Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek bez nazwy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Myślisz o drzwiach do kabiny, czy ściankę szklaną? Ściankę ma Pinacolada, możesz tu zerknąć: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?205197-Galeria-Rondo-D&p=5447628&posted=1#post5447628[/quote

Dzieki Rocia.. jaa jedni maja na budowe BUDZET... a inni hłe hłe nawet budzetu nie maja:D

Chcialabym stala szybe 80ke plus drzwi zamontowane na drugiej scianie..

Koszt niesttety nas przerasta. 2 tys z montazem. Sama stala to 1 tys. I chyba taka zamowimy.. Najwyzej drzwi dokupimy w przyplywie gotówki..

Wiem... Łączę się z Tobą w bólu :hug:

Twoje rozwiązanie tymczasowe też będzie OK :)

heh.. dzieki:P

będzie nowoczesne walk in ;)

baaa:D

Kobitki.. pan od kafelek.. no na razie tfu tfu same pozytywy.. Pracuje od 8 do 19. Prowiant ma swój, kawy i herbaty od nas nie chce. Opoczno okazało sie bardzo krzywe- róznice w wymiarach płytek ok 1.5 mm. Pan przebiera płytki. No i cos juz tam widac. Mam nadzieje , ze uda nam sie podswietlicplytke tak, zeby wydobyc z niej ten kwiatowy wzór..

Na swieczniku tez oswietlenie.. chyba na korytarz do kuchni i wiatrołapu damy to samo.. albo jaki plafon poczwórny, albo reflektorki. Szukamy czegos taniego, co by sensownie wygladało..

Moze to??

http://www.leuchtencenter-nrw.de/images/Briloner/2187048/21870482.jpg

Wiem , wiem , ze miało byc massive nero.. ale raz-cena, dwa- mniej swiatła..

http://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/26/41/21/81/2641218106

ten jest tylko na ledy.. nie wiem czy 8 ledówek doswietli mi korytarz???

Edytowane przez anagat

No wreszcie jakiś pozytywny wpis! Pan se z płytkami poradzi, a jak łazienka będzie to już z górki. :D

Jak długo ma tę łazienkę robić?

A co do oświetlenia - z tych co pokazałaś to te pierwsze mi się bardziej podobają. Nie lubię takich które są skierowane na różne strony, bo ciężko tak ustawić oświetlenie, żeby cała przestrzeń była równo oświetlona.

Ledy są ok (małe zużycie prądu), tylko trzeba najpierw sobie pooglądać jaka barwa światła (ciepła czy zimna) będzie Wam bardziej odpowiadać.

Hej Namiczku.. jesssuu Ignaś dziś świruje. Niedospał i szaleje..

Pan ma robić do 2 tyg. Na 1 listop już jedzie do siebie , gdzis na Podkarpacie.

Ale idzie mu bardzo sprawnie.. no i weekendy też pracuje.

Hehe.. te pierwsze są tańsze niż te drugie. Echh.. muszę zamówić i tyle. Bo rozkminiam jak typowa baba.

Narendilku, Tys sama skręcała kuchnię ikea, nie? Jak Ci szło? Jakieś trudnosci? Może uda mi się przekopać Twój wątek i odnaleźć moment składania kuchni:D??

Najnowsze doniesienia z placu boju..

Pan walczy z baaardzo krzywym opocznem. Wstyd.. tragiczne te plytki.. Roznice w wymiarach nawet 2 mm. Przy 2mm fudze to masakra.

Z pana jak na razie jestesmy zadowoleni..Jutro tez przychodzi.

Poza tym, wszystko idzie wolno, tylko kasa mega szybko.

Narendil, przekopalam sie przez twoj watek no i znalazlam kuchnię:) Ale to jest WĄTEK.. jaaa

Echh tez juz chce ksiazki rozpakowac:( najlepiej skonczyc.. rozpakowac bambocle do szafek i znowu z jedną walizką wracać do Ire..

Cóż dół mnie nie opuszcza, więc nie chce za dużo pisać..

Nemiczku.. urlopuj się.. wyleguj, zamów sobie dzień w SPA (co byś od tony knich się odstosunkowała):D. Zaprosiłabym Cię do siebie.. Ale U MNIE jeszcze ni ma..

Buziaki!

He he - no taki mam plan na najbliższy tydzień - fryzjer, kosmetyczka i papierkologia. Muszę paszport nowy wyrobić, bo mam tylko 2 strony wolne, Tomkowi skończyła się ważność dowodu - trzeba go przemeldować do Krk i złożyć wniosek o nowy dowód. Wczoraj rozstaliśmy się z moim autkiem, więc muszę go wyrejestrować, pozałatwiać sprawy z ubezpieczeniem (niech mi kasę za pół roku oddadzą, a co) no i trzeba zacząć rozglądać się za jakimś nowym. i takie tam. Generalnie urlop jak cholera.

Na szczęście Egipt na grudzień już zarezerwowany (lecimy na święta), więc program motywacyjny działa. :D

Nemi, nie zazdroszczę załatwiania dokumentów.. mnie też to czeka;/;/ bleee

Zapomniałam napisać o Elkamino.. Dostałam kolejną fugę. Nadal kolor jest inny.. tym razem to nie jasny szary, tylko jasny bez. Co gorsza fuga pierwsza (częściowo już na cegiełce.. była gładka.. ta moja jest chropawa, jakby za dużo piachu dodali.

Mój wniosek

NIGDY WIĘCEJ FUG Z ELKAMINO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po prostu rzygam już tą fugą. Kładzie się to beznadziejnie.. Próbowałam każdy sposób- pistoletem, szpachelką, palcem i w każdej możliwej konsystencji..

Efekt jest beznadziejny za każdym razem. Nie umiem tego zrobić tak, żeby cegiełka była czysta.

Żałuję wyboru. Trzeba było wziąć jakiś kamien bezfugowy. Mam nadzieję, że ostrzegę chociaż jednego takiego samozwańca jak ja.

Dodatkowo.. ostatnio jestem wybitnie cięta na słowa..

"położyliśmy płytki' , ' fugowaliśmy cegiełkę' ,' malowaliśmy' podczas gdy okazuje sie, że pracę wykonał pan Józio, Staszek czy Janek.

Aniu :hug: Tak mi strasznie głupio, że tak się nacieliście :oops:

Z pokazanych przez Ciebie lampek też wybrałabym opcję nr 1 :)

nemi zazdroszczę wolnego, nawet mimo tego co musisz pozałatwiać!

Pysiaczku, mieliśmy pecha..aż trudno uwierzyć, że na forum jest tyle osób, które są z Elkamino zadowolone, a u nas takie historie..

Ja jestem wściekła. Nie mam kiedy fugować, bo mały jest bardzo absorbujący.. a nawet jak to robię, to żadnej przyjemności mi to nie sprawia, tylko klnę ile wlezie..

Jak to pan od łazienki określił... 'fuszki odwalamy???' No i tak to wygląda.. na ścianie na razie 4 kolory fug.. dwie struktury.. pomazane plytki.. mam nadzieję, że tę fugę uda mi się z płytek wyszlifować grubym papierem ściernym.

Ogólnie w takim stanie emocjonalnym w jakim obecnie jestem, powinnam się zamknąć w pokoju na klucz... może przez 2 doby nie wychodzić z łożka.. i może bym była do ludzi.. a tu DUPA..

Starałam się jakoś sztucznie podsycać entuzjazm, ale tylko gorzej mi to robi.. nie wiem, może chociaż Radkowi nie jest tak ciężko?

A co do płytek opoczna.. trudno uwierzyć, że to 1 gatunek.. pan , wyobraźcie sobie musi docinać po 2 mm na płytce, żeby to miało ręce i nogi;/;/

Nic , idę się pozbierać do kupy, założyć maskę szczęścia i radości na gębę.. może kogoś oszukam?

Aniu współczuję przejść ceglanych, naprawde ! U nas cegły są bez fugi. Pan, który je kładł jęczał, ze wypełnienie miejsc między cegiełkami to cięzka robota, więc to nie z Toba jest coś nie tak. Wypełnialismy zaprawą, na którą sa płytki klejone do do ściany. Nam sie efekt podoba. A umazane fuga płytki nie da się wyczyścic... przynajmniej taką informację przekazał Pan - dlatego impregnował; przed tym wypełnianiem.

Aniu współczuję przejść ceglanych, naprawde ! U nas cegły są bez fugi. Pan, który je kładł jęczał, ze wypełnienie miejsc między cegiełkami to cięzka robota, więc to nie z Toba jest coś nie tak. Wypełnialismy zaprawą, na którą sa płytki klejone do do ściany. Nam sie efekt podoba. A umazane fuga płytki nie da się wyczyścic... przynajmniej taką informację przekazał Pan - dlatego impregnował; przed tym wypełnianiem.

Kamilciu.. ja wychodzę z zasady. że wszystko się da, tylko trzeba znaleźć odpowiedni sposób. U mnie też budowlańcy jęczeli kładąc część z tych fug..

Fuga nie 'wżera' się w cegiełkę, więc spróbuję pojechać po niej papierem ściernym.. Ale na razie mi się NIE CHCE..

Ignac budził się w nocy co 3 godz, nie chciał spać. Cała ta nasza chora sytuacja nie działa dobrze na niego. Teraz śpi, więc ja też spróbuję podrzemać.