Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek bez nazwy

Recommended Posts

to super:D

Moze po wakacjach zaadoptujemy :D. Mamy zaproszenie na 12 sierpnia do DogTrust....obawiam sie, ze nie wyjdzemy stamtad sami:D

W 1998 roku kwarantanna polegala na tym, ze pies byl zamkniety w klatce na 6 miesiecy w osrodku pod lotniskiem w Dublinie. Mozna bylo psa odwiedzac codziennie, ale zabrac nie bylo mozna....czegos takiego jak paszport dla zwierzaka nie bylo..... Nasz Dalmatynczyk by zwariowal:( nie dal by rady....weterynarz nam odradzil i zostawilismy go z tesciami w Polsce, a mielismy juz wszystko przygotowane i transport zorganizowany...dlatego strasznie sie boje brac znowu psa ze wzgledu na te podroze...ale jak jest teraz tak latwo i szybko...to super:D

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ojoj kochana, bierzcie psiaka, nawet się nie zastanawiaj, jak macie dla niego trochę czasu i serducho, to reszta to pryszcz:)

Co mogę Ci doradzić, to jeśli bierzesz psiula schroniskowego- u nas to rehoming centres są:) To najpierw idź z rodziną, weźcie kilka piesków na spacer.. Przyjdźcie następnego dnia, weźcie na spacer te kilka 'wybranych' i tak polecam przez tydzień pochodzić do cetrum. U mnie pozwalali nawet brać psiule nad ocean.. Braliśmy trzy do auta i w drogę. Po 5 godzinach wymęczone i szczęśliwe zostawialiśmy w schronie. Ja ryczałam jak bober, Radkowi oczy się świeciły. W końcu mieliśmy 2 typy (TOTALNIE inne niż te pierwotne po pierwszym looku) i pewnego dnia wzięliśmy nasze futrzane dzieciątko:) NIGDY nie żałowaliśmy wyboru.

Nawet jak na początku trzeba po nim było co rano sprzątać (nawet wtedy jak co 3 godziny wstawaliśmy do neigo w nocy).

http://parts.com.pl/galeria/var/resizes/Fidget/IMG_2005.JPG?m=1309867994

Fidget śpiący na swoim przyjaciulu, Astro:)

http://parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/PSY/IMG_1284.JPG?m=1310655999

z Zoe:) Szał ciał.. Moja ulubiona pieska już po adopcji Fidgeta. Już prawie ją braliśmy, ktoś nas uprzedził:)

http://parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/PSY/j.JPG?m=1310656145

A od tego się zaczęło:) Naszych pierwszych 3 faworytów:D

http://parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/PSY/a.JPG?m=1310656175

http://parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/PSY/IMG_1004.JPG?m=1310656327

Najcudniejszy dog na świecie- Blue. Kto wynajmuje domy w Ire, wie czemu nie mogliśmy wziąć Blue.

Żeby wyprowadzić te psy na spacer nad oceanem, jeżdziliśmy najpierw 50 km do schroniska, a potem kolejne 30 nad ocean;D i w drugą stronę to samo. 160 km kilka razy w tygodniu. Wariaci, co nie>??

P.S. Mayadasaki , mieszkasz w Dublinie?

Edytowane przez anagat

Wow jakie piekne zdjecia:D:D

Tak, my mieszkamy w Dublinie. Od lat wspieramy DogTrust i oni co roku nas (zreszta wszystkich "sponsorow") zapraszaja na drzwi otwarte, gdzie mozna zaobaczyc na co ida pieniazki i jak sie jest chetnym to mozna zaadoptowac psiaka:D.My zawsze kochalismy psy i zawsze nam po glowie chodzilo, by miec jednego, ale po rozstaniu z Dotem (naszym Dalmatynczykiem) balismy sie stracic serce dla innego futrzaka i pozniej stresowac sie podrozami.

Ale piszecie, ze teraz jest tak latwo przekraczac granice z psiakiem, ze jestem bardziej na tak. Dzieci tez podrosly i moga polatac z psem i sa wczesniej (starszy) w domu zaraz po szkole, wiec coraz mniej przeszkod:D:D

Gdy wrocimy z Polski na poczatku sierpnia musze sie za sprawe zabrac powaznie:D

Po pierwsze mam NOBLA i bardzo się cieszę. Oby nie jakaś podróbka :lol2:.

Po drugie CUDNE PSIAKI! No cudniaste.

Kibelek sama nie wiem :) nie lubię okrągłych to nic nie napiszę :lol2:

Kierownik budowy hmmm....nasza budowa skończyła się w lutym i od tamtej pory nie widzieliśmy kierownika na oczy, a zostało nam trochę do wpisania do papirusów ehh....

Z juniorem to właśnie tak bywa, że jak się chce to nic nie wychodzi :mad: :)

Hehe Noble jaknajprawdziwsze rozdaję:D

Psiaki.. ja nie jestem obiektywna:)

Co do kibelków.. No coś Ty Yokasta, przecież te okrągłe są takie... okrągłe:D:D A tak serio- pupa krągła, krągly kibelek:D

A tak jeszcze bardziej serio, kiedys górną łazienkę zrobimy kanciatą:)

Ale już wiem jak dolna ma wyglądać:) Mam plan i będzie cuuudnie:)

Ta nasza dolna łazieneczka jest malusia. Ma w tej chwili 120 szer. Radek mówi, że po zbiciu płytek i wywaleniu stelażu, które wyżej wymieniony sam położył dojdzie ok 15 cm??, a jak jeszcze tynk zbije, żeby geberit 'wbic w ścianę', to może nawet nie będę musiała krokiem dostawnym się po łazience poruszać:)

Długość pomieszczenia 250 cm.

Drzwi na ścianie wąskiej. Będzie prysznic na całą ścianę, przed nim kibelek, przed nim szafeczka z umywalką.

Dwa rodzaje płytek. Podłoga , szafka na umywalkę i geberit- woodentik RULEZ:D Reszta w polerowanym, dużym, kremowym gresie. Szarości wylatują z łazienki.

Na wolnej od płytek ścianie zrobię galerię moich ulubionych zdjęć irlandzkich krajobrazów w drewnianych ramach. Będzie na co patrzeć siedząc na tym pięknym krągłym kibelku:D:D

Moja wizja jest już tak klarowna w mojej głowie, że zmian raczej nie będzie:)

Tylko kieeedy to wszystko?

A co do kierownika, to ja mściwa nie jestem.. ale każdy prędzej czy później trafia na salę operacyjną...:stirthepot:

A jeśli chodzi o juniora, to jak się ma jajniki jak ser szwajcarski, to nie jest tak łatwo..

Pisałam Wam ,że już druga moja znajoma po takim leczeniu jakiego ja potrzebuję jest w ciąży z bliźniakami???? Brrrr

Zdjęcia psiako - nadmorskie świetne ...a mojej znajomej na jajniki pomogła zmiana powietrza z Angielskiego na Polskie ;) ...no i spora dawka leków ale cieszą się niezmiernie po latach czekania więc trzymam kciuki i życzę zdrowego potomka ...jak najszybciej :) :)

hehe.. nie sadze ,ze brudne slaskie powietrze mi w czymkolwiek pomoze. Zreszta ja naprawde wiele zrobie , byleby tylko nie musiec rodzic w Polsce. Chce rodzic w Ire.

A co do zanieczyszczenia powietrza. Wyobrazcie sobie np. ze ja nie myje auta, w ogole. I jest czyste. Deszcz wyplucze je z kurzu, innych zabrudzen nie ma.

Jak przylecialam do Polski i zobaczylam nasze auto ( to samo co w Ire) to go nie poznalam). Taki syf tam jest. I to bez znaczenia Pomorze czy Slask.

Jeszcze kilka godzin i WEEKEND:):):)

Cześć Sister! Chwilkę mnie nie było, a tu cała strona postów. :)

Kapitalne te fotki znad Oceanu - pisaki booskie. Ale ja obiektywna nie jestem. :no: Bo ja kocham pieski wszystkie. Jeśli kiedyś będziemy mieć dom to zaadoptuję jeszcze jednego... Choć ostatnio niestety coraz bliżej nam do dużego mieszkania... Ehh... My to jednak leniuchy jesteśmy...

Co do powietrza w PL - ja się w ogóle nie powinnam wypowiadać, bo syf nad Krakowem to jest wyjątkowy. Ale rekompensuję sobie to na wsi i w górach przynajmniej raz w miesiącu.

Cmokusie!

piękne zdjęcia

anagat jeśli wystarczy Ci raz na tydzień zasypać piec (będzie się palić non stop:)) to możesz kupić ten piec co ja.

jeśli wam sie nie spieszy to poczekaj aż u nas będzie kompletyny i wypróbowany. musimy kupić jeszcze beczkę(np na skupie słomu) i palnik a i coś żeby przepychało pelet z beczki do palnika

Nie spieszy mi się, bo tak czy siak teraz czas na okna, a jak Radek wróci do Polski to instalacje -elektryka/ hydraulika z podłogówką/ rekuperacja..Piec raczej już w 2012:) Więc śledzić będziemy..

Hehe Nemiś , mówisz, że z Ciebie leniuszek:D?

Ja w mieszkaniu właściwie nigdy nie mieszkałam. Zawsze dom i ogród, tak samo w Ire. Jedyne co to akademik to było coś innego, ale on mi się tylko z nauką kojarzył (wiem wiem.. dziwna jestem.. gdzie te imprezy/ alkohol i sex??)

Edytowane przez anagat

hehe no tak źle nie było, ja w sumie bardzo dobrze akademik wspominam, tylko to był 'tymczas'.

Studiowałam na już bylej AMG teraz to chyba Uniwersytet Med. w Gdańsku. Najgorszy rektor pod słońcem. Nienawidzę, świnia jakich niewiele. A Ty gdzie?

W sumie fajnie chyba masz na tej radiologii, co? Planujesz kiedyś wyjechać z Polski? Na którym roku specki jesteś?

hehe 1000 pyt. do.

Tu w Ire mamy co pół roku takie podsumowanie naszego treningu. I własnie mnie to czeka w tym tygodniu.. Już dzisiaj miałam dyskusję na temat: co dalej?

Grrrr... a ja wiem co dalej? Dalej to wiem tylko to, że nie chcę już się co 6 mies. przeprowadzać. Że chcę mieć dziecko (o czym nie mogę powiedzieć). I że chcę ,zeby nikt mi nei zadawal trudnych pytań.

Kobietki, mam dylemat.. Musimy wybrać kolor bramy garażowej. Zamawiamy okna w tym tyg. i bramę garażową też.

Okna będą białe. Elewację chcę zrobić szaro/białą..

Wstępnie mamy w naszej wycenie bramę w kolorze ciemny brąz.. (taka roletowa, zwijana). Problem jest następujący.

1- czy uda mi się jakoś dobrać niedrogie drzwi z przeszkleniem (czyt,2000) w podobnym kolorze??? I jaki to miałby być kolor? ciemny orzech? średni orzech? wenge;/;/??

2- czy jak mi się nie uda to jakoś to strawię

3- czy może dać białą bramę i białe drzwi (proszę wziąć poprawkę, że mam mieszkać na Sląsku)

Radek mi powiedział,że mam zejść do garażu i się walnąć młotkiem:D Myślicie ,że to pomoże w wyborze??:D

no anagatku ty musisz częściej chyba nasz śląsk odwiedzać, no i jeszcze wez poprawke że TG to jest mega fajny śląsk, co znaczy zielony i bardzo przyjemny, gdybys ...... budowała w okolicach Bytomia , Rudy, Chorzowa itp noooo to bys musiała sie pewnie zastanowić nad kolorem białym ale w TG :no: no prosze cię ...babo

jak ci się podoba to bierz....... najwyzej bedziesz myła co tydzień tak jak inne ślązaczki :rotfl:

a foty oceaniczno -psiarskie cudowne, oj będziesz za tym tesknić i to bardzo.....bardzo...bardzo....

i trzymam kciukasy za juniora

Weri, wychodzi na to, że już niedługo nie będą to odwiedziny:D:D

A ja tam tylko słucham, co mi teściowa mówi, a teściowa przekazuje mądrości od sąsiadek ze wsi i jeszcze mam ciotkę, która rodowitą ślązaczką jest i też odradzała białe. A ja mam to gdzieś.

Zdecydowaliśmy się na białe. Drzwi będę najprawdopodobniej gerdy- dokładnie takie jakie ma Ania z wątku Paprotka-dom z nadzieją:) Która od wczoraj jest zresztą swieżo upieczoną mamusią:):):)

Ale z drzwiami jeszcze poczekamy.

A co do mycia tej całej białej stolarki.. to ja mam sporo dioptrii:D (wada wzroku).. Zawsze na to zwalam nieporządek:D Pewnie 3 razy do roku skończy się na przemyciu bramy szlauchem i co jakiś czas na przetarciu drzwi:D

Weri, wychodzi na to, że już niedługo nie będą to odwiedziny:D:D

A co do mycia tej całej białej stolarki.. to ja mam sporo dioptrii:D (wada wzroku).. Zawsze na to zwalam nieporządek:D Pewnie 3 razy do roku skończy się na przemyciu bramy szlauchem i co jakiś czas na przetarciu drzwi:D

no o i to jest argument :rotfl:

:)

Nie mam teraz czasu wstawiać zdjątka.. załączę link

Trzeba wejść we wzory:)

http://www.gerda.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=208&Itemid=168

Barcelona , ew. verona 3... tylko mi to półokrągłe przeszklenie nie pasi..

Ja nie wiem, czy wy na to zwróciłyście uwagę... jeśli nie liczyć poddasza ( a nie liczę, bo na razie jego wykończenie jest marzeniem).

To w domu mamy tylko 11 okien.. a na dole jedynie 3 ( w tym drzwi tarasowe) i tylko 2 parapety.. Strasznie ciemno będzie.. stąd białe drzwi, koniecznie z przeszkleniem (doświetlenie mi się nie zmieści). Pralnia/łazienka i raczej też kotłownia bez okna..o ile można mieć kotłownię bez okna..hmm?

Uciekam , jutro mam dyżur. Buziaki!