśmy płytki opoczno chyba flower za ....22 zł:):)

Są kremowe z delikatnym kwiatowym wzorem. Wg mnie z woodentickiem wyglądają super.

A oszczędności mile widziene:D

Nie wiem, czy pisałam, że zamówione są również parapety- dębowe x2

I drzwi.. polscone model arco- biały

W czw. ma przyjść pan od łazienki.. Zszedł na 2200..

Czyli 2 kroki do tyłu, ale 3 do przodu... Działamy dalej!

Aneczko , z laktatorem już się zaprzyjaźniłam.. przynajmniej mam te 30 min kilka razy na dzień dla siebie:)

hej hej

czytam, że będziecie reklamowć - w razie w preparat nazywa się betano firmy teknos, na zamówienie w składach budowlanych. jakbyś miała problem z kupnem, daj znać kupię Ci u siebie i wyśle

pozdrawiam

Hmmmm :D Na ten temat można dyskutować w szczególności po zimie, podczas roztopów :)

P.S. Ja nie miałam czasu na laktator, bo stworzenie się cały czas darło, a ciężko się doi z małym na kolanach :)

Aniu, zdecydowanie do roztopów to tej fudze daleko:D

A co do odciagania.. na szczescie pierwsze 3 mies Radek był cały czas z nami, a potem byłam w domu rodzinnym- tu babcia 2 ciocie i 3 wujków do wyboru.. Wiec po prostu 'sprzedawalam' im Ignaca na czas odciagania.

Aniu reklamujcie :yes:

Fajnie, że fachman do łazienki zszedł z ceny :)

Inni zgodzili się na 1500, ale dopiero ok 15 listopada;/;/

hej hej

czytam, że będziecie reklamowć - w razie w preparat nazywa się betano firmy teknos, na zamówienie w składach budowlanych. jakbyś miała problem z kupnem, daj znać kupię Ci u siebie i wyśle

pozdrawiam

Dzięki:) Na razie poczekamy ze smarowaniem i zareklamujemy. Sa jeszcze takie mazaki mapei, podobno też zabarwią fugę, bo wchodzą z nią w jakąs reakcję..

oo takie kremowe plytki polaczymy sobie z woodentikiem:P

http://www.a-stavebniny.cz/img/opoczno-serie/koupelna-flower-04.jpg

A dzwi takowe.. foto od kogos z forum.. jesli mam usunac, prosze dac znac.

http://49.imagebam.com/download/SeaNLGoSh3V8s80XsJjdRw/20272/202716245/DSC_5011-tile_1600x797_1600x797.jpg

Edytowane przez anagat

Piękne płyteczki, a cena jeszcze piękniejsza :)

Co do spania mam z doświadczenia tylko jedną radę - przeczekać ;) Mój zaczął spać w miarę normalnie dopiero po ukończeniu dwóch lat (chyba Ci to już pisałam) :(

Mogę sobie wyobrazić jaka musi być różnica w życiu tu, a w Ire, serce się kraje jak czuję taką Waszą tęsknotę za tym krajem :hug:

A ja podglądam Twoje poczynania i wtrące swoje 3 grosze nt fugi i reklamacji. W WC kładłam na dwóch przeciwległych ścianach płytki z fugą 1,5 mm. Wybrałam fugę z Sopro bo kolor odpowiedni no i podłogi też miałam na Sopro i było ok. Fuga w lekki beż miała wpadać. Gdy wykonawca zakończył fugowanie fuga okazała się brązem. Trafiło mnie bo już przed oczami miałam różne rozwiązania ale stwierdziłam że zareklamuję fugę. Zadzwoniłam do Sopro, przyjęli reklamację. W ciagu paru dni przyjechał Pan na budowę, pocykał fotki, wziął próbkę fugi która pozostała do analizy. Odpowiedz dość szybko nadeszła że wina nie fugi ale płytek bo za szybko wypiły wodę z fugi. Ale w ramach dobrych kontaktów z klientami dostanę farbkę którą mogę pomalować fugę. No i dostałam, gęsta jak diabli, mąż malował prawie tydzień bo cienka fuga i trzeba było zmywać ją szybko z płytek bo zasyschała. Ale kolor teraz jest taki jak na wzorniku. Generlanie winę zrzucili na płytki choć płytki porządne bo z Porcelanosy. Jeśli możesz chwilę poczekać na rozwiązanie reklamacji to czekaj bo wtedy będziesz miała pewność jaki kolor Ci wyjdzie.

Aniu, płytki ładne.

Ale fajne zdjęcia od kogoś wyszperałaś!

to uzytkownik o nicku leon 60.. musze napisac.. chba do NIEJ, ze podkradlam fotki.. Tez bardzo mi sie pokazane wnetrze podoba, szkoda, ze ta osoba nie ma galerii:(

Piękne płyteczki, a cena jeszcze piękniejsza :)

Co do spania mam z doświadczenia tylko jedną radę - przeczekać ;) Mój zaczął spać w miarę normalnie dopiero po ukończeniu dwóch lat (chyba Ci to już pisałam) :(

Mogę sobie wyobrazić jaka musi być różnica w życiu tu, a w Ire, serce się kraje jak czuję taką Waszą tęsknotę za tym krajem :hug:

Oj cena to mi sie baaardzo podoba.. a miały byc esy floresy, wiec jak beda kwiatki, to nie podpadnie:) A bardzo ładnie wygladaja w połoczeniu z woodentickiem- maja tez takie jakby kreseczki..

A w spaniu Ignasiowi przeszkadzaja zebole.. dwa sa, nastepne dwa ida;/;/

A ja podglądam Twoje poczynania i wtrące swoje 3 grosze nt fugi i reklamacji. W WC kładłam na dwóch przeciwległych ścianach płytki z fugą 1,5 mm. Wybrałam fugę z Sopro bo kolor odpowiedni no i podłogi też miałam na Sopro i było ok. Fuga w lekki beż miała wpadać. Gdy wykonawca zakończył fugowanie fuga okazała się brązem. Trafiło mnie bo już przed oczami miałam różne rozwiązania ale stwierdziłam że zareklamuję fugę. Zadzwoniłam do Sopro, przyjęli reklamację. W ciagu paru dni przyjechał Pan na budowę, pocykał fotki, wziął próbkę fugi która pozostała do analizy. Odpowiedz dość szybko nadeszła że wina nie fugi ale płytek bo za szybko wypiły wodę z fugi. Ale w ramach dobrych kontaktów z klientami dostanę farbkę którą mogę pomalować fugę. No i dostałam, gęsta jak diabli, mąż malował prawie tydzień bo cienka fuga i trzeba było zmywać ją szybko z płytek bo zasyschała. Ale kolor teraz jest taki jak na wzorniku. Generlanie winę zrzucili na płytki choć płytki porządne bo z Porcelanosy. Jeśli możesz chwilę poczekać na rozwiązanie reklamacji to czekaj bo wtedy będziesz miała pewność jaki kolor Ci wyjdzie.

Moniu, dzieki.. Nawet nie mamy kiedy jechac do tej casto z reklamacja..grr

Dzis przychodzi pan od łazienki. Jutro ma zaczac:):)

Czy któras z was orientuje sie w szybach prysznicowych na wymiar? Troche wtopilam spawe z projektem łazienki.. i terazzeby to mialo sens powinnismy wstawic szybena zamowienie ..

Jaki to mniej wiecej koszt.. cos nie umiem tego znalexc na muratorze..

Sis w ostatniej Dekoratornii było coś o kabinach prysznicowych na wymiar. Znaczy drzwiach do kabin - może u nich na stronie coś znajdziesz?

Trzymam kciuki za łazienkę.

Nemi, to radaway.. poza naszym zasiegiem.. ale fajne sa, nie powiem. Jutro musimy sie po szklarzach przejechac, to chyba oni robia takie szyby na wymiar, he?