rafaln1 10.03.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Witam.Od paru dni również jestem posiadaczem Sztokera mini.Czy szczęśliwym czas pokaże bo na razie kociołek jest i jeszcze czas jakiś będzie nie podłączony.Tymczasem zauważyłem, że po uruchomieniu sterownika dmuchawa wydaje z siebie stukot, który ustaje dopiero po zwiększeniu jej mocy.Czy u Was też tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek. 10.03.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Witam. Od paru dni również jestem posiadaczem Sztokera mini. Czy szczęśliwym czas pokaże bo na razie kociołek jest i jeszcze czas jakiś będzie nie podłączony. Tymczasem zauważyłem, że po uruchomieniu sterownika dmuchawa wydaje z siebie stukot, który ustaje dopiero po zwiększeniu jej mocy. Czy u Was też tak jest?[/QUO Tak jest to nprmalna praca dmuchawy, jest tam klapka która się zamyka przy małych obrotach a w miarę zwiekszania sie mocy dmuchawy zostaje uchylona i jej niesłychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 11.03.2015 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Czyli dmuchawa z terminatorem ciągu?W miałowcu mam taki dynks dołożony między dmuchawą a kotłem i pracuje bezszelestnie.Ale skoro w Sztokerze tak jest to Ok.Dzięki za odpowiedź kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian.w 13.03.2015 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Dzień dobry, do tej pory byłem biernym furomowiczem. Mam jednak kilka pytań do Sztokera.Od listopada jestem w posiadaniu Sztokera 15 kW. Z nowym sterownikiem A.33.Zmieniłem opał z Pieklorza na Wesołą. Pieklorz bardzo kiepsko się spalał, było bardzo dużo popiołu.Z Wesołą mam problem z wygaszaniem się kotła podczas pracy na podtrzymaniu.Moje ustawienia:- podawanie 5/38- dmuchawa 70/5- moc minimalna 3,5%Żar wpada prawie do popielnika. Spalanie 10-12kg1. Może mi ktoś doradzi jak powinienem ustawić parametry żeby nie gasło na podtrzymaniu.2. Czy ktoś wie, czym różni się opcja 'przedmuch wł' od 'przedmuch wył' w menu spalanie? Kiedy której opcji się używa?3. Jaka moc dmuchawy jest podczas pracy na podtrzymaniu? Czy można tę moc regulować? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 13.03.2015 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 AD2.Przedmuch ma być włączony w przypadku spalania miału.W przypadku ekogroszku z podajnika przedmuch ma być wyłączony.Wszystko jest zapisane w instrukcji sterownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FTP 14.03.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 "stukot" dmuchawy to nie żadna klapka a jej praca impulsowa. W zależności od pożądanej prędkości tyle impulsów podaje sterownik, przy małych prędkościach te impulsy są krótkie, po parę na sekundę, a każdy impuls jest słyszalny jak stuk. Im szybciej pracuje tym stuki się zlewają. Przedmuch - tak jak widać na ikonach: 1. wył: sugeruje groszek; 2. wł: miał; 3. palenie na ruszcie; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 28.03.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Pora zabrać się do montażu Sztokera i mam pytanie;Czy warto kupować droższe zawory trójdrożne za 200 złotych czy można zastosować jakiś tańszy... za 100 złotych powiedzmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 30.03.2015 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Pytanie nieaktualne- kupiłem zawór Honeywell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 30.03.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Daj znać jak odpalisz, fotki jakieś z podłączenia byś wrzucił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eresz 31.03.2015 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 soft automatyczny, sztoker 25, mam niedopalony węgiel w popiole i teraz pytanie: mam zwiększyć czy zmniejszyć moc pieca, żeby lepiej dopalał, bo zgłupiałem? Całą zimę elegancko mi spalał, teraz dokupiłem parę worków u tego samego dostawcy, widocznie inny rzut i zapomniałem już jak mam ustawić. Na chwilę obecną mam -20%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 31.03.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 która wersja automatu? może z nastawami masz?jesli tak w menu kodowym 3111 i tam zmienisz moc nadmuchu i wystarczy jesli bez nastaw moc kotła w górę to wzrośnie moc nadmuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eresz 31.03.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 S10u Mam menu kodowe, ale kod 3111 nie wchodzi, tak więc zwiększyłem moc pieca do 0%, niech pochodzi z dzień, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HighlanderPatusia 04.04.2015 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Witam,szybkie pytanko,Czy jaret mokry będzie wymagał innych ustawień niż jaret suchy?? (ten sam dostawca)Czy to jest możliwe?? .....pół roku spokoju, bez dymienia ,smrodu,żadnych problemów.A teraz po zasypaniu mokrym smierdzi,dymi, i niedopały powstają! masakra,boje się rozgrzebywać w ustawieniach bo nie chce spędzić świąt w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 04.04.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Coś jest na rzeczy. Na próbę kupiłem 5 worków bez zarzutu. Potem następne i trochę gorzej objawy podobne do Twoich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 05.04.2015 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Gdzieś kiedyś wyczytałem w sieci (może nawet tu na forum) ale znaleźć nie mogę.Jaki model termostatu ( regulatora) pokojowego podpasuje do Cobry?Od lat mam regulator pokojowy w miałowcu i siłą przyzwyczajenia do stałego podglądu chce mieć takowy w Sztokerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HighlanderPatusia 05.04.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Witam, zmniejszyłem czas podawania i jest trochę lepiej . Niedopały znikły ale znów moc spadła i wodę do 45st celcjusza grzeje 6h (piec na 100%,spalanie ponad 20kg/doba ,/takieo nie miałem nawet w zimie przy -22/) W przyszłym roku zamawiam jaret miesiąc wcześniej i susze ile sie da,obstawiam że to przez zawilgocenie opału,(padał deszcz na niego przez tydzień) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FTP 15.04.2015 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Okres grzewczy szybkimi krokami dobiega końca. Chcę przełączyć się na samo CWU i zapewne będzie trzeba zmienić ustawienia by kocioł dawał radę w podtrzymaniu oczekiwać na zasilanie CWU. Jak u was wygląda zmiana ustawień na lato? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 15.04.2015 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Zjedź nastawa C.O. na 40, następnie jeszcze raz aż wyświetli się STOP i masz tryb LATOTutaj w zasadzie jedyne co musisz poprawić to minimalna moc kotła Z tego nawet w nowszym prototypowym sofcie S Cobry Włodek zrezygnował i podtrzymanie ustawia się samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FTP 15.04.2015 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Na sofcie P nie będzie to takie proste, tylko temperatury wzrosły, termostaty przestały się otwierać przez całą dobę (pełen przepływ jedynie przez grzejnik w łazience i przedpokoju) to w nocy wygasało. W dodatku tak głupiał, że nie zadziałał parę razy alarm "brak opału", także wiem co to wyciąganie 16 kg groszku z popielnika. Skąd można "pobrać" prototyp S? Na lato może on się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 15.04.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Napisz do Włodek_pid on jest autorem softu albo maila do elektro-miz z taką prośbą do p.Cypriana ja ostatnio wysyłałem do "swoich" wersję SC_11ssam teraz też pracuję na serii S, ale na prototypowym sterze, więc jest nieco inny Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts