Jarecki79 20.11.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Próbowałem tak czy tak, nie idzie bo nie otwiera przez żaden program . Napisz przez jaki program otwierałeś. Mi się bez problemu ściąga i zapisuje. Może masz coś nasrane w swoim kompie, albo jakiś soft antywirusowy Ci tu sprawę kopie? Podaj na priva swojego maila, to Ci ten soft prześlę, jak nie będziesz mógł go zapisać, to jest to coś w Twoim kompie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nela_32 20.11.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam, chciałbym się podzielić informacją, iż stałem się posiadaczemkotła Sztoker i jak mnie instalator znów nie zwiedzie(miał go zamontować w zeszłym tyg), to w przyszłą sobotę będę miał go zamontowanego. Później podzielę się moimi spostrzeżeniami nt. pracy kotła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edekmax 20.11.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Próbowałem tak czy tak, nie idzie bo nie otwiera przez żaden program . Napisz przez jaki program otwierałeś. Witam ,a po co chcesz otworzyć ten plik tylko go kopiujesz do cobry plik bin otwiera się w Hex Editor Neo ,ale i tak ci to nic nie da czarna magia same cyferki . A tak po za tym sztokierek w piwnicy czeka na instalację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekw33wp.pl 20.11.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 WitamMam pytanie odnośnie przykładowego schematu instalacji sztokera zawartego w instrukcji, czy jeżeli w ten sposób podłączę piec to w trybie letnim woda pod wpływem temperatury z pieca przedostanie się przez zawór różnicowy i popłynie do grzejników, czy trzeba jeszcze stosować jeszcze jakiś zawór odcinający na zasilaniu przed zaworem różnicowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechu_KR 21.11.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Witam Mam pytanie odnośnie przykładowego schematu instalacji sztokera zawartego w instrukcji, czy jeżeli w ten sposób podłączę piec to w trybie letnim woda pod wpływem temperatury z pieca przedostanie się przez zawór różnicowy i popłynie do grzejników, czy trzeba jeszcze stosować jeszcze jakiś zawór odcinający na zasilaniu przed zaworem różnicowym? Od czego są zawory zwrotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekw33wp.pl 21.11.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Od czego są zawory zwrotne Oczywiście są zawory zrotne ale na tym schemacie nie są instalowane ani przed ani za zaworem różnicowym, tylko za pompą c.o. i c.w.u. , tak więc woda może swobodnie przepłynąć przez zawór różnicowy, czego byłem świadkiem po pierwszym odpaleniu pieca bo okazało się że pompa c.o. była uszkodzona i nie pracowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Rostko13 21.11.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Odnośnie spalania...Temperatura CO 45 st. CWU 44 st. 15.11 zasypałem 85 kg. groszku. Dziś dokładnie po 6 dobach musiałem uzupełnić. Wychodzi niecałe 15 kg. na dobę. Fakt, że na zewnątrz nie ma mrozów, ale uważam, że to i tak dobry wynik. Dodam, że w domu jest bardzo ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Rostko13 21.11.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Czy w kominie powinien być "kwasiak"??? Pytam, bo słyszałem różne opinie. Chciałbym poznać Wasze zdanie, bo Kuzyn od niedawna walczy z dziwnym zapachem spalin w sypialni, gdzie przebiega niestety komin... Przesz 4 lata było ok, aż do teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edekmax 22.11.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Odnośnie spalania... Temperatura CO 45 st. CWU 44 st. 15.11 zasypałem 85 kg. groszku. Dziś dokładnie po 6 dobach musiałem uzupełnić. Wychodzi niecałe 15 kg. na dobę. Fakt, że na zewnątrz nie ma mrozów, ale uważam, że to i tak dobry wynik. Dodam, że w domu jest bardzo ciepło. Napisz cos więcej jakie masz ustawienia czas podawania itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Rostko13 22.11.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Napisz cos więcej jakie masz ustawienia czas podawania itd Czas podawania 13 s. przerwa 50s. Nic więcej nie zmieniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Rostko13 23.11.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Co taka cisza...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 23.11.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Odpalone, pracuje, zawleczek nie zrywa to spokój Przydałby się ciutkę większy popielnik, ale jak to określił konstruktor - na dobrym groszku wystarcza na cały zasyp kosza a przy gorszym paliwie trzeba wywalić częściej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert1274 23.11.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 a ja zamontowałem dzisiaj 3 sterownik COBRA z nowym softem 931. Co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 23.11.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 a ja zamontowałem dzisiaj 3 sterownik COBRA z nowym softem 931. Co wy na to ? ?? a dlaczego 3-ci sterownik ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.11.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ?? a dlaczego 3-ci sterownik ?? Też mnie to zaciekawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert1274 23.11.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ?? a dlaczego 3-ci sterownik ?? dwa nie działały na nastawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.11.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Przydałby się ciutkę większy popielnik, ale jak to określił konstruktor - na dobrym groszku wystarcza na cały zasyp kosza a przy gorszym paliwie trzeba wywalić częściej.. Jak na moje oko to nawet nie wiadomo jaki eko byśmy do niego nie wsypali to nie da się zmieścić tam popiołu z całego zasobnika. Szufladkę można zrobić większą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.11.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 dwa nie działały na nastawy Możesz trochę dokładniej co nie działało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos1 23.11.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Witam swojego tez odpaliłem w sobotę ale nie mogę dojść do ładu ze sterownikiem pobrałem już nową wersję softu ale piec nie dopala mi opału zmniejszyłem już wysokość kopca do 7 dmuchawę nastawiłem na 82 i palenisko mam rozpalone do połowy w kodach nastawy to 50 przerwa i 9 podawanie popielnik wysypuje raz na dzień nie ma opcji raz na zbiornik zostaje dużo nie dopalonego paliwa i szlaki temperatura na kotle to jak na razie 43 stopnie mam w godzinach nocnych zmniejszoną o 5. Piszę bo tak żeby się nie nudziło kolegą może jakieś uwagi .Pozdrawiam wszystkich sztokerowców . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Rostko13 23.11.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 (edytowane) robos1 wydaje mi się, że to jest problem w sterowniku. Po prostu potrzebuje on po zmianie softu odłączenia zasilania, chociaż odłączając laptopa jest pozbawiony zasilania. A próbowałeś go wyłączyć na kilkanaście sekund i ponownie włączyć? U mnie tez były problemy, ale to pomogło. Od wczoraj zmieniłem nastawy: 15/55 i kopiec ustawiłem na -7, czyli wychodzi, że podawanie jest 8 sekund a przerwa 55 i kociołek hula, aż miło patrzeć. Nie zauważyłem, żeby przy tak małej dawce i długiej przerwie kocioł dogrzewał wodę w CO dłużej. A popiół jak miał spieki tak ma. A-ha, no i zmniejszyłem moc dmuchawy na 80% lub 85, nie pamiętam, musiał bym zejść i sprawdzić. A swoją drogą, to programiści mogli by się lepiej postarać, bo za cobrę trzeba zabulić ponad 1000 zł. i takie jaja wychodzą??!!Jarecki Ty powinieneś porozmawiać z kim trzeba, bo pewnie ich znasz. Po co jakiś drobny błąd w sterowniku ma zepsuć opinię tak dobrego kotła... Edytowane 23 Listopada 2011 przez Rostko13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts