anagat 17.11.2012 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 (edytowane) Nemiczku, te drzwi to namacalna firma ze Śląska nam sprowadzała od producenta (są przedstawicielem). Płacimy zawsze kartą kred. (pay pal/ płacę z allegro). Na razie odpisali nam , że nic nam się nie należy w ramach rekompensaty strat psychicznych i fizycznych , i że mamy czekać. Radek napisał do rzecznika praw konsumenta. Magda już wie.. Zakupiliśmy dziś kuchnię.. Załapaliśmy się na kredyt 0%. Ustaliliśmy sobie limit- więcej niż 5 tyś na kuchnię nie wydajemy.. efekt? Cały dół kuchni mamy zakupiony. Łącznie z szufladami i cokołami . Kupiliśmy też ten najtańszy blat z litego drewna. Na fronty decydowałam się spontanicznie. Jest Applad biały:) Efekt ma być taki http://2.bp.blogspot.com/-LQDu9w0LzHs/TkLhOgnWDCI/AAAAAAAAAQ4/7h14TtLycIM/s1600/587551_CwSQG8zu_c.jpg Może wiecie, gdzie dostanę podobne uchwyty? Te w ikea podobne są chyba sporo większe... Aaa no uchwytów nie mamy:D to te ikeowskie- takie siermiezne;/http://3.bp.blogspot.com/_CngWIUPKfPA/TH0FePkHShI/AAAAAAAAHD4/tqP1ZOQvsSo/s1600/1.bmp http://img62.imageshack.us/img62/4968/screenshot20100625at105.png Edytowane 17 Listopada 2012 przez anagat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.11.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 super ze udalo się z kuchnią a jakie uchwyty..białe czy srebrne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 18.11.2012 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 super ze udalo się z kuchnią a jakie uchwyty..białe czy srebrne ?? Ivy,że się udało, powiem dopiero po rozpakowaniu mebli i ich skręceniu:D Z naszym pechem pewnie mamy złe frony lub połamane blaty:D Uchwyty podobają mi się te z pierwszego zdjęcia. Ale to nie ikea. Z tych ikeowych.. sama nie wiem... bez różnicy w sumie czy białe czy srebrne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 18.11.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Dobrze widzieć uśmiechnięte emoty w Twoim wątku Wykończeniówka - jak sama nazwa wskazuje - potrafi dać w kość...My mieszkaliśmy w trwającym nieprzerwanie 5 lat remoncie, pły gipsowy doprowadzał mnie do depresji...Teraz, z perspektywy 2 lat po patrzę już na to wszystko trochę inaczej Trzymam kciukasy za pomyślny finał wykańczania, ale przede wszystkim za decyzje..wiesz które.. Co do kuchni, to applad będzie wyglądał super Nawet chyba lepiej w tej wersji bez górnych szafek. Jeśli mogę się przyczynić do szczegółowej realizacji tej inspiracji, to podpowiadam, że to COŚ na jajka jest do nabycia w home&you Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 18.11.2012 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 heh.. dzieki, ale ja totalnie nie gadzetowa.. jaja kupuje w duuuzych ilosciach, bo sporo piekę Taki malusi pojemniczek to nie dla mnie:D Tak w ogóle, to poczytywalam sobie ostatnio takie forum o oszczedzaniu... i doszlam do wniosku, ze albo my tak duzo jemy, albo inni tak malusio, albo inni sciemniaja. Na tym watku jest duzo glosów, ze ludzie kupuja np. wedline dla trojga, to biora po 150g co 2-3 dni, zeby sie szybko nie zepsuła.. Kurde jak bym 15dkg wziela, to bym 2x dziennie po zakupy musiala latac. Tak samo , ze mleko w malych opakowaniach.. ja po 10-15 l na tydzień kupuje i tyle zchodzi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 18.11.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 To istnieje forum o oszczędzaniu? Dawaj szybciutko namiary , potrzebne od zaraz . Z tymi mini-zakupami to pewnie wszystko po trochu: jedni ściemniają, inni oszczędzają...My kupujemy ok.30dkg co 2-3dni, bo faktycznie się psuje...Wolę mniej a częściej. Mleka pijemy trochę mniej , ale kupujemy w butlach lokalne 3,2%, nie UHT. Kiedy składacie kuchnię? No i jak Ignacy? Lepiej śpi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.11.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Aniu fajnie, że z tą kuchnią się udało, zwłaszcza, że to co czytałam wcześniej nie brzmiało zbyt wesoło. Współczuję problemów z drzwiami. Ja wiem, że to dla Ciebie żadne pocieszenie, ale u moich rodziców też co i rusz jakieś problemy przy wykończeniówce były. Wszystko z czasem rozejdzie się po kościach i będzie dobrze zobaczysz To kiedy się bierzecie za składanie kuchni bo strasznie ciekawa jej jestem? A blatu drewnianego już Ci okrutnie zazdroszczę o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikołajowa 18.11.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 anagat, zajrzałam tu do Ciebie, bo czekam z niecierpliwością na zdjęcie fugi Może zrewanżuję się informacją o uchwytach, bo sama szukałam podobnych. Zajrzyj do oferty firmy Nomet, na przykład uchwyty PLYMOUTH. Są też nieco większe KENYA. A mnie się właśnie te ikeowskie bardziej podobają, wydają się bardziej "chwytne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 18.11.2012 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Chyba mi net padł jak pisalam post napłytkach, Fotki jeszcze dzis wstawie.. rad je wlasnie do galerii pakuje, Wg mnie braz mapei do beige jest ok. To dokładnie kolor tych najciemniejszych maziajów na płytce. Na fotce wychodzi troce ciemniej niz w rzecxywistosci. Własnie skpnczyłam fugowac reszte kuchni.. urobiłam sie jak wół. Obejrze sobie zaraz uchwyty. Justynka wysle ci linka jutro:) to forum gazety. Kuchnia min 2 tyg:(Choc watpie czy sie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 18.11.2012 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Tylko foty.. fucking cegiełka to bardziej realne bez lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 19.11.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Gratuluję zakupu kuchni, Aniu! Teraz tylko pozostaje poskładać te puzzle Applad jest ładny. Też go chcę. I cokoły macie, fajnie. Chociaż życie bez cokołów też ma swój urok Szczególnie podczas mycia podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 19.11.2012 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Gratuluję zakupu kuchni, Aniu! Teraz tylko pozostaje poskładać te puzzle Applad jest ładny. Też go chcę. I cokoły macie, fajnie. Chociaż życie bez cokołów też ma swój urok Szczególnie podczas mycia podłogi. Ja wcześniej o appladzie nie myślałam.. heh. Tu foty obrazujące nieudane elementy Cegiełka pomaziana kolejnym kolorem fugi. Nie mam już do elkamino siły, a od cegiełki odwracam głowę:bash: Brak drzwi do wiatrołapu, wiatrołap nieskończony. Udany element to drzwi z praktikera (coraz bardziej mi się podobają ). niedokończona ościeżnica;/;/;/ Ogólnie montaż drzwi niesatysfakcjonujący. Będą musieli poprawiać.. Ale ' NA PEWNO TO SIĘ NIE DA"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 19.11.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Gratuluje kuchni co do cegielki... moze ja pomaluj na bialo? Niestety nie mam innego pomyslu na nia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 19.11.2012 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Gratuluje kuchni co do cegielki... moze ja pomaluj na bialo? Niestety nie mam innego pomyslu na nia Kasiu, ona jeszcze nie jest dofugowana.. jak mi sie to w końcu uda zrobic powinno byc OK, ale bez rewelacji. Trzymaj kciuki.. napusalam lail do Ire.. z preferencja Letterkenny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 19.11.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 To dokladnie drugi koniec wyspy ode mnie kciuki zaciskam bo widze ze Ci bardzo zalezy na wyjezdzie A wyjezdzacie jeszcze przed swietami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 19.11.2012 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 To dokladnie drugi koniec wyspy ode mnie kciuki zaciskam bo widze ze Ci bardzo zalezy na wyjezdzie A wyjezdzacie jeszcze przed swietami? Zależy mi na płynności finansowej. Gdyby nie to, nie wyjeżdzałabym:D A że z drugiej strony... eee zawsze mogłoby być jeszcze po przekątnej :D:D Irlandia maluczka jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 19.11.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Ta plynnasc finansowa dobra jest my lecimy na Boze Narodzenie do Pl i ciesze sie jak bym w lotto trafila nie bylismy na swieta w Polsce od 2004r, a Mieszko nigdy.... dodatkowo nikt nie wie ze przylatujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 19.11.2012 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Ta plynnasc finansowa dobra jest my lecimy na Boze Narodzenie do Pl i ciesze sie jak bym w lotto trafila nie bylismy na swieta w Polsce od 2004r, a Mieszko nigdy.... dodatkowo nikt nie wie ze przylatujemy Heh.. my na Święta będziemy w Polsce, pierwszy raz od 2008r. Jak w Irlandii wymawiają 'MIESZKO'? Nie ma problemów? Z ignacem łatwo, bo oni mają swojego Iggy czy Ignatiusa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 19.11.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Oj z imieniem to zawsze jest problem juz w przedszkolu Panie nie mogac zapamietac stwierdzily ze przeciez to imie sie odmienia na Michael i tak zaczely na Niego wolac po mojej interwencji Panie zebraly sie w koleczku i przez dobrych kilka minut uczyly sie wymawiac Mieszko z kazda nowa Pania jest od nowa to samo w najlepszym wypadku mowia Miszko a jak juz maja powiedziec imie i nazwisko ktore dla nich jest tez za trudne to jest odlot A jak pisza Jego imie to w wiekszosci przypadkow jest napisane Miesko bez Z dobrze ze Synek umie przeliterowac swoje imie i sie upomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikołajowa 19.11.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Jeszcze w temacie uchwytów: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30222231/#/90222233 Dziękuję za zdjęcia fug i życzę sił do ościeżnic i cegiełki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts