mayadaski 14.07.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 to super:D Moze po wakacjach zaadoptujemy . Mamy zaproszenie na 12 sierpnia do DogTrust....obawiam sie, ze nie wyjdzemy stamtad sami:D W 1998 roku kwarantanna polegala na tym, ze pies byl zamkniety w klatce na 6 miesiecy w osrodku pod lotniskiem w Dublinie. Mozna bylo psa odwiedzac codziennie, ale zabrac nie bylo mozna....czegos takiego jak paszport dla zwierzaka nie bylo..... Nasz Dalmatynczyk by zwariowal:( nie dal by rady....weterynarz nam odradzil i zostawilismy go z tesciami w Polsce, a mielismy juz wszystko przygotowane i transport zorganizowany...dlatego strasznie sie boje brac znowu psa ze wzgledu na te podroze...ale jak jest teraz tak latwo i szybko...to super:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 14.07.2011 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 (edytowane) ojoj kochana, bierzcie psiaka, nawet się nie zastanawiaj, jak macie dla niego trochę czasu i serducho, to reszta to pryszcz:) Co mogę Ci doradzić, to jeśli bierzesz psiula schroniskowego- u nas to rehoming centres są To najpierw idź z rodziną, weźcie kilka piesków na spacer.. Przyjdźcie następnego dnia, weźcie na spacer te kilka 'wybranych' i tak polecam przez tydzień pochodzić do cetrum. U mnie pozwalali nawet brać psiule nad ocean.. Braliśmy trzy do auta i w drogę. Po 5 godzinach wymęczone i szczęśliwe zostawialiśmy w schronie. Ja ryczałam jak bober, Radkowi oczy się świeciły. W końcu mieliśmy 2 typy (TOTALNIE inne niż te pierwotne po pierwszym looku) i pewnego dnia wzięliśmy nasze futrzane dzieciątko:) NIGDY nie żałowaliśmy wyboru. Nawet jak na początku trzeba po nim było co rano sprzątać (nawet wtedy jak co 3 godziny wstawaliśmy do neigo w nocy). http://parts.com.pl/galeria/var/resizes/Fidget/IMG_2005.JPG?m=1309867994 Fidget śpiący na swoim przyjaciulu, Astro:) http://parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/PSY/IMG_1284.JPG?m=1310655999 z Zoe:) Szał ciał.. Moja ulubiona pieska już po adopcji Fidgeta. Już prawie ją braliśmy, ktoś nas uprzedził http://parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/PSY/j.JPG?m=1310656145 A od tego się zaczęło:) Naszych pierwszych 3 faworytów:D http://parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/PSY/a.JPG?m=1310656175 http://parts.com.pl/galeria/var/resizes/Anna/PSY/IMG_1004.JPG?m=1310656327 Najcudniejszy dog na świecie- Blue. Kto wynajmuje domy w Ire, wie czemu nie mogliśmy wziąć Blue. Żeby wyprowadzić te psy na spacer nad oceanem, jeżdziliśmy najpierw 50 km do schroniska, a potem kolejne 30 nad ocean;D i w drugą stronę to samo. 160 km kilka razy w tygodniu. Wariaci, co nie>?? P.S. Mayadasaki , mieszkasz w Dublinie? Edytowane 14 Lipca 2011 przez anagat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 14.07.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Wow jakie piekne zdjecia:D:D Tak, my mieszkamy w Dublinie. Od lat wspieramy DogTrust i oni co roku nas (zreszta wszystkich "sponsorow") zapraszaja na drzwi otwarte, gdzie mozna zaobaczyc na co ida pieniazki i jak sie jest chetnym to mozna zaadoptowac psiaka:D.My zawsze kochalismy psy i zawsze nam po glowie chodzilo, by miec jednego, ale po rozstaniu z Dotem (naszym Dalmatynczykiem) balismy sie stracic serce dla innego futrzaka i pozniej stresowac sie podrozami. Ale piszecie, ze teraz jest tak latwo przekraczac granice z psiakiem, ze jestem bardziej na tak. Dzieci tez podrosly i moga polatac z psem i sa wczesniej (starszy) w domu zaraz po szkole, wiec coraz mniej przeszkod:D:D Gdy wrocimy z Polski na poczatku sierpnia musze sie za sprawe zabrac powaznie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.07.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Po pierwsze mam NOBLA i bardzo się cieszę. Oby nie jakaś podróbka . Po drugie CUDNE PSIAKI! No cudniaste. Kibelek sama nie wiem nie lubię okrągłych to nic nie napiszę Kierownik budowy hmmm....nasza budowa skończyła się w lutym i od tamtej pory nie widzieliśmy kierownika na oczy, a zostało nam trochę do wpisania do papirusów ehh.... Z juniorem to właśnie tak bywa, że jak się chce to nic nie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 14.07.2011 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Hehe Noble jaknajprawdziwsze rozdaję Psiaki.. ja nie jestem obiektywna:) Co do kibelków.. No coś Ty Yokasta, przecież te okrągłe są takie... okrągłe:D:D A tak serio- pupa krągła, krągly kibelek:D A tak jeszcze bardziej serio, kiedys górną łazienkę zrobimy kanciatą Ale już wiem jak dolna ma wyglądać Mam plan i będzie cuuudnie:) Ta nasza dolna łazieneczka jest malusia. Ma w tej chwili 120 szer. Radek mówi, że po zbiciu płytek i wywaleniu stelażu, które wyżej wymieniony sam położył dojdzie ok 15 cm??, a jak jeszcze tynk zbije, żeby geberit 'wbic w ścianę', to może nawet nie będę musiała krokiem dostawnym się po łazience poruszać Długość pomieszczenia 250 cm. Drzwi na ścianie wąskiej. Będzie prysznic na całą ścianę, przed nim kibelek, przed nim szafeczka z umywalką. Dwa rodzaje płytek. Podłoga , szafka na umywalkę i geberit- woodentik RULEZ:D Reszta w polerowanym, dużym, kremowym gresie. Szarości wylatują z łazienki. Na wolnej od płytek ścianie zrobię galerię moich ulubionych zdjęć irlandzkich krajobrazów w drewnianych ramach. Będzie na co patrzeć siedząc na tym pięknym krągłym kibelku:D:D Moja wizja jest już tak klarowna w mojej głowie, że zmian raczej nie będzie:) Tylko kieeedy to wszystko? A co do kierownika, to ja mściwa nie jestem.. ale każdy prędzej czy później trafia na salę operacyjną... A jeśli chodzi o juniora, to jak się ma jajniki jak ser szwajcarski, to nie jest tak łatwo.. Pisałam Wam ,że już druga moja znajoma po takim leczeniu jakiego ja potrzebuję jest w ciąży z bliźniakami???? Brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.07.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 "Brrr" a ja poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 14.07.2011 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 "Brrr" a ja poproszę Nie wiesz na co się piszesz. Mam o 11 lat mlodsze rodzeństwo-bliźniaki (on i ona)..Wiem z czym to się je i wolałabym nie. Ale co się ulepi, to się zaakceptuje:) Oby było i oby zdrowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 15.07.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Zdjęcia psiako - nadmorskie świetne ...a mojej znajomej na jajniki pomogła zmiana powietrza z Angielskiego na Polskie ...no i spora dawka leków ale cieszą się niezmiernie po latach czekania więc trzymam kciuki i życzę zdrowego potomka ...jak najszybciej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 15.07.2011 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 hehe.. nie sadze ,ze brudne slaskie powietrze mi w czymkolwiek pomoze. Zreszta ja naprawde wiele zrobie , byleby tylko nie musiec rodzic w Polsce. Chce rodzic w Ire. A co do zanieczyszczenia powietrza. Wyobrazcie sobie np. ze ja nie myje auta, w ogole. I jest czyste. Deszcz wyplucze je z kurzu, innych zabrudzen nie ma. Jak przylecialam do Polski i zobaczylam nasze auto ( to samo co w Ire) to go nie poznalam). Taki syf tam jest. I to bez znaczenia Pomorze czy Slask. Jeszcze kilka godzin i WEEKEND:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 15.07.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Cześć Sister! Chwilkę mnie nie było, a tu cała strona postów. Kapitalne te fotki znad Oceanu - pisaki booskie. Ale ja obiektywna nie jestem. Bo ja kocham pieski wszystkie. Jeśli kiedyś będziemy mieć dom to zaadoptuję jeszcze jednego... Choć ostatnio niestety coraz bliżej nam do dużego mieszkania... Ehh... My to jednak leniuchy jesteśmy... Co do powietrza w PL - ja się w ogóle nie powinnam wypowiadać, bo syf nad Krakowem to jest wyjątkowy. Ale rekompensuję sobie to na wsi i w górach przynajmniej raz w miesiącu. Cmokusie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 15.07.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 piękne zdjęcia anagat jeśli wystarczy Ci raz na tydzień zasypać piec (będzie się palić non stop:)) to możesz kupić ten piec co ja.jeśli wam sie nie spieszy to poczekaj aż u nas będzie kompletyny i wypróbowany. musimy kupić jeszcze beczkę(np na skupie słomu) i palnik a i coś żeby przepychało pelet z beczki do palnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 15.07.2011 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 (edytowane) Nie spieszy mi się, bo tak czy siak teraz czas na okna, a jak Radek wróci do Polski to instalacje -elektryka/ hydraulika z podłogówką/ rekuperacja..Piec raczej już w 2012:) Więc śledzić będziemy.. Hehe Nemiś , mówisz, że z Ciebie leniuszek:D? Ja w mieszkaniu właściwie nigdy nie mieszkałam. Zawsze dom i ogród, tak samo w Ire. Jedyne co to akademik to było coś innego, ale on mi się tylko z nauką kojarzył (wiem wiem.. dziwna jestem.. gdzie te imprezy/ alkohol i sex??) Edytowane 15 Lipca 2011 przez anagat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 18.07.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Brrr....Mam te same skojrzenia odnośnie akademika...... A gdzie studiowałaś, jeśli wolno spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 18.07.2011 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 hehe no tak źle nie było, ja w sumie bardzo dobrze akademik wspominam, tylko to był 'tymczas'. Studiowałam na już bylej AMG teraz to chyba Uniwersytet Med. w Gdańsku. Najgorszy rektor pod słońcem. Nienawidzę, świnia jakich niewiele. A Ty gdzie? W sumie fajnie chyba masz na tej radiologii, co? Planujesz kiedyś wyjechać z Polski? Na którym roku specki jesteś? hehe 1000 pyt. do. Tu w Ire mamy co pół roku takie podsumowanie naszego treningu. I własnie mnie to czeka w tym tygodniu.. Już dzisiaj miałam dyskusję na temat: co dalej? Grrrr... a ja wiem co dalej? Dalej to wiem tylko to, że nie chcę już się co 6 mies. przeprowadzać. Że chcę mieć dziecko (o czym nie mogę powiedzieć). I że chcę ,zeby nikt mi nei zadawal trudnych pytań. Kobietki, mam dylemat.. Musimy wybrać kolor bramy garażowej. Zamawiamy okna w tym tyg. i bramę garażową też. Okna będą białe. Elewację chcę zrobić szaro/białą.. Wstępnie mamy w naszej wycenie bramę w kolorze ciemny brąz.. (taka roletowa, zwijana). Problem jest następujący. 1- czy uda mi się jakoś dobrać niedrogie drzwi z przeszkleniem (czyt,2000) w podobnym kolorze??? I jaki to miałby być kolor? ciemny orzech? średni orzech? wenge;/;/?? 2- czy jak mi się nie uda to jakoś to strawię 3- czy może dać białą bramę i białe drzwi (proszę wziąć poprawkę, że mam mieszkać na Sląsku) Radek mi powiedział,że mam zejść do garażu i się walnąć młotkiem:D Myślicie ,że to pomoże w wyborze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekNet 19.07.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Mnie sie bialy podoba coraz bardziej... innym tez: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?116196-czy-bia%C5%82a-brama-jest-praktyczna http://forum.muratordom.pl/showthread.php?63319-Bia%C5%82a-brama-gara%C5% BCowa-czy-kto%C5%9B-ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 21.07.2011 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 no anagatku ty musisz częściej chyba nasz śląsk odwiedzać, no i jeszcze wez poprawke że TG to jest mega fajny śląsk, co znaczy zielony i bardzo przyjemny, gdybys ...... budowała w okolicach Bytomia , Rudy, Chorzowa itp noooo to bys musiała sie pewnie zastanowić nad kolorem białym ale w TG no prosze cię ...babo jak ci się podoba to bierz....... najwyzej bedziesz myła co tydzień tak jak inne ślązaczki a foty oceaniczno -psiarskie cudowne, oj będziesz za tym tesknić i to bardzo.....bardzo...bardzo.... i trzymam kciukasy za juniora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 22.07.2011 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Weri, wychodzi na to, że już niedługo nie będą to odwiedziny:D:D A ja tam tylko słucham, co mi teściowa mówi, a teściowa przekazuje mądrości od sąsiadek ze wsi i jeszcze mam ciotkę, która rodowitą ślązaczką jest i też odradzała białe. A ja mam to gdzieś. Zdecydowaliśmy się na białe. Drzwi będę najprawdopodobniej gerdy- dokładnie takie jakie ma Ania z wątku Paprotka-dom z nadzieją Która od wczoraj jest zresztą swieżo upieczoną mamusią:) Ale z drzwiami jeszcze poczekamy. A co do mycia tej całej białej stolarki.. to ja mam sporo dioptrii:D (wada wzroku).. Zawsze na to zwalam nieporządek:D Pewnie 3 razy do roku skończy się na przemyciu bramy szlauchem i co jakiś czas na przetarciu drzwi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 22.07.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Weri, wychodzi na to, że już niedługo nie będą to odwiedziny:D:D A co do mycia tej całej białej stolarki.. to ja mam sporo dioptrii:D (wada wzroku).. Zawsze na to zwalam nieporządek:D Pewnie 3 razy do roku skończy się na przemyciu bramy szlauchem i co jakiś czas na przetarciu drzwi:D no o i to jest argument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 22.07.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 nie no to musisz pokazać jakie drzwi sobie upatrzyłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 22.07.2011 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Nie mam teraz czasu wstawiać zdjątka.. załączę link Trzeba wejść we wzory:) http://www.gerda.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=208&Itemid=168 Barcelona , ew. verona 3... tylko mi to półokrągłe przeszklenie nie pasi.. Ja nie wiem, czy wy na to zwróciłyście uwagę... jeśli nie liczyć poddasza ( a nie liczę, bo na razie jego wykończenie jest marzeniem). To w domu mamy tylko 11 okien.. a na dole jedynie 3 ( w tym drzwi tarasowe) i tylko 2 parapety.. Strasznie ciemno będzie.. stąd białe drzwi, koniecznie z przeszkleniem (doświetlenie mi się nie zmieści). Pralnia/łazienka i raczej też kotłownia bez okna..o ile można mieć kotłownię bez okna..hmm? Uciekam , jutro mam dyżur. Buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts