Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek bez nazwy

Recommended Posts

Kuchnia pomalowana.. Pysiaczku.. sama nie wiem, czy ten kolor jest jaśniejszy od Twojej szarości . Śmiem powątpiewać:) Kurcze .. ciemno się zrobiło.

Mogłam jednak dać jakis jasny greige z kolekcji Joliski.. Ale kolor sam w sobie piękny:) Farba REWELACJA.. aż mi się chciało malować (skończyłam o 24).

Została mi jeszcze jedna ściana (muszę kilka miejsc wygładzić ), ale to już na biało.

Zdjęcia będą wieczorkiem..

Kurde.. tam mam paluchy zdretwiale, ze mam wrazenie, jakbym pisala w rekawicach boxerskich:/;/:(

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, po raz pierwszy w dzienniku :).

Trafiłam tu za sprawą podłogi drewnopodobnej, którą chcę mieć u siebie :).

Podrzucam inspiracje cegłówkowe z czyjegoś 'gustownego' bloga ( mam nadzieję, że autor się nie obrazi). Mogłabyś może tak przemalować swoją cegłę: http://www.wymarzonydomani.blogspot.com/search?updated-max=2012-09-05T01:53:00-07:00&max-results=7&start=17&by-date=false

Jak dla mnie biała cegła, akurat w takiej oprawie, jest równie piękna :).

Pozdrawiam

Kasia

No ba. To będzie taki skok przez płot. :lol2:

Aniullaa gdzieś jest?

Tak na poważnie to nie będziemy Ci po blacie w kuchni skakać. Nie musisz się obawiać. ;)

Echh.. no jestem jestem.. u mnie kolejne problemy. Już nie liczymy, że chociaż tydzień pomieszkamy:( Więc ogólnie nie bardzo mi się chce pisać.

Dodatkowo dostałam do wypełnienia stosy papierologii z Irlandii brrr..musze to jak najszybciej rozgryzc.. problem w tym, ze nie moge niektórych dokumentów wysłać, bo żeby je wypełnić muszę być w Irlandii..

Domu w Ire nawet nie wiem, jak szukać. My tu , domy tam. Wiedziałam, że z Dublinem będą problemy;/

Oni tam robią castingi na lokatorów;/ A my na casting nie możemy iść, bo w Polsce jesteśmy.

Nie wiem jak coś tam wynajmę.

Ogólnie mam wszystkiego dość. W dodatku jest mi permanentnie zimno;/;/ grrrrrrrrrrrrrrr

Witam, po raz pierwszy w dzienniku :).

Trafiłam tu za sprawą podłogi drewnopodobnej, którą chcę mieć u siebie :).

Podrzucam inspiracje cegłówkowe z czyjegoś 'gustownego' bloga ( mam nadzieję, że autor się nie obrazi). Mogłabyś może tak przemalować swoją cegłę: http://www.wymarzonydomani.blogspot.com/search?updated-max=2012-09-05T01:53:00-07:00&max-results=7&start=17&by-date=false

Jak dla mnie biała cegła, akurat w takiej oprawie, jest równie piękna :).

Pozdrawiam

Kasia

Dzięki Kasiu i witaj:) Fajny blog.. Ja jestem przekonana, że u mnie ( o ile będę w ogóle mieszkała w tym domu) ta cegła docelowo będzie malowana. Ale na razie to jest niedokończona i nie wiem, czy dokończę ją przed wyjazdem:(

Co do płytki drewnopodobnej.. Ten mój woodentic niestety krzywy i Radek nie umiał położyc go idealnie. Dla mnie jest ok. Ale wiem, że większość forumek by się przyczepiła. Ale efekt bardzo fajny (gdyby nie te fugi cholerne)..

U nas bez rewelacji.. od czasu do czasu cosik dorbimy..

Na dziś..

LAMPA w łazience:) Wypatrzona gdzieś u teściów na korytarzu (takim , przez który się prawie nie przechodzi) Przerobiona przez Radka z wiszącej na plafon:)

Baaardzo mi się podoba, foty absolutnie nie oddają jej uroku. Zgaszona na fotkach wychodzi ciemna?????????? Jak włączę światło , nie widać tego pięknego szkła..

IMG_5358.JPG

IMG_5357.JPG

Trochę kuchni..

IMG_5354.JPG

Wymalowany korytarz (hmm na fotce jakos brudnawo wyglada??????

IMG_5355.JPG

Ignaś je obiadek:D

IMG_5300.JPG

No i na zakończenie:D

IMG_5329.JPG

Dziś najprawdopodobniej przybedzie nam szafa.. kupujemy BOTNE z ikea. MUSZĘ się w końcu choc na chwilę rozpakować. Oczywiscie szafa nie pomiesci nawet połowy, ale na dobry początek jest OK.

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/botne-szafa__0107588_PE257258_S4.JPG

Aniu Twoją kuchnię już uwielbiam a jeszcze nieskończona jest!!! Będzie pięknie zobaczysz :)

Ignaś jaki zadowolony :D To chyba po tych psich chrupkach co ;)

Szafa bardzo fajna :)

Aha i plafon w łazience też mi się podoba :)

A korytarz jaki macie wielki :o Super :yes:

Dzięki Dominika:)

Nam najbardziej podoba się ogrzewanie podłogowe.. rewelka.. aż się chce poleżeć na podłodze.. Nie jest ciepła, ale daje komfort cieplny przy dotyku. W sumie nie mieliśmy wcześniej z takim ogrzewaniem styczności, ale bardzo nam pasuje.

Po drugie NASZA POMPA CIEPŁA powietrze-woda.. DZIAŁA przy -15 st bez problemów:) Super..

Korytarz zmniejszy się o schody, o ile kiedykolwiek zdecydijemy się wykończyć górę. Jakieś lekkie drewniane w literę U.

Wejście na schody będzie z końca korytarza(tak jak wychodzi się z łazienki... w górę przy długiej ścianie najdłuższa część schodów i kolejny zakręt nad drzwiami do wiatrołapu.

Ale mnie tu nie było... a tu takie piękne zdjęcia :) Już mi się podoba Twoja kuchnia, taka cieplutka, drewno, szarość ścian... :) Taki blat jak Twój parapet to by mi się widział do mojej kuchni :)

Ignaś pięknieje i rośnie w oczach :)

Witam w gronie uciśnionych (mówię o ręce). Jeśli mogę się wypowiedzieć z własnego doświadczenia, męczyłam się 6 lat (ze strachu przed zabiegiem), próbowałam różnych smarowideł (polecanych przez lekarza), rehabilitacji, nic nie pomaga. Nie stosowałam metody nicnierobienia tą ręką przez 3 miesiące (dopiero po zabiegu byłam zmuszona dać jej odpocząć). W końcu trafiłam na świetnego ortopedę (tylko od rąk) i dzięki jego pracy nareszcie spokojnie śpię w nocy, piszę, szydełkuję. Po zabiegu jestem pół roku. Ale przecież chyba sama jesteś nieźle zorientowana w takich zabiegach, w końcu anestezjolog również aktywnie uczestniczy w takich pracach :) Życzę szybkiej decyzji i powrotu do pełnej sprawności :hug:

Edytowane przez Rocia