młyno 28.09.2015 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 tak jest teraz grzeje jak szalony później alarmy i puszcza na CO dopiero jak zredukuje temp na piecu pomalutku grzeje wodę . Nie wiem co padło. Temperatura na piecu rośnie CWU spada do 20 stopni . Sztoker 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 28.09.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Masz problem z pompą CWU, energia nie idzie do bojlera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młyno 28.09.2015 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Przy ręcznym załączeniu pompy czuć, że startuje przykładam rękę drży jak przed tą jazdą z cwu. Przeszedłem na automat też lipa cwu z 31 spadła do 27 jutro podmienię pompę to się zobaczy. dziwi mnie że później ta woda jednak się nagrzewa do tych 48 np. Dzieki . Dam znać czy to pompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 28.09.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Najlepiej włącz pompę "na krótko" do 230V i zobacz, czy pomogło. Czasem może być uszkodzone wyjście sterownika (lub źle dokręconyprzewód). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młyno 28.09.2015 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Sprawdziłem pompę i sądzę ,że działa. Odkręciłem śrubę na pompie i wirnik chodzi. Rura przed pompą ciepła i za pompą ciepła ,ale tylko do zaworu zwrotnego .Dalej prawie zimna. Zacznę jutro sprawdzać właśnie od zaworu. A może pompa nie ma siły go otworzyć. Pewnie nie obejdzie się bez hydraulika. hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FTP 29.09.2015 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 W zależności jaki masz zawór to jest on w stanie powstrzymać co najwyżej przepływ grawitacyjny a nie strumień z pompy. Pewnie się rozsypał i zablokował przepływ.Przy okazji sprawdź podłączenie (faza i neutralny) Ja miałem zamienione w gniazdku, pompa się zacinała przy starcie i miałem takie same wykresy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cody_007 01.10.2015 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 (edytowane) Jaka to pompa ? Na jaki zakres jest ustawiona ? Może wirnik się zapowietrzył , jak kocioł nagrzeje się do 80 C to wzrasta ciśnienie i wtedy przepchnie powietrze ciśnieniem z kotła . Z drugiej strony dziwne , że kocioł wkręca się tak wysoko - jaką temperaturę zadaną masz na bojlerze ? U mnie zadana 45 C a kocioł dochodzi do 55 - 56 C . Edytowane 1 Października 2015 przez cody_007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młyno 06.10.2015 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Nie pisałem co i jak z braku czasu . Piec się wkręcał bo przepalałem na ręcznych ustawieniach . Usterka to zblokowany ,pęknięty pływak w naczyniu wzbiorczym otwartego obiegu, a co za tym idzie brak w nim autouzupełniania wody i się przypowietrzyło. Postanowiłem raz na tydzień wykonywać przegląd osprzętu zaniechałem tego ostatnio i efekty widoczne dość szybko. Dzięki za sugestie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cody_007 06.10.2015 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 (edytowane) Ja mam zamontowany taki zawór : Caleffi Zawór napełniający automatyczny z manometrem ustawia się jakie ma być zanim ciśnienie i jak zrzutowy zadziała ( też caleffi ) to napełniający napełni i to wszystko w obiegu zamkniętym. http://zakupy-budowa.tuznajdziesz.pl/zawory-do-instalacji-co/caleffi-zawor-napelniajacy-automatyczny-z-manometrem-12quot-gwgz,3572764,4426/ Edytowane 11 Października 2015 przez cody_007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA1979 09.10.2015 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 wtam. mam sztokera od 3 lat i przyznam, ze pali jak smok, Przy takiej temperaturze na dworze 12 stopni caĹy zasobnik starcza tylko na 3-4 dni. ProszÄ o podanie ustawieĹ by dziaĹaĹ on lepiej, piec pracuje tylko na CO CWU jest nieaktywna, poniewaĹź piec stoi 12 metrĂłw dalej w garaĹźu, a ogrzewa dom 106 m2, ktĂłry stoi 12 metrĂłw od budynku, w ktĂłrym znajduje siÄ piec i pomieszczenie biurowe w bud w ktĂłrym jest piec tzw. bud. gospodarczy. Nie mam zielonego pojÄcia jak wgraÄ nowy soft 2 razy byĹ ktoĹ z serwisu i to wgrywaĹ i na tym siÄ skoĹczyĹo, Ĺźadnego przeszkolenia co dalej. Jak moĹźna sprawdziÄ na sterowniku ile pali itp. ProszÄ bardzo o pomoc, bo juĹź nie daj rady z tym piecem Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 09.10.2015 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) Słaba izolacja termiczna budynku, słaba izolacja rur między budynkiem z kotłem a budynkiem ogrzewanym.Złe ustawienia sterownika, słabej jakości groszek... i wiele innych przyczyn, których nie dojdziemy bo informacje mamy właściwie żadne.Nie wiemy nawet jakiej mocy to kocioł. Spalanie sprawdza sie menu kodowym 1207.Sposób wklepywania kodu znajduje się w instrukcji.http://www.elektro-miz.pl//upload/file/instrukcje_prawidlowe/Nowa_Cobra-manual.pdf Edytowane 9 Października 2015 przez rafaln1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA1979 09.10.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) budynek ocieplony styropianem 10, kocioł sztoker 25, ekogroszek pieklorz czyli ten z najwyższej półki, grzaliśmy też retopalem i to samo, nawet więcej popiołu, przez 12 godz uzbiera się cała kasta popiołu, a ten kod do sprawdzenia spalania, bo ten 1207 nie działa u mnie Edytowane 9 Października 2015 przez AGNIESZKA1979 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 09.10.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Spory ten kocioł jak na tak małą powierzchnie ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 09.10.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 jeśli masz starszy soft to nie ma tam licznika opału tylko wykresy więc kod nie zadziałamożesz ściągnąć soft A33N ze strony producenta i wtedy będzie dostęp do licznika zużycia opału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA1979 09.10.2015 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) jeśli masz starszy soft to nie ma tam licznika opału tylko wykresy więc kod nie zadziała możesz ściągnąć soft A33N ze strony producenta i wtedy będzie dostęp do licznika zużycia opału A JAK TO ZROBIĆ? PROSZĘ O WYROZUMIAŁOŚĆ JESTEM KOBIETĄ NIE PAMIETAM DOKŁADNIE, ALE TEN CO MAM TO MA f w nr softu. dodam, ze 106 m2 domu i 30 m2 pomieszczenia biurowego.pompy CO nie mamy podłączonej, ale ten co nam go montował zrobił coś takiego, ze grzeje bojler 130 litrowy tym samym obiegiem co kaloryfery. Edytowane 9 Października 2015 przez AGNIESZKA1979 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 10.10.2015 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Szkoda ,że uparcie nie chcesz przeczytać instrukcji zapodanej wyżej.1. Ściągnąć soft ze strony elektromizu http://www.elektro-miz.pl/pol/produkty/regulatory_temperatury/regulator_cobra.html2. Podłączyć sterownik przez USB to komputera- pokaże go jako dysk zewnętrzny.3. Usunąć stary soft i metoda kopiuj- wklej dać nowy w jego miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA1979 10.10.2015 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Już zrobiłam:-) nie chciała się otworzyć strona na którą mnie przekierowales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 10.10.2015 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 poproś któregoś z chłopaków co mają sztokery to Ci podeślą na email soft nowszy to sobie zrzucisz wtedy - na stronie mogły zostać tylko oficjalne softy i niekoniecznie najnowsze a nie zaglądałem tam dawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 10.10.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Powiedźcie tez czym konkretnie różni sie soft A33p od A33N i jak te różnice mają sie do codziennego użytkowania Cobry.W marcu kupiłem Sztokera z softem A33p (mam kopie na kompie), wgrałem z ciekawości ten ze strony elektromizu czyli A33N i żadnych różnic nie widzę, przynajmniej takich które zachęcałyby mnie to korzystania z softu p jako nowszego od N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA1979 10.10.2015 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Poproszę o kody do Sztoker 25 sterowanie cobraa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts