słońce 2 17.04.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 anagat no i jakie będą okna? jest plan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 17.04.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Hej Ciekawie zapowiada się ta metamorfoza na pewno będę śledziła postępy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 17.04.2011 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam Kamillo:) Ufff dziewczyny , ale mam okropny dyzur.grrr.. mam juz totalnie dosc. Sloneczko, co do okien- jutro wstawie plany architektki apropos frontu domu- podzialu okien.. Podpowiecie jakie mam zamowic. Dalismy wstepnie okna do wyceny w oknoplascie.. wychodzi nam ok 9 tys za wszystkie okna- nawet te, ktorych nie planowalismy wymieniac.. W projekcie sa okna dzilone na 3 czesci.. my sie zastanawiamy czy nie zrobic wszedzie dwu. Ale to jutro jak bede miala dostep do mojego laptopa. Chcielibysmy do konca czerwca miec stan surowy zamkniety.. potem bedziemy zbierac kase na dalsze roboty:)Mamy tez watpliwosci co do schodow.. najpierw mialy byc drewniane na metalowej lekkiej konstrukcji, potem betonowe- zreszta juz pokazywalam jakie.. Moj maz rozmawial z naszym fachmanem i podobno on nie da rady zrobic takich betonowych schodow , jakie ja bym chciala(delikatnych takich), wiec znowu decyzja do0 podjecia.. 27 kwietnia wchodzi ekipa(podobno).. echhSpada , ide cos zjesc, bo kolejna cesarka sie zapowiada..buuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 17.04.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Anagatku kochany, Siostro droga, trzymam zatem kciuki mocno coby 27.04 wszystko ruszyło i sprawnie działało, bo z tymi ekipami to wiadomo jak czasem bywa. Twój mąż będzie z nimi przez cały czas, czy zostawi im wolną rękę i wróci do Ciebie??? Schodów nie posiadam, więc w tej kwestii pomóc nie potrafię, ale te z ostatnich inspiracji podobają mi się :yes: A tak w szerszej perspektywie - masz już ogólny zarys stylu w jakim będzie domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 17.04.2011 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 anagat my okna mamy z Eurocoloru ,ale zamawialismy u tzw,sprzedawcy posrednika bo odziwo wyszło dużo taniej niż bezposrednio u producenta na temat schodów sie nie wypowiadam bo u mnie to jedna wielka porażka , ważne aby zrobił je ktos kto myśli i dobrze wszytsko wymierzy, my mamy lane i są na maxa skopane , teraz pragne drewnianych , tylko już jest za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 18.04.2011 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 (edytowane) Weri, oj bym się wkurzyła , jakby mi skopali schody.. Cóż wiem ile to roboty, ale zawsze można wyburzyć.. My nasze będziemy teraz wyburzać Nemiczku, nasza ekipa podobno bardzo się spieszy, bo mają kogoś umówionego w czerwcu... Powiedzieli nam, że te prace nie powinny trwać dłużej niż miesiąc. Zobaczymy.. Radek będzie z nimi cały maj. Jako że sporo prac będzie się w tym samym czasie robiło, to będzie musiał mieć oczy dookoła głowy.. Na pewno będzie im pomagał. Wstawię teraz projekt frontu - popatrzcie proszę na okna i podpowiedzcie.. Dzieliś na 3 szyby te duże okna (takie dwa okna mamy w tej chwili(można by je zostawić), czy robić od razu wszystko nowe i podział tylko na 2 części? Okna będę plastikowe białe. Chciałam szprosy, ale po głębszych zastanowieniach i obliczeniach( plus 15 zł za pole w każdym oknie) ,jednak szprosów nie będzie.. Zresztą do wnętrz to one by na pewno pasowały, ale do naszej z gruba ciosanej bryły domu ani ani.. front http://www.parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/front.jpg?m=1303119664 tył http://www.parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/ty%C5%82.jpg?m=1303119676 Nemiś pytałaś się o styl. Na pewno nei ma być to nowoczesny minimalizm.. Nie umiałabym sie odnaleźć w podwieszanych udziwnionych sufitach lub tysiącu półeczek k-g , jak i we wnętrzu, w którym jeden rzucony świstek papieru daje wrażenie bałaganu. Bardzo podobają mi się domki w stylu domku Rokoko, Darcy, MagdyZZZ, Lutajki. Nie lubię ciapai na ścianach. Chciałabym w całym domku mieć jak najbardziej ujednolicone kolorki.. szarości, szare zimne beże. W salonie marzy mi się jekiś stary kredensik dębowy. Ostatnio na allegro wypatrzyłam ten poniżej.. Powiedzcie czy on tylko mi się podoba? Czy 'coś' w nim jest? http://www.parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/kredens.jpg?m=1303120792 Co prawda aukcja już się skończyła, ale nie został sprzedany, a do właściciela mamy namiar. A to mój faworyt kredensowy- z pół roku temu była aukcja na allegro. Bardzo chciałam go kupic. W dniu , w którym aukcja się kończyła, przyjechali do mnie znajomi i całkowicie wyśmiali mój pomysł.. No i nie kupiłam i cały czas żałuję..grrr.. http://www.parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/1300754835_4.jpg?m=1303121179 Dyżur był po prostu okropny.. wszystkie babeczki z położnictwa skończyły wczoraj na sali operacyjnej..echh.. Ale noc nie była najgorsza:) Następny dyżur w czwartek.. Buziaki Edytowane 18 Kwietnia 2011 przez anagat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 18.04.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 masz dwa duże, ale chyba po bokach małe szyby a na środku wieksza, nie takie jak na rysunku. nie wiem co Ci radzić może kup takie jak Ci sie podobaja a te kiedyś wymienisz i dopasujesz, a może wyjąć (i wstawić nie wiem do garażu, budynku gosp. teściów żeby się nie zmarnowały jak są jeszcze dobre)i kupić wszystkie jednakowe, mi sie podobają dwuskrzydłowe, no ale to tylko moje zdaniea z kredensikiem to może poczekaj aż zobaczysz na żywo pokój i ocenisz czy nie będzie za ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 18.04.2011 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 hehe Słoneczko, na straży byłaś? Masz rację dopiero jak wkleiłam zdjęcia to się zorientowałam, że te okna różnią się. Co do kredensu, to mój salon będzie miał długoś 7.5 m Kanapa- 2, 50 Stół powiedzmy 2 m to nadal zostaję 3 metry, w które i tak chcę jakiś kredens wstawić. Pytanie jest takie , czy te meble , które mi się obecnie podobają, faktycznie są fajne, czy będą 'obciachowe'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 18.04.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Mnie się podobają. Baardzo takie lubię. U mnie za mało miejsca na cokolwiek, ale jak będę mieć dom to sobie zrobie taki gabinet. Co do okien - też zrobiłabym wszystkie takie same. W sensie wymienić wszystko, ale nie magazynować starych w garażu. Może teściom by się przydały, albo komuś z okolicy??? Teraz już masz rozpizduchę, więc na wymianę okien najlepszy moment. Pomyśl jak byłoby fajnie, gdybyście za rok uznali, że jednak pasowałoby to powymieniać? I od nowa bałagan, kurz i fachowcy w domu. Ja wolałabym załatwić sprawę za jednym zamachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 18.04.2011 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 No i wydaje mi się,że tak własnie zrobimy- czyli wymienimy wszystkie okna.. Wyceniono nam również okno tarasowe- w salonie. No i są dwie opcje. Przesuwne okno.. Ale jest też i okno otwierane do zewnątrz.. I myślę,że na ten drugi układ pójdziemy, bo wtedy jak obie części otworzymy to mamy ponad 2 m przejście do ogródeczka.. A co z tego , ze tam będzie kanapa stała? No co? Co do naszego garażu.. tam już by igły nie dało się wcisnąć.. po pierwsze on jest bardzo wąski. Radek poinstalował duże półki Tak że tylko nasze kochane stareńkie volvo tam wejdzie. Nad wolvo wisi łódka. Miejsce zagospodarowane co do mm. Ja bym tam auta za nic w świecie nie wstawiła. Chyba że w planie by było jego złomowanie:D Jadę nad ocean:) Piękną pogodę mamy wreszcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 18.04.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 no właśnie mówie żeby zamontować u kogoś w innym budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 18.04.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 anagat okna wszystkie takie same ,najlepiej 2 skrzydłowe kredensiki bosskie, kupuj a potem wysmiej znajomych , którzy napewno bedą ci ich zazdrościć oceanu zazdraszczam buziole , ty to sie przy tych dzieciach to narobisz , baby na porodówce sa masakra- wiem to z autopsji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 18.04.2011 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Heh w końcu nad oceanem nie byliśmy.. tylko ze znajomym i jego 6 letnimi bliźniaczkami pojechaliśmy...na plac zabaw:) Rewelka.. Jest tu taka ścieżka zdrowia... normalnie sie porozciągałam.. słonko świeciło i było pięknie:) Ja tam w zasadzie na pacjentki nie narzekam, ja po prostu byłam wczoraj wykończona.. Od 9 rano do 24 miałam 3 razy po 5 min przerwy.. I to wszystkie w biegu.. po ok 12 h jak cały czas jest taki zapieprz, ja mam kryzys. A jeszcze byłam głodna.. Bo obiad w biegu ok 14.. a potem o 23 w biegu kolacja. Pacjentki były ok.. tylko niestety jak to Irlandki.. duuuże..a to nie pomaga. Ja rozumiem , że w ciąży się na wadze przybiera, ale żeby mieć ponad 100 kg?? Dziecko to nie słoń. Nic tam przepraszam za dygresje. Urodziło się nam 2 chłopców i jedna dziewczynka:) Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 22.04.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Sister kochana wielu uśmiechów i radości na Święta i nie tylko dla Ciebie, Radka i psinki też życzy nemi. http://img42.imageshack.us/img42/474/kurczakzajacd3myj.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 22.04.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 RADOSNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 23.04.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Mówi zając do baranka, Jaka piękna ta pisanka, Wtem z zajączka wyszła kurka nastroszyła swoje piórka. Teraz biega, głośno krzyczy, że Wesołych Świąt Ci życzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 23.04.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://i1.fmix.pl/fmi62/0da5240100080b684db2775c/zdjecie.jpg Wielkanocnej radości, nadziei i miłości, długiej wiosny i czystych rączek życzy Ci Zajączek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 23.04.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://i51.tinypic.com/28aj9tz.jpg WESOŁYCH ŚWIĄT JULA Z RODZINĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 23.04.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://i3.fmix.pl/fmi914/b706f254000850864db319d5/zdjecie.jpg mokrego dyngusa życzy Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 24.04.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 kurczę ja nie widzę żeby komuś się nie podobały, chyba że nie na TYCH znajomych patrzę haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts