Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SZTOKER 25 prosze o uwagi i opinie

michalz2x

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.Mam pytanie do Jarecki 79.ale każdy może odpowiedzieć. Planuję zakup kotła na ekogroszek śledzę ten wątek od dłuższego czasu i jestem zdecydowany na sztokera tylko nie wiem czy 15kw. będzie wystarczający, czy może 25kw. Mój dom jest dwupiętrowy z pustaka nie ocieplony, okna nowe wymienione, instalacja stara plus bojler 100l. Pow.ogrzewana ok.100 m. Drugie piętro jest nie ogrzewane i nie zamieszkane. Raz na kilka lat przyjeżdża szwagier na kilka dni, i ogrzewam cały dom, więc dochodzi następne 100 metrów. Ale podkreślam jest to sytuacja sporadyczna zazwyczaj piec będzie ogrzewać ok.100m plus ciepła woda przez cały rok.Do tej pory ogrzewam starym 15-letnim śmieciuchem i daje radę ogrzać nawet całe 200m. Nie chciałbym kupować pieca za dużego a z drugiej strony chcę mieć pewność czy sztoker 15kw. da radę ogrzać 200m.

dziękuję za b.szybka odpowiedź

oczywiscie mam kabelek w drukarce i zaraz idę zmienić na S

jakie parametry ustawić na Sztokera 15 na Ekoret przy obecnej pogodzie.

piec pracuje od wtorku godz 20.00 do chwili obecnej połknął 2 trzecie zasobnika przy ok.160 m do grzania ust . 55-52 C.O. 40 C.W.O środa -czwartek nastawy fabryczne w popielniku niedopały piątek sobota podawanie 4.5 przestój 50 problem z uzyskaniem temp. zadanej .